Δύο ιστορίες του Φλομπέρ για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ερατώ

"Όπως θέλετε – Λύσσα και αδυναμία": Δύο ιστορίες του Γκυστάβ Φλωμπέρ κυκλοφόρησαν μόλις από τον εκδοτικό οίκο.

Όπως θέλετε – Λύσσα και αδυναμία

Κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Ερατώ το βιβλίο του Γκιστάβ Φλομπέρ "Όπως θέλετε – Λύσσα και αδυναμία". Δύο ιστορίες του Γκιστάβ Φλομπέρ ​​​​​​, πραγματικά θρίλερ που για πρώτη φορά δημοσιεύονται στην ελληνική γλώσσα (μετάφραση: Έφη Κορομηλά), βρίσκονται στις σελίδες του βιβλίου αυτού.

Στην ιστορία "Όπως θέλετε (Quidquid Volueris)" ο Ντζαλιόχ ένα υβριδικό πλάσμα, γέννημα ενός απάνθρωπου πειράματος, έχει μια τρυφερή καρδιά που πάλλεται από έρωτα και υποφέρει από την σκληρή απόρριψη όχι μόνο από τη γυναίκα που αγαπά, αλλά και απ’ όλο το περιβάλλον στο οποίο βρέθηκε να ζει παρά τη θέλησή του. Το πάθος και η απογοήτευση θα πυροδοτήσουν τα πρωτόγονα ένστικτα που καταπνίγει και που θα τον ωθήσουν σε πράξεις αποτρόπαιες, φρικιαστικές, μακάβριες. Η ίδια μακάβρια νότα υπάρχει και στην περιγραφή της ωραίας και αιθέριας νέας, που ο Φλομπέρ σπεύδει να μας την περιγράψει μέσα στον τάφο της.

Στην δεύτερη ιστορία με τίτλο "Λύσσα και αδυναμία", ο νεαρός συγγραφέας οδηγεί τον αναγνώστη μέσα σε έναν τάφο όπου συναντά έναν θαμμένο ζωντανό και γνωρίζει την τρομερή αγωνία του, τους στοχασμούς του για τον Θεό και τον Διάβολο, την απελπισμένη προσπάθειά του να σωθεί.

Εκ πρώτης όψεως, αυτή η μανία, θα λέγαμε, του συγγραφέα εκπλήσσει: πώς είναι δυνατόν ένας έφηβος 15, 16 ετών να έπλαθε με τη φαντασία του και να περιέγραφε με την πένα του τέτοιες μακάβριες σκηνές με τα πιο σκληρά και σκοτεινά χρώματα;

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η έκθεση "Time-lapse" της Δήμητρας Μαλταμπέ συνδέει τον τόπο και το χρόνο μέσα από τρεις γενιές

Κοντοβάζαινα, Κάιρο και Αθήνα συμπλέκονται στην ατομική έκθεση της καλλιτέχνδιας που στο FokiaNou Art Space.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2024

"Still Life": Η νέα έκθεση της Μαριάννας Τρώντσιου μάς αποκαλύπτει αρχέγονα τοπία

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας με 14 έργα μεικτής τεχνικής σε χαρτί.

"Black Humour - Η επανάσταση του πνεύματος": Μία νέα έκθεση ζωγραφικής εγκαινιάζεται στη Sianti Gallery

Η Ήρα Παπαποστόλου επιμελείται την έκθεση στην οποία συμμετέχουν δεκατέσσερις καλλιτέχνες του σήμερα υποστηρίζουν ότι υπάρχει black humor στη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική.

Πίνακας του Πικάσο αξίας 6 εκατ. ευρώ βρέθηκε σε κελάρι στο Κάπρι

Ένας πίνακας που ανακαλύφθηκε τυχαία σε ένα κελάρι στο Κάπρι από έναν παλιατζή, ο οποίος αγνοούσε την αξία του, αποδείχθηκε αυθεντικό έργο του Πάμπλο Πικάσο, σύμφωνα με Ιταλούς ειδικούς.

Το State of Concept κλείνει έναν κύκλο και αφήνει ανοιχτά ερωτήματα σε εκκρεμότητα

Η είδηση ότι το State of Concept, ο μη κερδοσκοπικός καλλιτεχνικός οργανισμός που ίδρυσε το 2013 η Ηλιάνα Φωκιανάκη, κλείνει τον κύκλο του όπως το ξέραμε στη μόνιμη βάση του στο Κουκάκι σηματοδοτεί και εμφατικά ένα τέλος εποχής.

Τι είναι το "συλλογικό γουργουρητό" που ηχεί στο Κτίριο "Νόμπελ";

Η επιμελήτρια Νάντια Αργυροπούλου ετοιμάζει μία νέα έκθεση σύγχρονης τέχνης στο ιστορικό κτίριο.

Προσεχώς κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Νομπελίστα της λογοτεχνίας για το 2023

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένουμε από τις εκδόσεις Gutenberg την κυκλοφορία του τρίτου βιβλίου της Επταλογίας του Γιον Φόσε, με τα άλλα δύο να είναι διαθέσιμα από τον ίδιο εκδοτικό.