Το νέο βιβλίο του Εντουάρ Λουί έρχεται τέλη Οκτωβρίου

Το καινούργιο βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα, με τίτλο "Η Μονίκ δραπετεύει", έρχεται προσεχώς από τις εκδόσεις Αντίποδες.

Η Μονίκ δραπετεύει

Το νέο βιβλίο του Εντουάρ Λουί, με τίτλο "Η Μονίκ δραπετεύει" (Monique s'évade), έρχεται από τις εκδόσεις Αντίποδες στα τέλη του Οκτωβρίου. Όπως διαβάζουμε στην περιγραφή του από τον συγγραφέα: "Αυτό το βιβλίο που διαβάζετε είναι, κατά κάποιον τρόπο, το αποτέλεσμα μιας παραγγελίας από τη μητέρα μου. Δεν το αποφάσισα, δεν το προγραμμάτισα. Δεν ήταν δική μου ιδέα εξαρχής. Τίποτα στη λογοτεχνία δεν μου είχε δώσει ποτέ τόση χαρά." Τη μετάφραση έχει εκπονήσει η Στέλα Ζουμπουλάκη.

Το βιβλίο είναι τώρα διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας. Οι παραγγελίες θα αρχίσουν να παραδίδονται την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια για τον Εντουάρ Λουί

Ο Εντουάρ Λουί γεννήθηκε στην Αλενκούρ της Γαλλίας το 1992 με το όνομα Εντύ Μπελγκέλ. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στην École Νormale. Το πρώτο του βιβλίο, Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ (μτφρ. Μιχάλης Αρβανίτης, 2018), προκάλεσε έντονη δημόσια συζήτηση, γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, μεταφράστηκε σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διασκευάστηκε για το θέατρο, όπως και όλα τα επόμενα έργα του. Από τους αντίποδες κυκλοφορούν επίσης σε μετάφραση Στέλας Ζουμπουλάκη η Ιστορία της βίας (2019), το Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου (2020), οι Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας (2021) η συζήτηση ανάμεσα στον Εντουάρ Λουί και τον Κεν Λόουτς, Διάλογος για την τέχνη και την πολιτική (2021) και η Αλλαγή: μέθοδος (2022).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το βιβλίο ποίησης "Η μοίρα των ζώων" παρουσιάζεται στο Κομπραί

Οι εκδόσεις Πλήθος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Στέφανου Ρέγκα. Θα ακολουθήσει dj set.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/10/2024

Μια ταλαντούχα Ελληνίδα εικαστικός συμμετέχει στη φετινή Μπιενάλε της Sharjah

Η Μπιενάλε των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιστρέφει για 16η χρονιά.

"Until you come back": Μία έκθεση για την αναμονή από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Στον χώρο "16 Φωκίωνος Νέγρη" παρουσιάζεται η έκθεση που θέτει στο επίκεντρο τις γεωγραφίες και τις χρονικότητες της αναμονής.

"Σπείρα": Η δεύτερη ποιητική συλλογή της Έταμπελ Νιώπα μόλις κυκλοφόρησε

Οι εκδόσεις Περισπωμένη ανακοίνωσαν την προσθήκη του νέου βιβλίου σύγχρονης ελληνικής ποίησης, το οποίο αναπτύσσεται σε τρία μέρη.

Τι έρχεται το φθινόπωρο από τις εκδόσεις Gutenberg;

Πεζογραφία, ποίηση αλλά και ενδιαφέροντα δοκίμια αναμένουμε να εκδοθούν μέσα στους προσεχείς μήνες από τον εκδοτικό οίκο.

Μία εικαστική έκθεση για το Προσφυγόσημο έρχεται στο Σπίτι της Κύπρου

Το Κέντρο Πολιτισμού φιλοξενεί μία έκθεση που περιστρέφεται γύρω από την ξυλογραφία του Α. Τάσσου, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο προσφυγικό γραμματόσημο που εξέδωσε η κυπριακή κυβέρνηση λίγες μέρες μετά την τουρκική εισβολή το 1974.