Το βιβλίο ποίησης "Η μοίρα των ζώων" παρουσιάζεται στο Κομπραί

Οι εκδόσεις Πλήθος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Στέφανου Ρέγκα. Θα ακολουθήσει dj set.

Η μοίρα των ζώων

Οι εκδόσεις Πλήθος παρουσιάζουν το βιβλίο ποίησης του Στέφανου Ρέγκα "Η μοίρα των ζώων" στο βιβλιοπωλείο Κομπραί (Διδότου 34, Εξάρχεια), την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 19.30.

Θα μιλήσουν οι:
- Αθηνά Μαρκοπούλου (δρ νεοελληνικής λογοτεχνίας)
- Τώνια Τζιρίτα-Ζαχαράτου (ποιήτρια, υπ. δρ. συγκριτικής λογοτεχνίας)
- Παύλος Τριανταφύλλου (πολυπράγμων φίλος)

Θα ακολουθήσει dj set τρυφερών αισθημάτων από τον Σούπα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η "Μοίρα των ζώων" είναι μια ποιητική πρόζα σε δεκατρία αποσπάσματα. Οι αισθήσεις και οι υλικές υφές του κειμένου το συγκροτούν ως αεικίνητο τοπίο εντάσεων. Μέσα από σπείρες και επαναλήψεις, η γραφή ξετυλίγεται γύρω από τον εαυτό της για να συνθέσει μια φωνή που ανιχνεύει τα σημεία ενός κόσμου υπό διαρκή μεταμόρφωση. Κάποτε ένα κάλεσμα προς την εξερεύνηση ενός αινίγματος, άλλοτε μια συγκαλυμμένη αποκάλυψη, η "Μοίρα των ζώων" ολοένα ακροβατεί υπακούοντας σε έναν εσωτερικό μουσικό ρυθμό και καταφάσκοντας το κυλιόμενο πεπρωμένο των πραγμάτων.

Απόσπασμα

"Είναι όλα τόσο όμορφα θα μπορούσα να δακρύσω θα μπορούσαμε να δακρύσουμε. Τίποτε δεν είναι λάθος εδώ δεν πρέπει να ντρέπεται κανείς για τίποτε. Χώμα σαν τροφή και συνάντησα ένα πηγάδι σαν άβυσσος όπου τα πάντα πέφτουν βρίσκονται στη σωστή τους θέση έριξα ρίχνω τον κουβά ασταμάτητα αυτό που ανεβάζω πάντα το ίδιο αλλαγμένο πάντοτε υλικά εύπλαστα σχεδόν άμορφα σαν χώμα. Είναι οι περίεργοι ήχοι και τα μικρά πλάσματα παραμονεύουν κι αυτό το άλλο είδος γύμνιας επιτέλους σαν βαθιά ανάσα που το στήθος πάλλεται έξαλλο όπως αγαπημένα ζώα, είναι πλήρης αποχή πλήρης κάποιες φορές απ' ό,τι υπήρξαμε είναι που κάποιες φορές σηκώνω το χέρι μου ψηλά και κατεβαίνει γεμάτο πλούσιο. Ίσως θα φύγεις θα φύγεις σαν φύλλο και εγώ εκτίθεμαι σαν ρίζες πάντα μα όλα είναι στη σωστή τους θέση. Καταλαβαίνω παρατηρούμε πως με παρατηρείς ήπια ακατανόητα. Υποψιάζομαι πως αγαπάς τα μικρά πλάσματα σαν ευλογία. Φωνάζεις εγκληματίας αλλά καθόλου εγκληματίας: πρέπει να συναντήσεις ν' αποφασίσεις επιτέλους ότι αυτή είναι η μοίρα των ζώων. ["0 (είναι όλα τόσο όμορφα), από την έκδοση]

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το νέο βιβλίο του Εντουάρ Λουί έρχεται τέλη Οκτωβρίου

Το καινούργιο βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα, με τίτλο "Η Μονίκ δραπετεύει", έρχεται προσεχώς από τις εκδόσεις Αντίποδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/10/2024

Μια ταλαντούχα Ελληνίδα εικαστικός συμμετέχει στη φετινή Μπιενάλε της Sharjah

Η Μπιενάλε των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιστρέφει για 16η χρονιά.

"Until you come back": Μία έκθεση για την αναμονή από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Στον χώρο "16 Φωκίωνος Νέγρη" παρουσιάζεται η έκθεση που θέτει στο επίκεντρο τις γεωγραφίες και τις χρονικότητες της αναμονής.

"Σπείρα": Η δεύτερη ποιητική συλλογή της Έταμπελ Νιώπα μόλις κυκλοφόρησε

Οι εκδόσεις Περισπωμένη ανακοίνωσαν την προσθήκη του νέου βιβλίου σύγχρονης ελληνικής ποίησης, το οποίο αναπτύσσεται σε τρία μέρη.

Τι έρχεται το φθινόπωρο από τις εκδόσεις Gutenberg;

Πεζογραφία, ποίηση αλλά και ενδιαφέροντα δοκίμια αναμένουμε να εκδοθούν μέσα στους προσεχείς μήνες από τον εκδοτικό οίκο.

Μία εικαστική έκθεση για το Προσφυγόσημο έρχεται στο Σπίτι της Κύπρου

Το Κέντρο Πολιτισμού φιλοξενεί μία έκθεση που περιστρέφεται γύρω από την ξυλογραφία του Α. Τάσσου, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο προσφυγικό γραμματόσημο που εξέδωσε η κυπριακή κυβέρνηση λίγες μέρες μετά την τουρκική εισβολή το 1974.