Εσείς ξέρετε τι είναι το "Φαινόμενο του Μήνα του Μέλιτος";

Ο Δρ Μπρους Λίπτον, στο ομότιτλο βιβλίο του που κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Key Books, εξηγεί το φαινόμενο που πολλοί έχουν ζήσει στις ερωτικές τους σχέσεις.

Το φαινόμενο του μήνα του μέλιτος

Γίνεται να ζείτε διαρκώς το "Φαινόμενο του Μήνα του Μέλιτος" – μια κατάσταση ευτυχίας, πάθους και ενθουσιασμού απόρροια μιας μεγάλης αγάπης; Ο Δρ Μπρους Λίπτον, στο ομότιτλο βιβλίο του που κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Key Books (μετάφραση Γιάννης Καψόπουλος), είναι ξεκάθαρος: Ναι!

Αναλογιστείτε την πιο συναρπαστική ερωτική σχέση που έχετε ζήσει – τον μεγάλο έρωτα που σας συγκλόνισε κεραυνοβόλα. Θυμηθείτε την απερίγραπτη χαρά που νιώθατε, Η ζωή ήταν τόσο όμορφη που δεν βλέπατε την ώρα να ξυπνήσετε το πρωί για να ζήσετε τον παράδεισο επί γης. Ήταν ένας Μήνας του Μέλιτος που φαινόταν πως θα κρατούσε για πάντα. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι αυτόν τον Μήνα του Μέλιτος δεν τον ζούμε για πολύ. Φανταστείτε, από την άλλη, πώς θα ήταν η ζωή σας εάν είχατε τη δυνατότητα να βιώνετε αυτόν τον Μήνα του Μέλιτος διαρκώς.

Ο Δρ Μπρους Λίπτον, συγγραφέας του bestseller Η Βιολογία της Πεποίθησης, εξηγεί ότι το Φαινόμενο του Μήνα του Μέλιτος δεν είναι ένα τυχαίο ή συμπτωματικό γεγονός, αλλά προσωπική απόφαση και επιλογή του καθενός από εμάς. Αυτό το βιβλίο αποκαλύπτει πώς να κάνουμε πραγματικότητα το Φαινόμενο του Μήνα του Μέλιτος και για ποιους λόγους παύουμε να το ζούμε ή το στερούμαστε.

Με βαθιά γνώση, ενσυναίσθηση και απλότητα, ο Λίπτον παρουσιάζει την επίδραση που ασκεί η κβαντική φυσική (καλές δονήσεις), η βιοχημεία (ερωτικά φίλτρα) και η ψυχολογία (το συνειδητό και το υποσυνείδητο) στη δημιουργία και τη διατήρηση ουσιαστικών ερωτικών σχέσεων. Η γνώση πως 50 τρισεκατομμύρια κύτταρα ζουν αρμονικά σ’ ένα υγιές ανθρώπινο σώμα μπορεί να μας πείσει και να μας εμπνεύσει ότι είναι εφικτό να δημιουργήσουμε αληθινές σχέσεις που να θυμίζουν Μήνα του Μέλιτος. Και, σε μια ευρύτερη προοπτική, σύμφωνα με τον Δρα Μπρους Λίπτον, να εκπαιδεύσουμε την ανθρωπότητα ώστε να κάνει ό,τι χρειαστεί για να θεραπεύσει τον πλανήτη μας.

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο

"Σκεφτείτε ότι πάτε σε ένα πολυκατάστημα που έχει εκπτώσεις και μπαίνετε, ας πούμε, σε ένα μαγαζί που πουλάει παπούτσια. Βρίσκετε πέντε ζευγάρια που σας αρέσουν. Είναι όλα τους στην ίδια τιμή και από τον ίδιο κατασκευαστή, αλλά έχουν διαφορετικό στιλ. Πώς καταλήγετε στο ένα ζευγάρι; Πώς παίρνετε την τελική σας απόφαση; Η απάντηση είναι ότι αγοράζετε τα παπούτσια που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Αυτά που σας δίνουν περισσότερη ενέργεια από τα άλλα παπούτσια. Σπίτι σας γυρνάτε με τα παπούτσια που αγαπάτε, όχι με αυτά που απλώς σας άρεσαν.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι όταν επισκέπτεστε το σπίτι κάποιου και σκέφτεστε: "Ουάου, είναι τόσο όμορφο – το νιώθω τόσο πολύ γαλήνιο". Το αγαπώ αυτό το σπίτι. Πρόκειται για ένα σπίτι καλά συντονισμένο με την ενέργεια των ενοίκων του καθώς και με τη δική σας ενέργεια. Σε μια άλλη περίπτωση επισκέπτεστε το σπίτι κάποιου άλλου και σκέφτεστε: Τι είναι αυτή η βελουτέ ταπετσαρία; Ω Θεέ μου, πώς μπόρεσαν κι έβαλαν αυτό τον πίνακα στον τοίχο; Αυτό το σπίτι δεν ταιριάζει με τη δική σας ενέργεια και πολύ πιθανόν ούτε με των ενοίκων του".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διάλεξη για την ιαπωνική ζωγραφική στο Μουσείο Γουναρόπουλου

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη γοητευτική τέχνη Νιχόνγκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2024

Το βιβλίο "Οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες στην Ελλάδα 1940-1947" παρουσιάζεται στον "Ευριπίδη"

Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια και το βιβλιοπωλείο προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του ενδιαφέροντος βιβλίου του Κωνσταντίνου Καψάσκη.

2 νέα βιβλία έρχονται από τις εκδόσεις Ίκαρος

Από αύριο (30/9) θα είναι διαθέσιμοι δύο νέοι τίτλοι: ένα ξενόγλωσσο μυθιστόρημα και το δοκίμιο "Η ακαταμάχητη τάση των Ελλήνων να γράφουν ποίηση".

5 λεπτά ποίηση: Κυριάκος Συφιλτζόγλου

"το φταίξιμο/ θα πέφτει πάντα/ σ' έναν/ κοκκινο/ λαίμη": Διαβάζουμε ένα ποίημα από τη συλλογή "Με ύφος Ινδιάνου" του Κυριάκου Συφιλτζόγλου.

"Unspoiled": Η νέα έκθεση της Yulia Koval αποτυπώνει τη διαχρονική ομορφιά της Ελλάδας

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Ταβέρνα των Φίλων στον Κολωνό.

Οι must-see εκθέσεις για τον Οκτώβριο

Αυτά είναι τα εικαστικά ραντεβού που δεν πρέπει να παραλείψεις τον επόμενο μήνα.

Το "σιωπηλό βασίλειο" της Tamina Amadyar είναι μια ωδή στο έργο της Βιρτζίνια Γουλφ

Στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου θα παρουσιαστεί η έκθεση της Tamina Amadyar.