Booktique: Ένας χώρος ανάγνωσης με αυτόματους πωλητές και δημιουργικές εκδηλώσεις

Το Booktique συνδυάζει την καινοτομία των αυτόματων πωλητών βιβλίων με εμπνευσμένες εκδηλώσεις που ενθαρρύνουν την αγάπη για την ανάγνωση.

Booktique

Από το 2013, το βιβλιοπωλείο Booktique στο Κολωνάκι έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών στην Ελλάδα, προσφέροντας μια διαφορετική εμπειρία με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών βιβλίων και μια σειρά από εκδηλώσεις που προάγουν την ανάγνωση. Με αφορμή την πρώτη εκδήλωση της σεζόν (21/9), όπου η Μαρία Αγγελή θα παρουσιάσει το βιβλίο "Το Βάζο της Αντιβαρεμάρας", το Booktique συνεχίζει να αναδεικνύει τη σημασία της δημιουργικότητας και της αγάπης για τα βιβλία σε ένα φιλόξενο περιβάλλον.

Καινοτομία με αυτόματους πωλητές

Booktique

Μία από τις πιο πρωτοπόρες ιδέες του Booktique είναι η εισαγωγή αυτόματων πωλητών βιβλίων, μια επιχειρηματική δραστηριότητα στο πλαίσιο ανάπτυξης της εταιρείας, η οποία εμπνεύστηκε από το εξωτερικό. Όπως μας λέει η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου, Φανή Χαριτάκη: "Είδα την ιδέα στο εξωτερικό, αποφάσισα να το δοκιμάσω στην Ελλάδα και μετά από αρκετό κόπο ο πρώτος αυτόματος πωλητής βιβλίων στην Ελλάδα τοποθετήθηκε στο Booktique. Υπάρχουν προς το παρόν 2 αυτόματοι πωλητές, ο ένας υπάρχει στο φυσικό κατάστημα (Πατριάρχου Ιωακείμ 21) και ο δεύτερος φιλοξενείται στο Σχινιά, στο 'Moraitis Beach'. Στον πωλητή του Σχινιά, τα βιβλία είναι ανοιχτά και μπορεί να δει ο κόσμος τι υπάρχει στο μηχάνημα. Ταυτόχρονα μέσω ενός QR code μπορεί κανείς να διαβάσει τις περιγραφές των βιβλίων στην ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου και ύστερα να επιλέξει ποιο βιβλίο θέλει να αγοράσει."

Το ίδιο ισχύει και για τον αυτόματο πωλητή του καταστήματος. Ωστόσο, όπως επισημαίνει: "Η μόνη διαφορά προς το παρόν είναι πως τα βιβλία είναι τυλιγμένα και η επιλογή του βιβλίου γίνεται με βάση τις σημειώσεις που θεωρούμε πως καλύτερα περιγράφουν το βιβλίο". Στα μηχανήματα δεν υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης ούτε κάποιο φίλτρο – τοποθετούνται 12 βιβλία και ο πελάτης έχει να επιλέξει μεταξύ αυτών. Οι κατηγορίες ποικίλουν και εναλλάσσονται προκειμένου να βρεθεί το καλύτερο "μιξ". 

Εκδηλώσεις για τους μικρούς αναγνώστες

Το Booktique δεν περιορίζεται μόνο στην πώληση βιβλίων, αλλά οργανώνει και ποικιλία εκδηλώσεων για παιδιά και μωρά. Η πρώτη εκδήλωση της σεζόν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, με την Μαρία Αγγελή, παρουσιάζοντας το βιβλίο "Το Βάζο της Αντιβαρεμάρας" από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Το βάζο της αντιβαρεμάρας

Οι εκδηλώσεις στο Booktique απευθύνονται σε μεγαλύτερα παιδιά και σε μωρά. Για ηλικίες 4+ οι εκδηλώσεις γίνονται συνήθως δυο Σάββατα το μήνα στις 12 μ.μ. Για τα μωρά, η δράση ονομάζεται "Reading with Babies", την οποία οργανώνει και επιμελείται η Αγγελική Σουλιώτη, και αφορά ηλικίες από τους πρώτους μήνες έως 2 ετών. 

Όπως δηλώνει η Φανή Χαριτάκη: "Στόχος των εκδηλώσεων είναι να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στο βιβλίο καθώς για εμένα προσωπικά, το βιβλιοπωλείο της μητέρας μου αλλά και η βιβλιοθήκη του σπιτιού μου είναι ο χώρος που συνήθως ένιωθα μεγαλύτερη ηρεμία, ασφάλεια και δημιουργία. Επομένως αυτό το περιβάλλον προσπαθώ να προσφέρω και στα παιδιά μέσω των εκδηλώσεων."

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5 λεπτά ποίηση: Ιφιγένεια Ντούμη

"όλοι στραμμένοι προς το φως/ της επόμενης μέρας.": Διαβάζουμε ένα ποίημα από τη συλλογή "Όλα μ' αρέσουν" της Ιφιγένειας Ντούμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
26/09/2024

Η πιο παράξενη βιβλιοθήκη του κόσμου ανοίγει στο Λονδίνο

Το Ίδρυμα Warburg ανανεώνεται και στεγάζει πλέον ένα από τα πιο ξεχωριστά κτίρια στον κόσμο.

Masterclasses όπερας στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Το Μουσείο εγκαινιάζει πέντε masterclasses από διακεκριμένους καλλιτέχνες του χώρου της όπερας, με στόχο να εμπλουτίσει την εκπαίδευση και να αναδείξει την τέχνη της όπερας στην Ελλάδα.

Το "Joker: Φονικό xαμόγελο" μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Anubis

Ο εκδοτικός οίκος ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου τίτλου, με πρωταγωνιστές τον διαβόητο χαρακτήρα της Gotham City κι έναν ψυχίατρο που θα θελήσει να μπει στο μυαλό του.

Δύο νέες επανεκδόσεις βιβλίων του Γιώργου Ιωάννου μόλις κυκλοφόρησαν

Επισκεφθείτε πάλι το έργο του σημαντικού λογοτέχνη μέσα από δύο βιβλία του που επανακυκλοφόρησαν πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο.

Το 3ο Bazaar Βιβλίου του ΜΙΕΤ είναι γεγονός

Επιστρέφει στο Παλαιό Χρηματιστήριο η διοργάνωση, όπου θα διατίθενται με σημαντικές εκπτώσεις βιβλία των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και εκδόσεις του ΜΙΕΤ και του ΕΛΙΑ/

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Δείτε τις ψηφιακές δράσεις

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με την 70η επέτειο της υπογραφής της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Σύμβασης.