"Lounging with Norwegians": Σκανδιναβοί δημιουργοί αναδεικνύουν την τέχνη του design

Με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων του Myran, οι Anderssen & Voll καταλαμβάνουν το showroom Apenanti για μία νέα έκθεση design.

Anderssen & Voll © Lasse Fløde

Το Myran - Scandinavian Design, φιλοξενεί τον Οκτώβριο τους διάσημους σχεδιαστές Anderssen & Voll σε συνεργασία με την εταιρία Muuto. Με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων του Myran, οι Anderssen & Voll καταλαμβάνουν το showroom Apenanti, παρουσιάζοντας τόσο έπιπλα και αντικείμενα που έχουν σχεδιάσει για την εταιρία Muuto, όσο και μία έκθεση αναδρομή σε σχέδια και μοντέλα από τα πιο σημαντικά τους προϊόντα και projects.

Την παρουσίαση ολοκληρώνει ένας διάλογος που θα γίνει με τους Anderssen and Voll, εκπροσώπους της Muuto και το κοινό με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Συντονιστής στη συζήτηση θα είναι ο γνωστός Έλληνας σχεδιαστής Γιάννης Γκίκας. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ.

Anderssen & Voll
© Inger Marie Grini

Οι Torbjørn Anderssen και Espen Voll, ως πρωτοπόροι του νέου κύματος σκανδιναβικού σχεδιασμού που συχνά αναφέρεται ως New Nordic, είναι δύο από τους ιδρυτές του στούντιο Norway Says, το οποίο ξεκίνησε στο Όσλο το 2003, όχι μόνο ως ένα στούντιο σχεδιασμού αλλά και ως ένα εμπορικό κατάστημα. Ως Anderssen & Voll το 2010, το στούντιο έγινε ένα από τα πιο παραγωγικά και επιδραστικά των δύο τελευταίων δεκαετιών, κάνοντας σημαντικές συνεργασίες με Σκανδιναβικές εταιρίες, όπως οι Muuto, &Tradition, Audo και New Works, καθώς και διεθνείς μάρκες όπως οι Magis και Ariake.

Οι Anderssen & Voll είναι ιδρυτές και της εταιρίας Nedre Foss, με αντικείμενα σχεδιασμένα από τους ίδιους και φίλους σχεδιαστές όπως οι Jin Kuramoto, Sigve Knutson και Julie και Mika Tolvanen. Το δίδυμο συνεργάζεται επίσης στενά με τη Νορβηγική εταιρία Røros Tweed, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη συλλογή υφασμάτων.

Οι Anderssen & Voll προσεγγίζουν κάθε έργο εστιάζοντας στη δημιουργία αντικειμένων με έντονη παρουσία και γοητεία. Δεν αντιμετωπίζουν απλώς τις ανάγκες της αγοράς, αλλά προτείνουν σημαντικά αντικείμενα για καθημερινή χρήση. Το δίδυμο βασίζεται στο ένστικτό τους, το οποίο βλέπουν ως μια δεξιότητα που ακονίζεται μέσω της εμπειρίας και της σκληρής δουλειάς. Η φιλοσοφία σχεδιασμού τους δίνει έμφαση στην απόσταση και την προοπτική, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να δημιουργήσουν μόνιμα, λειτουργικά σχέδια.

Εγκαίνια: 17/10 (7 μ.μ.)

Info: Myran Apenanti, Φωκυλίδου 2, Κολωνάκι | 17/10-31/12 | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5 λεπτά ποίηση: Ιφιγένεια Ντούμη

"όλοι στραμμένοι προς το φως/ της επόμενης μέρας.": Διαβάζουμε ένα ποίημα από τη συλλογή "Όλα μ' αρέσουν" της Ιφιγένειας Ντούμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
26/09/2024

Η πιο παράξενη βιβλιοθήκη του κόσμου ανοίγει στο Λονδίνο

Το Ίδρυμα Warburg ανανεώνεται και στεγάζει πλέον ένα από τα πιο ξεχωριστά κτίρια στον κόσμο.

Masterclasses όπερας στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Το Μουσείο εγκαινιάζει πέντε masterclasses από διακεκριμένους καλλιτέχνες του χώρου της όπερας, με στόχο να εμπλουτίσει την εκπαίδευση και να αναδείξει την τέχνη της όπερας στην Ελλάδα.

Το "Joker: Φονικό xαμόγελο" μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Anubis

Ο εκδοτικός οίκος ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου τίτλου, με πρωταγωνιστές τον διαβόητο χαρακτήρα της Gotham City κι έναν ψυχίατρο που θα θελήσει να μπει στο μυαλό του.

Δύο νέες επανεκδόσεις βιβλίων του Γιώργου Ιωάννου μόλις κυκλοφόρησαν

Επισκεφθείτε πάλι το έργο του σημαντικού λογοτέχνη μέσα από δύο βιβλία του που επανακυκλοφόρησαν πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο.

Το 3ο Bazaar Βιβλίου του ΜΙΕΤ είναι γεγονός

Επιστρέφει στο Παλαιό Χρηματιστήριο η διοργάνωση, όπου θα διατίθενται με σημαντικές εκπτώσεις βιβλία των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και εκδόσεις του ΜΙΕΤ και του ΕΛΙΑ/

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Δείτε τις ψηφιακές δράσεις

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με την 70η επέτειο της υπογραφής της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Σύμβασης.