House of Shila: Τα μοδάτα boutique hotels που καινοτομούν στο χώρο της φιλοξενίας

Ένα διεθνές brand με έδρα την Αμερική ανανεώνει την ξενοδοχειακή σκηνή στην ελληνική πρωτεύουσα, συνδυάζοντας φιλοξενία και ψυχαγωγία μέσω πρωτότυπων events.

Mona

Μπορεί ένα boutique hotel να μεταμορφωθεί σε κλαμπ ή καλλιτεχνικό εργαστήριο; Για το House of Shila, η απάντηση είναι ναι, καθώς το αμερικανικό brand με έδρα την Αθήνα έχει κατάφερει να αναπτύξει ένα πολύ μοναδικό κόνσεπτ μέσα από τα δύο παράλληλα πρότζεκτ που τρέχει στην πόλη μας. Ο λόγος για τα "Shila" και "Mona", δύο boutique hotel που έχουν ως βάση τους την έννοια της φιλοξενίας, όμως προσφέρουν πολλά περισσότερα από ένα άνετο δωμάτιο για ύπνο και καλοπέραση.

Το "Shila" γεννήθηκε από την επιθυμία πειραματισμού με διαφορετικές αισθητικές, το design και την έννοια της φιλοξενίας. Ακολουθώντας ένα πιο κλασικό, ρομαντικό ύφος και μιμούμενο τη ζωή στο Κολωνάκι (Μαντζάρου 10), στεγάζεται από το 2020 σε ένα χλιδάτο, νεοκλασικό κτίριο του 1920 και έχει κάτι το νοσταλγικό που παραπέμπει στα εντυπωσιακά αρχοντικά σπίτια μιας άλλης εποχής. Δεν πέρασε πολύς καιρός για να εδραιωθεί το "Shila" στη γειτονιά του Κολωνακίου αλλά σύντομα χρειάστηκε ένας χώρος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έναν μεγαλύτερο όγκο εκδηλώσεων. Όταν οι ιδιοκτήτες του House of Shila ένιωσαν την ανάγκη να δημιουργήσουν μία πιο ξεχωριστή εμπειρία για τους πελάτες τους και να ελκύσουν παράλληλα το ενδιαφέρον του αθηναϊκού κοινού, το καλοκαίρι του ’22 άνοιξαν το "Mona" στην καρδιά του Ψυρρή, λίγα μόλις λεπτά από την πολυσύχναστη Αιόλου. 

Shila
© Tristan Hollingsworth
"Shila"
Shila
© Eftihia Stefanidi
Το "Shila" φιλοξενεί εκδηλώσεις μικρότερης εμβέλειας, διατηρώντας το κόνσεπτ της ιδιωτικότητας μιας κατοικίας

Από εγκαταλειμμένο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, το κτίσμα στην οδό Κακουργοδικείου 4 μετατράπηκε σε ένα στιλάτο boutique hotel. Ήταν επιθυμία των ιδιοκτητών να διατηρηθούν κάποια σημαντικά σημεία του κτιρίου, το οποίο χρονολογείται από το 1950. Επομένως οι περίτεχνες κουπαστές στις σκάλες, τα μωσαϊκά πατώματα και οι πέτρινοι τοίχοι που συναντάς εξερευνώντας το "Mona", είναι στοιχεία που συντηρήθηκαν και αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης. Ταυτόχρονα, η urban διακόσμηση, από τα μοντέρνα έπιπλα μέχρι τα σοφιστικέ έργα τέχνης που κοσμούν τους χώρους του "Mona", δημιουργούν ένα μοναδικό ύφος και μια ασύγκριτη εμπειρία για τον επισκέπτη.

Mona
© Ana Santl
Μέσα στο βιομηχανικής αισθητικής υπόγειο του "Mona"

Μπαίνοντας στο "Mona", μπορεί να μην καταλάβεις αμέσως ότι στέκεσαι στο λόμπι ενός ξενοδοχείου. Υπάρχει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα -ακόμα και η κουζίνα και το μπαρ είναι ανοιχτά ώστε να χαζεύεις το προσωπικό όσο τρως το πρωινό σου ή απολαμβάνεις ένα κοκτέιλ. Όπως και στο "Shila", όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του "Mona" ενοικιάζονται, γεγονός που καθιστά τα δύο πρότζεκτ όχι απλώς ξενοδοχειακά καταλύματα, αλλά πολυχρηστικούς χώρους που μεταμορφώνονται για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου. Η ομάδα του House of Shila είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση, γι’ αυτό και το "Mona" έχει χρησιμοποιηθεί για φωτογραφίσεις μεγάλων brands, συνεντεύξεις καλλιτεχνών, τηλεοπτικές εκπομπές, πάρτι, δεξιώσεις γάμων και εκθέσεις με έργα καλλιτεχνών. Ο στόχος είναι να προωθούνται φρέσκιες, καινοτόμες ιδέες και να στηρίζονται δημιουργοί από Ελλάδα και εξωτερικό.

Mona
© Ana Santl

Mona
© Tristan Hollingswort

Η τέχνη είναι ένα επίσης σημαντικό κομμάτι στο "Mona". Αν είσαι νέος καλλιτέχνης και αναζητάς έναν χώρο για να εκθέσεις τα έργα σου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, το ξενοδοχείο μπορεί να φιλοξενήσει τις δημιουργίες σου δωρεάν, προωθώντας τες έτσι στο αγοραστικό κοινό. Τα έργα τέχνης που κοσμούν τους χώρους του "Mona" είναι φτιαγμένα από καλλιτέχνες και designers και είναι όλα προς πώληση -από τους πίνακες και το ντεκόρ μέχρι τα έπιπλα και τα χαλιά. Μάλιστα, το ξενοδοχείο εκθέτει ρούχα σχεδιαστών στα δωμάτιά του, τα οποία οι ένοικοι μπορούν να δοκιμάσουν και ενδεχομένως να αγοράσουν, εάν το επιθυμούν.

Πάρτι στο υπόγειο και κοκτέιλ στην ταράτσα

Mona
Το rooftop μπαρ του "Mona"

Αν υπάρχει ένα pop up event του House of Shila που δεν πρέπει να χάσετε, αυτό είναι το supper club. Οι λέσχες δείπνου είναι πλέον από τις αγαπημένες τάσεις των Αθηναίων (και όχι μόνο) και γι’αυτό τα supper events του "Mona" που φιλοξενεί στο lounge έχουν γίνει ανάρπαστα. Το brand συνεργάζεται μάλιστα με διεθνείς σεφ για να σχεδιάσει τα πολύ πρωτότυπα μενού της λέσχης.

Mona
© Tristan Hollingswort

Καθώς όμως η φιλοσοφία του House of Shila καθιστά τα ξενοδοχεία του έναν λευκό καμβά για πειραματισμό και ψυχαγωγία, κάθε κοινόχρηστος χώρος μπορεί να ενοικιαστεί για να φιλοξενήσει πρωτότυπες εκδηλώσεις. Όπως ένα πάρτι με DJ set ή μια προβολή ταινίας στο υπόγειο, καλλιτεχνικά εργαστήρια και σεμινάρια στο lounge και ιδιωτικά events στην ταράτσα του "Mona", ένα από τα highlights του boutique hotel. Η περιοχή του Ψυρρή είναι γεμάτη με rooftop μπαρ που βλέπουν στην Ακρόπολη, όμως καταλαβαίνεις ότι αυτό που διαχειρίζεται το House of Shila έχει μια ιδιαίτερη αισθητική που το κάνει να ξεχωρίζει από τον σωρό. Επίσης, απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, επομένως είναι μία ευκαιρία να γλυτώσουμε από το στριμωξίδι στις γνωστές ταράτσες παρέα με έφηβους. Μέχρι τον Οκτώβριο, το rooftop μπαρ είναι ανοιχτό αποκλειστικά για τους ενοίκους του ξενοδοχείου και τα μέλη του House of Shila members' club κάθε εβδομάδα, από Πέμπτη έως Σάββατο, και σερβίρει κοκτέιλ και φυσικά κρασιά, με τη συνοδεία ανεβαστικών beat.

Αν θέλεις να γίνεις και εσύ μέλος του House of Shila, μπορείς να βρείς περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ενημερώσου για τις εκδηλώσεις του "Shila" και του "Mona" στο houseofshila.com.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφια για τον τίτλο της "πιο ελκυστικής Περιφέρειας της Ευρώπης"

Η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει σε μια σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης στον διαγωνισμό των Wanderlust Reader Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Η Ελλάδα στη WOMEX 2024: Προώθηση της ελληνικής μουσικής σκηνής στο Μάντσεστερ

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την προβολή της πλούσιας ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, συμμετέχοντας στη WOMEX 2024, μια πλατφόρμα για την προώθηση καλλιτεχνών και τη δικτύωση στη μουσική βιομηχανία.

9 ιδέες για βόλτα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα (26/9-2/10)

Από εκθέσεις για την αρχαία υγεία μέχρι επαναστατικές καλλιτεχνικές παραστάσεις, η Αθήνα προσφέρει έναν πλούτο πολιτιστικών δρώμενων που διερευνούν την παράδοση, την τέχνη και τη μουσική με σύγχρονες οπτικές.

Γιατί το Google μάς "κερνάει" ποπ κορν;

Πιθανώς στη σημερινή σου διαδικτυακή πλοήγηση (25/9) να είδες το σκίτσο παραλλάσσει το κλασικό λογότυπο. Παρατήρησες ότι η λέξη Google είναι γραμμένη σε ένα κουβά ποπ κορν;

Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας στον τουρισμό

Η πρόσφατη συνάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη, με τον Ιάπωνα Υπουργό Tetsuo Saito υπογραμμίζει τη νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας, εστιάζοντας στις ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και της ανάπτυξης.

Βραδιά ερευνητή 2024: Στον αστερισμό του... οίνου με σαμιώτικο κρασί

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου συμμετέχει στη βραδιά αστροπαρατήρησης που διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προσφέροντας δωρεάν κρασί.

Μία συζήτηση για τη Μεταπολίτευση στο Ινστιτούτο Γκέτε

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου και το παρατηρητήριο Syntagma Watch διοργανώνουν συνέδριο με θέμα "Η στιγμή της Μεταπολίτευσης (Ιούλιος 1974-Αύγουστος 1975): Τα κρίσιμα συνταγματικοπολιτικά ζητήματα".