"Χαίρε Ξένε, στη χώρα των ονείρων": Η έκθεση του Robert McCabe αναδεικνύει την αιωνιότητα της Ελλάδας

Η έκθεση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία της Όλγας Κεφαλογιάννη, προσφέροντας μια συγκινητική ματιά στην αυθεντικότητα και τη διαχρονικότητα της Ελλάδας, μέσα από το φακό του διάσημου Αμερικανού φωτογράφου.

Χαίρε Ξένε, στη χώρα των ονείρων

Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη σεβασμό προς την ελληνική κληρονομιά, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης του Robert McCabe. Η έκθεση, με τίτλο "Χαίρε Ξένε, στη χώρα των ονείρων", ανέδειξε την αυθεντικότητα της Ελλάδας μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που αποτυπώνουν τη διαχρονικότητα, τον πολιτισμό και την ψυχή της χώρας.

Χαίρε Ξένε, στη χώρα των ονείρων

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν πολιτικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι του πνεύματος, καθώς και ξένοι διπλωμάτες, οι οποίοι αναγνώρισαν την αξία του έργου του McCabe στην προώθηση της ελληνικής κουλτούρας παγκοσμίως. Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι οι φωτογραφίες αυτές προσφέρουν μια πολύτιμη ματιά στη χώρα μας, καταγράφοντας ανθρώπους, τοπία και συνήθειες που αντανακλούν το πνεύμα και τις παραδόσεις της Ελλάδας.

Χαίρε Ξένε, στη χώρα των ονείρων

Σημείωσε επίσης την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να προβάλει την έκθεση αυτή στο εξωτερικό, με πρώτο σταθμό το Τόκιο της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο του "Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας". Με αυτή την πρωτοβουλία, στοχεύεται η ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, αναδεικνύοντας τη διαχρονική γοητεία της Ελλάδας σε διεθνές κοινό.

Χαίρε Ξένε, στη χώρα των ονείρων

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ραντεβού στη Στοά Τρίστρατο για το Athens Art Book Fair 2024

Το διεθνές φεστιβάλ καλλιτεχνικών εκδόσεων επιστρέφει στις αρχές Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/09/2024

Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για τη διεθνή έκθεση "Εικαστικά Σύνολα - Visual Ensembles"

4ο εικαστικοί δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους και να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες σε ένα ιστορικό χώρο της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη.

"Vertigo": Το αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ εμπνέει δύο εικαστικούς

Η έκθεση παρουσιάζεται στη πλαίσια της σύγχρονης σειράς εκθέσεων Raw, του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Μπήκαμε στο Μουσείο Γαΐτη-Σίμωσι λίγο πριν τα εγκαίνια και ξεναγηθήκαμε στο έργο των σπουδαίων καλλιτεχνών

Δεν θέλεις να βγεις από το Mουσείο Γαΐτη-Σίμωσι στην Ίο! Η οικογένεια των Γιάννη Γαΐτη και Γαβριέλλας Σίμωσι μας ξεναγεί στον μοναδικό αυτό χώρο, ένα όνειρο χρόνων που έγινε επιτέλους πραγματικότητα, και μας διηγείται την ιστορία δυο μεγάλων καλλιτεχνών.

Ξεναγήσεις για άτομα με οπτική και ακουστική αναπηρία στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Η έκθεση "Γυναικεία Ζητήματα" προσφέρει προσβάσιμες ξεναγήσεις, με αφορμή την έκθεση "Γυναικεία ζητήματα".

Τα αγαπημένα μας κλικ από το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Δείτε το φωτορεπορτάζ του "α" για τη μεγαλύτερη βιβλιοφιλική γιορτή που φιλοξενεί η Αθήνα.

"Μυθιστορίες ΙΙ": Μια νέα προσέγγιση στη σύνθεση μύθου και ιστορίας στη Citronne Gallery

Εννέα σύγχρονοι καλλιτέχνες διερευνούν την αλληλεπίδραση μεταξύ μύθου και ιστορίας, προσφέροντας μια καλλιτεχνική εμπειρία στην Αθήνα.