Ανακαλύψτε τις νέες εκδόσεις Κάκτος για το φθινόπωρο και χειμώνα 2024

Από αναλυτικές μελέτες και κοινωνικές έρευνες μέχρι κλασικά λογοτεχνικά αριστουργήματα και σύγχρονα εγχειρίδια, οι νέες εκδόσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και ενδιαφερόντων.

Βιβλία © shutterstock.com

Η νέα περίοδος φέρνει μαζί της καινούριες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Κάκτος, που υπόσχονται να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη σας με αξιόλογες προτάσεις. Από ιστορικές μελέτες και κοινωνικές έρευνες μέχρι κλασικά λογοτεχνικά έργα και σύγχρονα πρακτικά εγχειρίδια, οι νέες εκδόσεις προσφέρουν μια ποικιλία θεμάτων και προσεγγίσεων που ενδυναμώνουν τη βιβλιοθήκη κάθε βιβλιόφιλου. 

Νίκος Κοτζιάς, "Μαρξ και Διπλωματία "

Ο γνωστός πολιτικός και συγγραφέας Ν. Κοτζιάς συντάσσει μια μελέτη πάνω στις απόψεις/κριτικές των Μαρξ και Ένγκελς, δίνοντάς μας ταυτόχρονα την ιστορική εξέλιξη διαφόρων κρατών (σημερινών ή/και παλαιότερων) της Ευρώπης.

Εύα Νικολαΐδου, "Φυλακές"

Έρευνα και συνεντεύξεις σε κρατούμενες γαλλικών, δανέζικων και ελληνικών φυλακών. Οι συνθήκες, τα παράπονα, οι δυσκολίες, οι αδικίες και οι ελπίδες ενός κόσμου σκληρού, στριμωγμένου μέσα σε ασφυκτικά κελιά. Η συγγραφέας Εύα Νικολαΐδου, ύστερα από την περιδιάβασή της στα "σπίτια της αμαρτίας" ερευνώντας το φαινόμενο της πορνείας, αναζητά και αποκαλύπτει τον αθέατο και σκληρό κόσμο των φυλακών.

Peter Kingsley, "Στα μυστικά μέρη της Αρχαίας Σόφια" 

Με αφορμή μια σειρά από παράξενες αρχαίες ελληνικές επιγραφές που οι μελετητές αποσιώπησαν, ο συγγραφέας ασχολείται με ανθρώπους μύστες που διαμόρφωσαν την ύπαρξή μας και τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Κωνσταντίνος Ε. Χατζηιωάννου, "O δικαστής που αγάπησε το κακό"

Με κεντρικό πρόσωπο έναν "κακό" δικαστή, ο οποίος θεωρείται δίκαιος και άμεμπτος, ο συγγραφέας μάς αφηγείται διάφορες δικαστικές υποθέσεις που πέρασαν από τα χέρια του.

Αριστοτέλης, "Ηθικά Νικομάχεια"

Τα "Ηθικά Νικομάχεια" είναι από τα σημαντικότερα και πιο θεμελιώδη έργα της δυτικής φιλοσοφίας. Εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη φιλοσοφική σκέψη και την ηθική θεωρία. Κείμενο απαραίτητο για την κατανόηση της ηθικής φιλοσοφίας και της ιστορίας της ηθικής, παράλληλα είναι ένας πολύ πρακτικός οδηγός για την κατάκτηση της ευδαιμονίας για τον σημερινό άνθρωπο. 

Ονορέ Μπαλζάκ, "Ευγενία Γκραντέ"

H Ευγενία Γκραντέ, κεντρική ηρωίδα του έργου, γύρω από την οποία συγκρούονται προσωπικά πάθη, οικογενειακά συμφέροντα και ατομικές επιδιώξεις, είναι από τους κορυφαίους χαρακτήρες που έπλασε η γραφίδα του Μπαλζάκ. Το ομώνυμό της μυθιστόρημα, άλλωστε, που εκδόθηκε στα 1883, θεωρείται από πολλούς ως το αριστούργημα του Γάλλου συγγραφέα. Πρόκειται για μια σπουδαία εικονογράφηση της αστικής ζωής μέσα από την αδρή σκιαγράφηση ανθρώπινων χαρακτήρων, αισθημάτων και καταστάσεων.

Ονορέ Μπαλζάκ, "Χαμένες ψευδαισθήσεις"

Οι "Χαμένες ψευδαισθήσεις" είναι μυθιστόρημα του Γάλλου μυθιστοριογράφου και θεατρικού συγγραφέα Ονορέ ντε Μπαλζάκ (1799-1850) που εκδόθηκε σε τρία μέρη μεταξύ 1837 και 1843. Ο Μπαλζάκ σκιαγραφεί ρεαλιστικά τα ήθη της γαλλικής κοινωνίας του πρώτου μισού του 19ου αιώνα τόσο στην επαρχία όσο και στο Παρίσι. Απεικονίζει το περιβάλλον των εκδοτικών, δημοσιογραφικών και λογοτεχνικών κύκλων του Παρισιού, παρουσιάζοντας τη διαφθορά, τις δωροδοκίες και τους εκβιασμούς που κυριαρχούσαν στο χώρο και που παρουσιάζουν τρομακτικές ομοιότητες με τη σημερινή εποχή

Το έργο είναι αφιερωμένο στον Βικτώρ Ουγκώ.

Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, "Οι Φτωχοί"

"Οι Φτωχοί" είναι το πρώτο αυθεντικό έργο του Ντοστογιέφσκι. Γράφτηκε το 1845 και δημοσιεύθηκε το 1847. Είναι ένα αριστουργηματικό δείγμα της Ρώσικης Λογοτεχνίας, αλλά συγχρόνως και παρωδία της, που φέρει έντονα τα σημάδια της ιδιοφυΐας του συγγραφέα. Γραμμένοι σαν μια σειρά από επιστολές "Οι Φτωχοί" διηγούνται την τραγική ιστορία ενός υπαλληλάκου και της ανεκπλήρωτης αγάπης του για μια νεαρή κοπέλα. Θέλοντας να βοηθήσει αυτήν και την οικογένειά της, πουλάει ό,τι έχει και δεν έχει, αλλά η καλοσύνη του δεν τον οδηγεί παρά μόνο σε ακόμη χειρότερη φτώχεια και τελικά στην ακολασία. Με την έμμονη ιδέα ενός τυπικά περιθωριακού, είχε την ακράδαντη πεποίθηση ότι η ευτυχία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τα πλούτη.

Έμιλυ Μπροντέ, "Ανεμοδαρμένα Ύψη"

Το μυθιστόρημα πρωτοεκδόθηκε το 1847 και αποτελεί μια συναρπαστική, θυελλώδη ιστορία αγάπης. Στην άγρια φύση του αγγλικού βορρά, σε ένα τοπίο ομιχλώδες, μελαγχολικό αλλά ταυτόχρονα απειλητικό, γεννιέται ο καταραμένος έρωτας της Κάθριν και του Χίθκλιφ. Ένας έρωτας που θα φέρει τη δυστυχία στους δύο ήρωες και στα κοντινά τους πρόσωπα.

Η αφήγηση της Έμιλυ Μπροντέ και οι χαρακτήρες που πλάθει παραπέμπουν στις μεγάλες εμπνεύσεις της τραγωδίας. Με τις μακρινές καταβολές του βυθισμένες στο πνεύμα του αγγλικού Ρομαντισμού, το έργο εικονογραφεί μοναδικά το μεγαλείο και την απελπισία των ανθρώπινων παθών.

Δρ. Μαρία Γιαννιού και Βίκη Χαρίτου, "Ημερολόγιο Συμπερίληψης"

Το "Ημερολόγιο Συμπερίληψης" είναι ένας πρακτικός οδηγός για θέματα Διαφορετικότητας, Ισονομίας και Συμπερίληψης (DE&I). Οι δημιουργοί του, Δρ. Μαρία Γιαννιού και Βίκη Χαρίτου, με μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση ζητημάτων DE&I, μας προσφέρουν όχι μόνο ένα ημερολόγιο, αλλά και μία χρήσιμη πηγή πληροφοριών. Παρέχουν στους αναγνώστες και στις αναγνώστριες διορατικές συμβουλές, προτροπές που προκαλούν τη σκέψη και καθημερινές ασκήσεις για την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της προσωπικής ανάπτυξης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η έκθεση "Time-lapse" της Δήμητρας Μαλταμπέ συνδέει τον τόπο και το χρόνο μέσα από τρεις γενιές

Κοντοβάζαινα, Κάιρο και Αθήνα συμπλέκονται στην ατομική έκθεση της καλλιτέχνδιας που στο FokiaNou Art Space.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2024

Δύο ιστορίες του Φλομπέρ για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ερατώ

"Όπως θέλετε – Λύσσα και αδυναμία": Δύο ιστορίες του Γκυστάβ Φλωμπέρ κυκλοφόρησαν μόλις από τον εκδοτικό οίκο.

"Still Life": Η νέα έκθεση της Μαριάννας Τρώντσιου μάς αποκαλύπτει αρχέγονα τοπία

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας με 14 έργα μεικτής τεχνικής σε χαρτί.

"Black Humour - Η επανάσταση του πνεύματος": Μία νέα έκθεση ζωγραφικής εγκαινιάζεται στη Sianti Gallery

Η Ήρα Παπαποστόλου επιμελείται την έκθεση στην οποία συμμετέχουν δεκατέσσερις καλλιτέχνες του σήμερα υποστηρίζουν ότι υπάρχει black humor στη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική.

Πίνακας του Πικάσο αξίας 6 εκατ. ευρώ βρέθηκε σε κελάρι στο Κάπρι

Ένας πίνακας που ανακαλύφθηκε τυχαία σε ένα κελάρι στο Κάπρι από έναν παλιατζή, ο οποίος αγνοούσε την αξία του, αποδείχθηκε αυθεντικό έργο του Πάμπλο Πικάσο, σύμφωνα με Ιταλούς ειδικούς.

Το State of Concept κλείνει έναν κύκλο και αφήνει ανοιχτά ερωτήματα σε εκκρεμότητα

Η είδηση ότι το State of Concept, ο μη κερδοσκοπικός καλλιτεχνικός οργανισμός που ίδρυσε το 2013 η Ηλιάνα Φωκιανάκη, κλείνει τον κύκλο του όπως το ξέραμε στη μόνιμη βάση του στο Κουκάκι σηματοδοτεί και εμφατικά ένα τέλος εποχής.

Τι είναι το "συλλογικό γουργουρητό" που ηχεί στο Κτίριο "Νόμπελ";

Η επιμελήτρια Νάντια Αργυροπούλου ετοιμάζει μία νέα έκθεση σύγχρονης τέχνης στο ιστορικό κτίριο.