Η έκθεση του Δημήτρη Μουγκού και το κινηματογραφικό αφιέρωμα του Cinobo Όπερα φέρνουν μια δόση Θεσσαλονίκης στην Αθήνα

Η Αθήνα υποδέχεται μια καλλιτεχνική εκδήλωση, με την έκθεση "Κάνα Δυο Φωτογραφίες" και ένα δυναμικό κινηματογραφικό αφιέρωμα που αναδεικνύει τη ζωντάνια της ραπ κουλτούρας της Θεσσαλονίκης.

Κάνα Δυο Φωτογραφίες

Η καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας αποκτά νέο χρώμα με την άφιξη της viral έκθεσης "Κάνα Δυο Φωτογραφίες" στο Cinobo Όπερα. Μετά τη θριαμβευτική της υποδοχή στη Θεσσαλονίκη το 2023, η έκθεση του φωτογράφου Δημήτρη Μουγκού μεταφέρει την ενέργεια και τη μαγεία της Θεσσαλονίκης στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Η έκθεση, που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, είναι μια φωτογραφική εγκατάσταση που αναδεικνύει τη γοητεία του αστικού τοπίου της Θεσσαλονίκης, καθώς και τις στιγμές από τις συναυλίες του ΛΕΞ. Ο Δημήτρης Μουγκός, με τη χαρακτηριστική του ματιά, αποτυπώνει τη ζωντάνια και την ατμόσφαιρα της ραπ κουλτούρας, μετατρέποντας το φουαγιέ του Cinobo Όπερα σε μια εντυπωσιακή γκαλερί.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 4 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο, προσκαλώντας τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τις φωτογραφικές αφηγήσεις και να βυθιστούν στη δημιουργική ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, το Cinobo Όπερα ετοιμάζει ένα τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα αφιερωμένο στην urban culture. Το κινηματογραφικό αφιέρωμα θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας μια επιλογή από ταινίες που εξερευνούν τη σχέση της πόλης με τη μουσική, τη τέχνη και τον κοινωνικό ιστό. Το πρόγραμμα του κινηματογραφικού αφιερώματος, καθώς και οι τίτλοι των ταινιών και οι καλλιτέχνες που θα προλογίσουν τις προβολές, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το 1ο Queer Con της Αθήνας φέρνει στο επίκεντρο τη ΛΟΑΤΚΙΑ+ τέχνη και ιστορία

Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο των φθινοπωρινών δράσεων του Athens Pride, και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh και της Άνα Ιβάνκοβα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/09/2024

Η έκθεση "Τέχνες της θάλασσας" ανοίγει ξανά και προβάλλει τη ναυτική ταυτότητα των Κυκλάδων

Μια έκθεση τέχνης που προσπαθεί να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν των ναυτικών κοινοτήτων των Κυκλάδων μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες, όπως ξεναγήσεις και προβολές.

Ποίηση, θέατρο, μουσική και Κάφκα στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το Πεδίον του Αρεως θα πλημμυρίσει από λογοτεχνία και μουσική αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Kengo Kuma μιλά στο πλαίσιο του θεσμού "The Ellinikon Moments" της Lamda Development

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και η Lamda Development υποδέχονται τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα για μια μοναδική ομιλία για την επανασύνδεση της αρχιτεκτονικής με τη φύση.

To Thees Art Festival στη Σίφνο "παντρεύει" την τέχνη με την παράδοση

Ένα εκρηκτικό πάντρεμα όλων των μορφών έκφρασης από την νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα.

25 καλλιτέχνες αποτυπώνουν τις "Τρωάδες" του Ευριπίδη σε κόμικς

Μια έκθεση με επίκαιρες προεκτάσεις και πηγή έμπνευσης το αριστουργηματικό έργο του Ευριπίδη έρχεται στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

2+1 νέες κυκλοφορίες από τη World Books

Η World Books παρουσιάζει τρεις νέες κυκλοφορίες, οι οποίες προσφέρουν μοναδικές λογοτεχνικές εμπειρίες μέσα από τις μαγευτικές φωνές της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.