"How to Write About Art?": Ένα μονοήμερο εργαστήριο γραφής με την Jennifer Higgie

Η διακεκριμένη Αυστραλή συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα για ένα workshop προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε από την εμπειρία και τη γνώση της στον κόσμο της τέχνης και της γραφής.

How to Write About Art?

Το Intermission υποδέχεται την Jennifer Higgie για ένα μονοήμερο εργαστήριο γραφής στην Αθήνα, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. Στο "How to Write About Art?" θα εισαχθούμε στα διάφορα είδη γραφής που συνυπάρχουν στον κόσμο της τέχνης: από την πειραματική έως την εμπορική, από την κριτική τέχνης, τα think pieces, τα δοκίμια καταλόγων, τη δημοσιογραφία περιοδικών και εφημερίδων, μέχρι τα δελτία τύπου και τα βιβλία. H Higgie θα συζητήσει μαζί μας, ποιο είναι το κοινό μας, τη σημασία της ανάγνωσης και θα μας ρωτήσει τι είδους συγγραφέας τέχνης θέλουμε να γίνουμε- πώς να διαμορφώσουμε ένα επιχείρημα και να μεταφράσουμε ένα έργο τέχνης σε μια γλώσσα που είναι σαφής, καθηλωτική και πρωτότυπη.

Η Jennifer Higgie θα μας συμβουλέψει για το πώς να ζήσουμε ως επαγγελματίας συγγραφέας: από το να παρουσιάσουμε μια ιδέα σε έναν εκδοτικό οίκο, μέχρι τη συνεργασία με έναν εκδότη και την προώθηση της δουλειάς μας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Ποια είναι η Jennifer Higgie;

Η Jennifer Higgie είναι Αυστραλή συγγραφέας και πρώην συντάκτρια του περιοδικού frieze, η οποία ζει στο Λονδίνο. Έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα για περιοδικά και εφημερίδες και πολλά δοκίμια για βιβλία και μονογραφίες καλλιτεχνών. Στις πρόσφατες δημοσιεύσεις της περιλαμβάνονται τα εξής: The Other Side: A Journey into Women", "Art and the Spirit world και The Mirror and the Palette: Rebellion, Revolution and Resilience: 500 Years of Women’s Self-Portraits. Είναι επίσης συγγραφέας του μυθιστορήματος Bedlam, συγγραφέας και εικονογράφος του παιδικού βιβλίου "There's Not One" και εκδότρια του "The Artist's Joke". 

Σχεδίασε και δίδαξε ένα μάθημα γραφής για την ακαδημία frieze και διηύθυνε ένα μάθημα τέχνης και γραφής διάρκειας δύο εβδομάδων στη φημισμένη θερινή ακαδημία του Σάλτσμπουργκ το 2022 και το 2023. Έχει υπάρξει κριτής του Paul Hamlyn Award, του Turner Prize και του John Moore's Painting Prize. Το 2023, η Jennifer ήταν προσκεκλημένη επιμελήτρια της έκθεσης σύγχρονης και ιστορικής ζωγραφικής Thin Skin στο Μουσείο Τέχνης του Πανεπιστημίου Monash στη Μελβούρνη. Η Jennifer είναι επίσης οικοδέσποινα του νέου podcast της Εθνικής Πινακοθήκης της Αυστραλίας, Artist's Artists.

Info: Intermission | 9/9 | 10 π.μ.-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη
Δηλώστε συμμετοχή έως τις 5 Σεπτεμβρίου: info@theintermission.art

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The Intermission

Πολυδεύκους 37Α, Άγιος Διονύσιος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

10 φρέσκα βιβλία για τον Αύγουστο

Διαβάστε εντός 10 βιβλία που ανήκουν στην πρόσφατη εκδοτική σοδειά και μπορούν να γίνουν η καλύτερη συντροφιά σας στην αυγουστιάτικη ραστώνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/08/2024

Είσαι κάτω των 25; Δες 5 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπου μπαίνεις δωρέαν

Αυτό το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για πέντε βόλτες που θα σου δώσουν κάτι που δεν περίμενες, χωρίς να σου "πάρουν" τίποτε (bonus μία που συνδυάζεται με μπάνιο!).

Ανακαλύψτε 8+1 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Νέες εκδόσεις ξένης και ελληνικής λογοτεχνίας, καθώς και ποίησης από όλο τον κόσμο, εμπλουτίζοντας το αναγνωστικό κοινό με μοναδικές αφηγήσεις και ποιητικές συλλογές.

"Τ’ αυτιά μας στο τσιμέντο": Έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Η εικαστική έκθεση ανοίγει έναν διάλογο για τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον, εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση των στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη παρέμβαση.

Αρχαιολογική ανακάλυψη στη Λακήθρα έφερε στο φως προϊστορικά φρέατα με τελετουργικά ευρήματα

Η ανασκαφή στη Λακήθρα της Κεφαλονιάς έφερε στο φως δύο προϊστορικά φρέατα, αποκαλύπτοντας τελετουργικές πρακτικές και επιβεβαιώνοντας τη σημαντική ιστορική θέση του νησιού.

Summer Polarities Rethymno: 8 καλλιτέχνες εμπνέονται από την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα του Ρεθύμνου και την αρχιτεκτονική του Καρά Μουσά Πασά Τζαμί

Οι καλλιτέχνες θα εξερευνήσουν την επιτελεστική φύση των ατομικών τους έργων και θα δημιουργήσουν ένα νέο συνεργατικό έργο που ανταποκρίνεται στο Ρέθυμνο και το περιβάλλον του.

Τρεις απαραίτητες στάσεις στο Μουσείο Ακρόπολης

Η μόνιμη συλλογή του μουσείου είναι, μεν, εντυπωσιακή, αλλά δεν είναι η μοναδική που αξίζει να δείτε.