Το ΜΕΠΤ διοργανώνει εργαστήρια προετοιμασίας για καλλιτεχνικά Γυμνάσια

Τον Οκτώβριο γίνεται η έναρξη εργαστηρίων που αφορούν τη προετοιμασία των παιδιών της τελευαταίας τάξης του Δημοτικού και ενδιαφέρονται να εισαχθούν σε καλλιτεχνκά Γυμνάσια.

Κτίριο Εξωτερικά. Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Ξεκινά τον Οκτώβριο του 2024, Εργαστήριο προετοιμασίας μαθητών ΣΤ' Δημοτικού για εισαγωγή σε καλλιτεχνικά Γυμνάσια, από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. 

Το εργαστήριο αυτό έχει ως σκοπό να προετοιμάσει μαθητές Στ’ Δημοτικού, οι οποίοι επιθυμούν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε καλλιτεχνικό Γυμνάσιο. Η μοναδική αυτή ευκαιρία βεβαιώνει το κάθε γονέα αλλά και το υποψήφιο εξεταζόμενο παιδί για μια σίγουρη επιτυχία στις κατατακτήριες εξετάσεις και αποτελεί δρομοδείχτης για την επιτυχία. 
Στις εισαγωγικές εξετάσεις οι υποψήφιοι μαθητές των καλλιτεχνικών γυμνασίων καλούνται, εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου (3 ώρες), να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν με αφορμή ένα θέμα το οποίο δίνεται από την εξεταστική επιτροπή.  
Στη συνέχεια, σε διάρκεια 1 ώρας, περιγράφουν το έργο που φιλοτέχνησαν σε ένα κείμενο έκτασης 200 λέξεων. Το εν λόγω εργαστήριο υλοποιείται από το ΜΕΠΤ για 5η συνεχόμενη χρονιά και είναι δομημένο σε έναν κύκλο δίωρων εβδομαδιαίων μαθημάτων που θα υλοποιούνται στο εργαστήριο του Μουσείου,  στην οδό Κόδρου 9 στην Πλάκα της Αθήνας, κάθε Σάββατο 10.00-12.00. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί