Νέες αφίξεις στο Cycladic Shop με αφορμή την έκθεση της Cindy Sherman

Η νέα συλλογή του πωλητηρίου του μουσείου είναι εμπνευσμένη από την έκθεση για τη διάσημη Αμερικανίδα φωτογράφο.

Cindy Sherman Cycladic Shop Paris Tavitian © Museum of Cycladic Art

Εμπνευσμένη από την έκθεση "Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα", η νέα συλλογή του Cycladic Shop περιλαμβάνει συλλεκτικά T-shirts, posters, υφασμάτινα τσαντάκια και postcards με έργα-ορόσημα της Cindy Sherman, σχεδιασμένα αποκλειστικά για την έκθεση, με την ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδος και της Hauser & Wirth.

Στο Cycladic Shop θα βρείτε επίσης τον δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) συνοδευτικό κατάλογο της έκθεσης (264 σελίδων) με επισκόπηση των 102 έργων της, καθώς και φωτογραφικό υλικό από την παρουσίασή τους στους χώρους του Μεγάρου Σταθάτου. Την έκδοση προλογίζουν η Κασσάνδρα Μαρινοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και η Αφροδίτη Γκόνου, Σύμβουλος Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Στον κατάλογο περιλαμβάνεται επίσης κείμενο της Flavia Frigeri, ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας στη National Portrait Gallery του Λονδίνου. 
Ακόμη, στο Cycladic Shop θα βρείτε επιλεγμένες εκδόσεις σχετικά με την διάσημη Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα.

Cindy Sherman Cycladic Shop
Paris Tavitian © Museum of Cycladic Art
Ο δίγλωσσος συνοδευτικός κατάλογος της έκθεσης "Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα" περιλαμβάνει μία επισκόπηση των 102 έργων της έκθεσης, καθώς και φωτογραφικό υλικό από την παρουσίασή τους στους χώρους του Μεγάρου Σταθάτου. Επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Μπασαγιάννη
Cindy Sherman Cycladic Shop
Paris Tavitian © Museum of Cycladic Art
T-shirt με εκτύπωση φωτογραφίας της Cindy Sherman, στο πλαίσιο της έκθεσης "Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα". "Untitled Film Still #21", 1978 © Cindy Sherman. Με την ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδος και της Hauser & Wirth

Yπενθυμίζεται πως η έκθεση "Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα" φιλοξενείται στο Μέγαρο Σταθάτου έως τις 4 Νοεμβρίου 2024. Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με περισσότερα από 100 φωτογραφικά έργα της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδος στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται έργα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών Untitled Film Stills (1977-1980), καθώς και από τις σειρές Rear Screen Projections (1980), Centerfolds (1981) και Color Studies (1981-1982).  Η έκθεση πραγματοποιείται με κύριο χορηγό την Rolex. 

Μπορείτε να παραγγείλετε κομμάτια από τη νέα συλλογή και ηλεκτρονικά, με αποστολή των αγορών σας στο χώρο σας ή όπου εσείς επιλέξετε σε όλο τον κόσμο.

Ωράριο λειτουργίας Cycladic Shop: Δευτ., Τετ., Παρ., Σαβ.: 10 π.μ. – 5 μ.μ., Πεμ.: 10 π.μ. – 8 μ.μ., Κυρ.: 11 π.μ. – 5 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα

  • Αφιερώματα

Περισσότερα από εκατό έργα της Cindy Sherman παρουσιάζονται στην έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Μέγαρο Σταθάτου. Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με φωτογραφικά έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα, στην οποία θα παρουσιαστούν έργα-ορόσημα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών "Untitled Film Stills" (1977-1980), καθώς και από τις σειρές "Rear Screen Projections" (1980), "Centerfolds" (1981) και "Color Studies" (1982). Η Sherman μεταμορφώνεται σε διάφορους επινοημένους χαρακτήρες που απαθανατίζει σε διαφορετικά σκηνικά, αναλαμβάνοντας η ίδια όλους τους ρόλους που απαιτούνται για τη δημιουργία των έργων της. Η έκθεση εστιάζει στη γυναίκα, την ταυτότητα και την απεικόνισή της, διερευνώντας, μέσα από τους χαρακτήρες των έργων της Sherman, μεγάλο εύρος των γυναικείων στερεότυπων και θέτοντας ερωτήματα που παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Αθήνα των συγγραφέων | Λένα Διβάνη: "Δεν μου αρέσει η μονοκαλλιέργεια, στην Κυψέλη είμαστε όλοι διαφορετικοί"

Η Λένα Διβάνη περπατάει καθημερινά την Αθήνα την οποία αγαπάει πολύ. Τη συναντήσαμε και μας μίλησε για τη ζωή της και την πόλη την οποία δεν θα άλλαζε με καμία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΜΥ ΝΤΟΥΡΟΥ
08/08/2024

Πανσέληνος Αυγούστου: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως του φεγγαριού.

10 φρέσκα βιβλία για τον Αύγουστο

Διαβάστε εντός 10 βιβλία που ανήκουν στην πρόσφατη εκδοτική σοδειά και μπορούν να γίνουν η καλύτερη συντροφιά σας στην αυγουστιάτικη ραστώνη.

"How to Write About Art?": Ένα μονοήμερο εργαστήριο γραφής με την Jennifer Higgie

Η διακεκριμένη Αυστραλή συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα για ένα workshop προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε από την εμπειρία και τη γνώση της στον κόσμο της τέχνης και της γραφής.

Είσαι κάτω των 25; Δες 5 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπου μπαίνεις δωρέαν

Αυτό το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για πέντε βόλτες που θα σου δώσουν κάτι που δεν περίμενες, χωρίς να σου "πάρουν" τίποτε (bonus μία που συνδυάζεται με μπάνιο!).

Ανακαλύψτε 8+1 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Νέες εκδόσεις ξένης και ελληνικής λογοτεχνίας, καθώς και ποίησης από όλο τον κόσμο, εμπλουτίζοντας το αναγνωστικό κοινό με μοναδικές αφηγήσεις και ποιητικές συλλογές.

"Τ’ αυτιά μας στο τσιμέντο": Έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Φεστιβάλ "Διαδρομές στη Μάρπησσα"

Η εικαστική έκθεση ανοίγει έναν διάλογο για τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον, εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση των στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη παρέμβαση.