Πέντε βιβλία για την παραλία!

Οι μεγάλες μέρες του καλοκαιριού είναι ιδανικές για ξεκούραση, χαλάρωση και διάβασμα. Κάπου πολύ μακριά από την πόλη και κάτω από τον παχύ ίσκιο ενός αλμυρικού,

Βιβλία

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ του Τόμας Μαν

μαγικό βουνό

Μια νέα συλλεκτική έκδοση για το βιβλίο – ορόσημο της παγκόσμιας λογοτεχνίας κυκλοφόρησε πρόσφατα με αφορμή τα 100 χρόνια από την πρώτη έκδοσή του. Στο "Μαγικό Βουνό" ο νομπελίστας συγγραφέας διερευνά τη γοητεία και τον εκφυλισμό των ιδεών σε μια εσωστρεφή κοινότητα – αυτή του ελβετικού σανατορίου Μπέργκχοφ – τις παραμονές του Μεγάλου Πολέμου. Η επετειακή έκδοση κυκλοφορεί με χαρακτικό του Μιχάλη Αρφαρά και επίμετρο της A.S. Byatt.
> Μεταίχμιο

ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

τα λέμε τον αύγουστο

Κάθε Αύγουστο η Άνα Μαγκνταλένα Μπαχ επισκέπτεται τον τάφο της μητέρας της σε ένα νησάκι της Καραϊβικής. Εδώ και 27 χρόνια ζει ευτυχισμένη με τον σύζυγό της, μέχρι την ημέρα που φλερτάρει με έναν άγνωστο. Από τότε και κάθε χρόνο, έχει μία διαφορετική περιπέτεια στο νησί. Ένας στοχασμός επάνω στην οικειότητα, την αγάπη και την ελευθερία από τον μεγάλο Μάρκες, σε ένα κείμενο που δεν είχε θελήσει να εκδόσει όσο ζούσε.
> Ψυχογιός

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ (Ι, ΙΙ και ΙΙΙ) της Ιωάννας Μπουραζοπούλου

Ο δράκος της πρέσπας βιβλία για την παραλία

Μια τριλογία που διαβάζεται απνευστί, παρά το διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθός της. Ένας δράκος γίνεται μήλον της έριδος στο τριεθνές της Μεγάλης Πρέσπας. Κάθε βιβλίο και μια διαφορετική οπτική με την "Κοιλάδα της Λάσπης" να εξηγεί την ελληνική πλευρά, την "Κεχριμπαρένια Έρημο" να μας ταξιδεύει στη Βόρεια Μακεδονία και τη "Μνήμη του Πάγου" να παρουσιάζει την αλβανική εκδοχή. Τρεις χώρες ευάλωτες σε δαιμόνια και κακοδαιμονίες.
> Καστανιώτης


 

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ του Μισέλ Τουρνιέ

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ του Μισέλ Τουρνιέ βιβλία για την παραλία

Παίρνοντας τον τίτλο του από το ποίημα του Γκαίτε, το βραβευμένο ήδη από το 1970 βιβλίο του "Le Roi des Aulnes", σε πρόσφατη μετάφραση της Λίζυ Τσιριμώκου, αποτελεί μια παραλλαγή του θρυλικού θέματος του παιδοκτόνου τέρατος. Ένα πυκνό και πολύπλοκο μυθιστόρημα όπου η ιστορία του τέρατος διασταυρώνεται με την γερμανική ιστορία, ζωντανεύοντας μερικά από τα πιο τραγικά γεγονότα του 20ού αιώνα.
> Στερέωμα

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ του Ντέιβιντ Λοτζ

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ του Ντέιβιντ Λοτζ βιβλία για την παραλία

Ο Λόρενς Πάσμορ –αν και επιτυχημένος, ευκατάστατος και σωστός οικογενειάρχης– βουτάει μέρα με τη μέρα στην κατάθλιψη από την οποία προσπαθεί εναγωνίως να θεραπευτεί με κάθε δυνατό τρόπο. Ένα αναπάντεχα επίκαιρο μιθυστόρημα, σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπαρουξή, για το αίσθημα του ανικανοποίητου, την κρίση μέσης ηλικίας, τα πιο μεγάλα ερωτήματα για την ανθρώπινη υπόσταση. Το πορτραίτο το σύγχρονου ανθρώπου, δηλαδή, μέσα από μια σειρά κωμικοτραγικών γεγονότων.
> Κυψέλη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα βιβλίο για την κορυφαία υφάντρια Αλεξάνδρα Κεχαγιόγλου παρουσιάζει η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η έκδοση των Verlag der Buchhandlung Walther und Franz König συστήνει το έργο μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας, συγκεντρώνοντας φωνές από τους κόσμους των τεχνών, του ακτιβισμού και της υφαντικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2024

Το "Fishy Democracy" στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου προσφέρει νέες προοπτικές στον κόσμο της δημοκρατίας και της οικολογίας

Οι δράσεις του Atopos Unbound για τη δημοκρατία και την οικολογία στο "Τί οφείλουμε στη δημοκρατία;" που διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με το Φεστιβάλ Αθηνών.

"Τρικυμία" από τρεις καλλιτέχνες

Ελπίδα Ζαχαράκη, Κώστας Παντούλας και Ναυσικά Τζανουλίνου δημιουργούν από κοινού μια έκθεση για το antisocial.ath.

"Αμμόχωστος 3,5%": Ο Σωτήρης Δανέζης απαθανατίζει την πόλη-φάντασμα πίσω από το συρματόπλεγμα

Μια πολυμεσική έκθεση με αφορμή τα πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην πόλη.

Ο εικαστικός θεσμός "Πλοές" γιορτάζει 30 χρόνια με μια έκθεση στην Άνδρο

Ραντεβού στην Ανδρο για τις επετειακές δράσεις του θεσμού, με θεματική "Προς τη Χώρα των Εσπερίδων".

Η anti-pop κουλτούρα του Γιώργου Ιωάννου σε μια νέα έκθεση

Επιλεγμένοι πίνακες του ζωγράφου θα βρίσκονται για όλο το καλοκαίρι στο "Kalfayan Galleries".