"Cycladic Late Night": Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στη Cindy Sherman

Με αφορμή την αναδρομική έκθεση «Cindy Sherman at Cycladic», το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ετοιμάζει ένα ξεχωριστό μουσικό event.

Cindy Sherman at Cycladic Paris Tavitian © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Λίγες εβδομάδες μετά το άνοιγμα της έκθεσης "Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα", το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει ένα Cycladic Late Night, την Πέμπτη 27 Ιουνίου από τις 7 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση με μειωμένο εισιτήριο (€7) και να παρακολουθήσουν ζωντανά μουσικά περφόρμανς.

Sissi Rada, Christina Vantzou, Pina Bounce, K.atou: τέσσερις καλλιτέχνιδες της εγχώριας και διεθνούς ηλεκτρονικής μουσικής, θα παρουσιάσουν site-specific live μουσικά performances και DJ set σε διάλογο με τα έργα της Cindy Sherman στο Μέγαρο Σταθάτου.

Cindy Sherman at Cycladic
Paris Tavitian © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η έκθεση "Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα", παρουσιάζει περισσότερα από εκατό έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Cindy Sherman.  Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με φωτογραφικά έργα της Sherman στην Ελλάδα, στην οποία παρουσιάζονται έργα-ορόσημα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών "Untitled Film Stills" (1977-1980), καθώς και από τις σειρές "Rear Screen Projections" (1980), "Centerfolds" (1981) και "Color Studies" (1981-1982).

Cindy Sherman at Cycladic
Paris Tavitian © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η καλλιτέχνιδα μεταμορφώνεται σε διάφορους επινοημένους χαρακτήρες που απαθανατίζει σε διαφορετικά σκηνικά, αναλαμβάνοντας όλους τους ρόλους που απαιτούνται για τη δημιουργία των έργων της.

Η έκθεση εστιάζει στη γυναίκα, στην ταυτότητα και στην απεικόνισή της, διερευνώντας, μέσα από τους χαρακτήρες των έργων της Sherman, μεγάλο εύρος των γυναικείων στερεότυπων και θέτοντας ερωτήματα που παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα

  • Αφιερώματα

Περισσότερα από εκατό έργα της Cindy Sherman παρουσιάζονται στην έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Μέγαρο Σταθάτου. Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με φωτογραφικά έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα, στην οποία θα παρουσιαστούν έργα-ορόσημα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών "Untitled Film Stills" (1977-1980), καθώς και από τις σειρές "Rear Screen Projections" (1980), "Centerfolds" (1981) και "Color Studies" (1982). Η Sherman μεταμορφώνεται σε διάφορους επινοημένους χαρακτήρες που απαθανατίζει σε διαφορετικά σκηνικά, αναλαμβάνοντας η ίδια όλους τους ρόλους που απαιτούνται για τη δημιουργία των έργων της. Η έκθεση εστιάζει στη γυναίκα, την ταυτότητα και την απεικόνισή της, διερευνώντας, μέσα από τους χαρακτήρες των έργων της Sherman, μεγάλο εύρος των γυναικείων στερεότυπων και θέτοντας ερωτήματα που παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι 5 νέοι τίτλοι μεταφρασμένης πεζογραφίας από τις εκδόσεις Πατάκη

Πάθη, μυστικά και φαντασία είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά των πέντε νέων βιβλίων ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν προσεχώς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2024

Το "Communities Between Islands" προβάλλει αθέατες πλευρές τριών μεσογειακών νησιών

Το Ινστιτούτο Γκαίτε φιλοξενεί την έκθεση που προέκυψε από το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών "Communities Between Islands".

2 νέα αστυνομικά έρχονται από τις εκδόσεις Διόπτρα

Μάθετε ποιοι τίτλοι (για ενήλικες) αναμένεται να εκδοθούν από τη Διόπτρα μέχρι και το τέλος της χρονιάς.

3 νέα ελληνικά μυθιστορήματα έρχονται από τις εκδόσεις Πατάκη

Η Φιλομήλα Λαπατά, ο Μανώλης Ανδριωτάκης και η Καλλίδα Ζαχοπούλου υπογράφουν τα τρία νέα μυθιστορήματα που κυκλοφορούν προσεχώς.

Εικαστικές εξερευνήσεις σε ιστορικές στοές της Αθήνας

Τα πρότζεκτ που μας καλούν να ανακαλύψουμε την πλούσια ιστορία δύο κεντρικών στοών της πόλης.

Μια οπτικοακουστική εγκατάσταση στα Εξάρχεια "μυρίζει βούτυρο"

Εύα Στεφανή, Κατερίνα Οικονομάκου και Ζάφος Ξαγοράρης διερευνούν τι σημαίνει να είσαι παιδί σε καιρό πολέμου.

Τελευταίο διήμερο για το bazaar του ΜΙΕΤ

Ίσα που προλαβαίνεις τη διοργάνωση του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, όπου θα βρεις εκδόσεις από τους τομείς των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών αλλά και των τεχνών με σημαντικές εκπτώσεις.