Ναμπόκοφ, Μαρής και Ferey σε τρία ξεχωριστά αστυνομικά μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Άγρα

Αυτό το καλοκαίρι, οι εκδόσεις Άγρα μας προσκαλούν να απολαύσουμε τρεις ξεχωριστούς τίτλους που υπόσχονται να μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές μας.

εκδόσεις άγρα

Οι εκδόσεις Άγρα παρουσιάζουν τρεις τίτλους αστυνομικών μυθιστορημάτων που θα μας μεταφέρουν σε κόσμους γεμάτους γρίφους και απρόβλεπτες εξελίξεις, κρατώντας μας σε εγρήγορση μέχρι την τελευταία σελίδα. Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το ταλέντο του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, να ταξιδέψουν με τον κλασικό Έλληνα συγγραφέα Γιάννη Μαρή και να ζήσουν έντονες συγκινήσεις με τον Γάλλο συγγραφέα Caryl Férey.

Οκαβάνγκο (Caryl Férey, μτφρ. Αργυρώ Μακάρωφ)

Ένας λαθροθήρας δολοφονημένος, αποδεκατισμένα ζώα σε ένα καταφύγιο άγριας πανίδας, μια ανακριτική έρευνα σε εξέλιξη στη Ναμίμπια, στην καρδιά του άγριου κόσμου.

Στρατευμένη με πάθος στον αγώνα κατά των λαθροκυνηγών, η ρέηντζερ Σολάνα Μπετγουέηζ είχε το θλιβερό καθήκον να βρίσκεται κοντά σε κουφάρια και πτώματα ακρωτηριασμένων ζώων. Έτσι, όταν ένας νεαρός άνδρας βρίσκεται νεκρός στο κέντρο του Wild Bunch, ένα προστατευόμενο φυσικό πάρκο ζώων στα σύνορα της Ναμίμπιας, αντιλαμβάνεται ότι η έρευνά της θα την έφερνε αντιμέτωπη με πολλές σκοτούρες. Ένας λόγος παραπάνω που ο ιδιοκτήτης του πάρκου, ο Τζων Λέηθαμ, αποδεικνύεται μυστηριώδες πρόσωπο. Φίλος ή εχθρός; Η Σολάνα θα πρέπει να παλέψει με τις αμφιβολίες της αλλά και με μια πολύ άσχημη είδηση: Ο Σκορπιός, ο χειρότερος λαθροκυνηγός της ηπείρου, έχει επιστρέψει στα εδάφη της.

Νυχτερινό τηλεφώνημα (Γιάννης Μαρής)

Το τηλεφώνημα της Άννας Κορνήλιου είχε αναστατώσει την Αγνή. Ένας μυστηριώδης κύκλος τρόμου απλωνόταν γύρω από τη φίλη της. Στην αρχή η απιστία, ύστερα ο εκβιασμός και τώρα η απροσδόκητη ανάμειξη του υπαλλήλου στην υπόθεση. Τα πράγματα ήταν περισσότερο από σοβαρά. Ανεξήγητα. Άναψε ένα τσιγάρο και ξαπλώθηκε σκεπτική σε μια πολυθρόνα. Τί γινόταν ; Η ιστορία που είχε μπλέξει η φίλη της ήταν τρομερή. Δεν μπορούσαν να την αντιμετωπίσουν μόνες οι δύο τους. Χρειάζονταν τη βοήθεια ενός ανθρώπου έξυπνου, τίμιου, δυνατού. Αλλά πού να τον έβρισκαν; Σε ποιόν μπορούσαν να αποκαλύψουν ένα τέτοιο μυστικό;

Ένας άνθρωπος στη ζωή του οποίου δεν συνέβη ποτέ τίποτα, ένας ήσυχος υπάλληλος, έχει μείνει αργά τη νύχτα στο γραφείο της εταιρείας όπου δουλεύει, για να τακτοποιήσει τα λογιστικά του βιβλία. Άξαφνα χτυπάει το τηλέφωνο. Μια τρομαγμένη γυναικεία φωνή ακούγεται. "Νάσο, έλα γρήγορα ! Κινδυνεύω! Σε περιμένω στο…" Δεν τον λένε Νάσο και δεν υπάρχει κανένας Νάσος στο γραφείο του. Πρόκειται για λάθος Για φάρσα; Ο υπάλληλος αποφασίζει να πάει στο σημείο που τού όρισε το τηλεφώνημα. Δεν ήταν φάρσα. Μια γυναίκα περιμένει. Μια ωραία, άγνωστη γυναίκα. Από τη στιγμή αυτή, ο ήσυχος υπάλληλος με την ανιαρή ζωή πρόκειται να μπλεχτεί σε μια απίθανη ιστορία όπου το μυστήριο σμίγει με τον έρωτα και το θάνατο.

H Aληθινή ζωή του Σεμπάστιαν Νάιτ (Vladimir Nabokov, μτφρ. Ανδρέας Αποστολίδης)

"H Aληθινή ζωή του Σεμπάστιαν Νάιτ" είναι μια διεστραμμένα μαγική λογοτεχνική αστυνομική ιστορία – ευφυής, περίπλοκη, με συναρπαστική κορύφωση– για τη μυστηριώδη ζωή ενός διάσημου συγγραφέα. Πολλοί γνώριζαν διάφορα για τον Σεμπάστιαν Νάιτ ως εξαιρετικό μυθιστοριογράφο, αλλά πιθανώς ελάχιστοι γνώριζαν για τους δύο έρωτες που επηρέασαν τόσο βαθιά την καριέρα του, ο δεύτερος μάλιστα με τόσο καταστροφικό τρόπο. Μετά τον θάνατο του Νάιτ, ο ετεροθαλής αδελφός του διεισδύει στο αίνιγμα της ζωής του, με αφετηρία μερικές φαινομενικά ασήμαντες ενδείξεις στα προσωπικά χαρτιά του μυθιστοριογράφου. Η αναζήτησή του εξελίσσεται σε ιστορία μυστηρίου και ίντριγκας όπως τα μυθιστορήματα του ίδιου του Νάιτ, τόσο περίπλοκα αλλά, στο τέλος, άκρως απολαυστικά.

Παρά τα στοιχεία μυστηρίου, το θέμα της ζωής του Σεμπάστιαν Νάιτ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από τις λέξεις, αν και οι λέξεις είναι και το δικό του μέσο στα βιβλία του. Αντίθετα, το βιβλίο φαίνεται να περιστρέφεται γύρω από ένα κενό σημείο, μια απουσία. Έτσι, στο τέλος του δεύτερου κεφαλαίου είναι πλέον σαφές ότι το βιβλίο δεν είναι για τη ζωή του Σεμπάστιαν Νάιτ, αλλά για την προσπάθεια του αδελφού του να το γράψει. Ο Β., ένας μέτριος συγγραφέας, τελικά αντιμετωπίζει κρίση ταυτότητας και η αναζήτησή του για τον πραγματικό Σεμπάστιαν γίνεται αναζήτηση του εαυτού του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.

Η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού για την παραίτηση του Προέδρου του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Η Λίνα Μενδώνη σχολίασε την παραίτηση, απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα "Τι συμβαίνει τελικά με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο;".