Bazaar των εκδόσεων Άγρα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Ο εκδοτικός οίκος φέρνει στο θερινό Bazzar στη Φωκίωνος Νέγρη 600 τίτλους από διάφορα λογοτεχνικά είδη, με έκπτωση 50%.

Το βιβλιομπαζάρ της «Άγρα» επιστρέφει

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου η Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα γεμίσει με βιβλία της εκδόσεις Άγρα, με αφορμή το θερινό Βazaar βιβλίων. Για ένα τριήμερο 600 τίτλοι βιβλίων (πεζογραφία, ποίηση, δοκίμια, αστυνομικά,φωτογραφικά και καλλιτεχνικά λευκώματα, παιδικά, αρχαία ελληνική και βυζαντινή γραμματεία) θα διατίθενται εκεί με έκπτωση 50%, παράλληλα με άλλες προσφορές και δώρα. 

Οι εκδόσεις Άγρα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους βιβλίο στις 24 Ιουνίου του 1979. Μέχρι σήμερα έχουν εκδώσει πάνω από 1.600 βιβλία. Οι τίτλοι αυτοί καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεματικών κατηγοριών: ελληνική και μεταφρασμένη πεζογραφία και ποίηση, θέατρο, δοκίμιο, ψυχανάλυση και ψυχιατρική, παιδικά βιβλία, αστυνομική λογοτεχνία, ερωτογραφήματα, αρχαία ελληνική, λατινική και βυζαντινή γραμματεία, βιβλία τέχνης, κείμενα για την τέχνη, τη φωτογραφία και την αρχιτεκτονική, ζωγραφικά και φωτογραφικά λευκώματα και βιβλιοφιλικά φυλλάδια.

Από τους πρώτους τίτλους τους, οι εκδόσεις ξεχώρισαν για το ιδιαίτερο ύφος και την αισθητική τους. Κύρια γνωρίσματά τους είναι η υψηλού επιπέδου τυπογραφία, ο συνδυασμός μονοτυπίας και ηλεκτρονικής στοιχειοθεσίας και σελιδοποίησης και επεξεργασίας της εικόνας, χαρτιά ματ, άκοπες από πάνω σελίδες στα βιβλία με κείμενα μέχρι το 1999, χρήση του πολυτονικού συστήματος. Συνδύασαν εξαρχής την κλασική τυπογραφία με τις πιο προωθημένες και πειραματικές τεχνικές της τυπογραφίας. Το 1983 χαρακτηρίστηκαν και βραβεύτηκαν στη Λειψία για τα βιβλία τους στο χαρακτηριστικό σχήμα 12x17,5 εκ. ως "καλλιτεχνικές εκδόσεις τσέπης". Έκτοτε, έχουν λάβει πολλά ακόμα ελληνικά και διεθνή βραβεία και διακρίσεις.

Ώρες λειτουργίας του Βazaar: Παρασκευή & Σάββατο 9 π.μ.-9 μ.μ. | Κυριακή 11 π.μ.-8.30 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.