"Magic Mirror": Διεθνείς εικαστικοί μελετούν τον καθρέφτη και τους συμβολισμούς του

Η νέα έκθεση της γκαλερί Wilhelmina’s στην Ύδρα περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις και έργα σε χαρτί.

Magic Mirror

Η αίθουσα τέχνης Wilhelmina’s που εδρεύει στο νησί της Ύδρας, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση "Magic Mirror", σε επιμέλεια της Wilhelmina von Blumenthal και της εικαστικού Ειρήνης Καραγιαννοπούλου. 

Περισσότεροι από 30 διεθνείς καλλιτέχνες, παρουσιάζουν ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις και έργα σε χαρτί με αφορμή τον καθρέφτη και τους συμβολισμούς του.

Magic Mirror

Magic Mirror

Ο Μαγικός Καθρέφτης είναι ένα σύνολο από αντανακλάσεις και αντιστίξεις που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της λογικής. Τα έργα συνομιλούν μεταξύ τους με αναπάντεχους  τρόπους δημιουργώντας ένα ψυχεδελικό παζλ όπου η αλήθεια και η ψευδαίσθηση από τη μια συγκρούονται και από την άλλη ταυτίζονται. Όπως σημειώνουν οι δύο επιμελήτριες, η έκθεση εστιάζει στην ικανότητα των καλλιτεχνών να αντικατοπτρίζουν  αλλά και να παραποιούν  την πραγματικότητα. 

Magic Mirror

Συμμετέχουν οι: Emma Ainala, Χλόη και Αλέξης Ακριθάκης, Λουκία Αλαβάνου, Pilar Albarracín, Ανδρέας Βάης, Belkis Balpinar, Burçak Bingöl, Lindsey Calla, The Callas (Lakis & Aris Ionas), Saint Clair Cemin, Charlotte Colbert, Simon Demeuter, Lionel Estève, Helen Flockhart, Hilary Galbreaith, Hippolyte Hentgen, Μαρία Ιωάννου, Alison Jones, Ιάσονας Καμπάνης, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Marin Kasimir, Peggy Kouroumalos, Jacqueline Lentzou, Ναταλία Μαντά, Didier Marcel, Theo Michael, Robert Montgomery, Mathieu Renard, Philip Tsiaras, Xenia Vitos, William Wegman, Janet Werner, Erwin Wurm¬¬¬¬, Μαριάννα Χατζηνικολάου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε δύο ιστορικά κτίρια της Ύδρας που τα ενώνει η θάλασσα -και μια βαρκάδα διάρκειας περίπου δέκα λεπτών.

Η μία πλευρά του  καθρέφτη παρουσιάζεται στο Hydrogoios / Keresbino που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και  η άλλη στην  Wilhelmina's art gallery, που εδρεύει στο Mandraki Resort.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 17 Ιουνίου, από τις 5.30 ως τις 8 μ.μ. στο Hydrogoios / Keresbino. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό για πέντε εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων θα τελεστούν περφόρμανς, ομιλίες καλλιτεχνών, προβολές και συναυλίες, με αποκορύφωμα την εμφάνιση των The Callas στις 20 Ιουλίου. 

Info: Wilhelmina's art gallery, Παραλία Μανδράκι, Ύδρα & Hydrogoios / Keresbino, Ύδρα | 18/6-21/7

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.

Στοχεύοντας ψηλά | Συνέντευξη με την καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου

Η Δανάη Στράτου αυτή την εποχή συμμετέχει στην έκθεση "Tale of Two Cities", με έργα Ελλήνων και Αιγύπτιων καλλιτεχνών.

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.

Η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού για την παραίτηση του Προέδρου του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Η Λίνα Μενδώνη σχολίασε την παραίτηση, απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα "Τι συμβαίνει τελικά με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο;".