"Rem": Η τέχνη του ονείρου και της μεταμόρφωσης στο χώρο τέχνης Imagine Visual Arts

Η Ευγενία Γαλανοπούλου και ο Ανδρέας Νικολαΐδης παρουσιάζουν μια έκθεση που ανοίγει τις πόρτες της στην αναζήτηση της ομορφιάς, πέρα από τα όρια της πραγματικότητας.

Ανδρέας Νικολαϊδης. Σκιές Φωτιάς

Ο χώρος τέχνης Imagine Visual Arts, παρουσιάζει την διατομική έκθεση "Rem", μια παρουσίαση έργων των καλλιτεχνών Ευγενίας Γαλανοπούλου και Ανδρέα Νικολαΐδη. Η έκθεση θα διαρκέσει από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου 2024.

Ανδρέας Νικολαΐδης REM

Ο Ανδρέας Νικολαΐδης δημιουργεί εικόνες με τη χρήση της φωτιάς. Τα έργα του που γεννιούνται από την ανάφλεξη πάνω σε χαρτί, αποτελούν ένα πρωτοποριακό μέσο σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης. Ακόμα και όταν χειρίζεται το χαρτί με φαινομενικά καταστροφικούς τρόπους, όπως η καύση, αυτό που προκύπτει είναι συναρπαστικό καθώς έχει μάθει πώς να "ελέγχει" τη φωτιά και να εκτιμά τη δύναμη του τυχαίου. Όταν αφήνει τη φλόγα να καίει, δημιουργεί ένα σημείο πριν από την ολική καταστροφή, όπου συναντιούνται το πραγματικό και το φανταστικό, το αυθεντικό και το τεχνητό, το ρητό και το σιωπηλό. Όντας ολοκληρωμένα, τα έργα του αποτελούν μια προσωπική αναζήτηση για τη συνεχή και τη διαρκή προσαρμογή, καταγράφοντας τις νέες εμπειρίες που διαμορφώνουν τη μνήμη και την ερμηνεία των παρελθόντων γεγονότων.

Ευγενία Γαλανοπούλου REM

Η Ευγενία Γαλανοπούλου, αναδεικνύει την εξαιρετική της ικανότητα στην εξόρυξη εικόνων μέσα από τα ζωγραφικά της έργα. Η καλλιτεχνική της δημιουργικότητα, διοχετεύεται στην εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματισμού με μια αρχιτεκτονική μετάφραση. Φανταστικές κατασκευές, κτίρια που αιωρούνται, κλίμακες και γιγαντιαία λουλούδια παίρνουν μορφή με μελάνι, ακουαρέλα και ακρυλικό, επιτρέποντας την ανάδυση τρισδιάστατων πραγματικοτήτων. Οργανικά και αρχιτεκτονικά σχήματα επικαλύπτουν το ένα το άλλο και δημιουργούν ένα σενάριο που δανείζεται από τη βιονική. Οι εικόνες της, αναδεικνύουν μια οπτική μουσικότητα μέσα από το ρυθμό των γραμμών και την ένταση των χρωμάτων, δημιουργώντας έναν συναρπαστικό κόσμο πλούσιο σε συμβολισμούς.

Ευγενία Γαλανοπούλου REM

Συνολικά, η έκθεση "Rem" σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Ελένης Γατσά αποτελεί μια παράλληλη αναζήτηση στον κόσμο των ονείρων και της φαντασίας μέσα από τα έργα δύο σημαντικών καλλιτεχνών, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα ταξίδι στην ανατρεπτική ομορφιά της τέχνης. Χορηγός οίνου για την βραδιά των εγκαινίων θα είναι η Μπουτάρη Οινοποιεία

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ευγενία Γαλανοπούλου & Ανδρέας Νικολαΐδης. REM

  • Μεικτά Μέσα

Μια διατομική έκθεση με έργα των Ευγενία Γαλανοπούλου και Ανδρέα Νικολαΐδη. Ο Ανδρέας Νικολαΐδης δημιουργεί εικόνες με τη χρήση της φωτιάς. Τα έργα του που γεννιούνται από την ανάφλεξη πάνω σε χαρτί, αποτελούν ένα πρωτοποριακό μέσο σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης. Όντας ολοκληρωμένα, τα έργα του αποτελούν μια προσωπική αναζήτηση για τη συνεχή και τη διαρκή προσαρμογή, καταγράφοντας τις νέες εμπειρίες που διαμορφώνουν τη μνήμη και την ερμηνεία των παρελθόντων γεγονότων. Η Ευγενία Γαλανοπούλου αναδεικνύει την ικανότητά της στην εξόρυξη εικόνων μέσα από τα ζωγραφικά της έργα. Η καλλιτεχνική της δημιουργικότητα διοχετεύεται στην εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματισμού με μια αρχιτεκτονική μετάφραση. Φανταστικές κατασκευές, κτίρια που αιωρούνται, κλίμακες και γιγαντιαία λουλούδια παίρνουν μορφή με μελάνι, ακουαρέλα και ακρυλικό, επιτρέποντας την ανάδυση τρισδιάστατων πραγματικοτήτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.