Το Μουσείο Μαρία Κάλλας εκθέτει εμβληματικά κοστούμια από τη Σκάλα του Μιλάνου

Δύο κοστούμια της Μαρίας Κάλλας φιλοξενούνται στο νεοσύστατο μουσείο, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση της σοπράνο.

Μουσείο Μαρία Κάλλας Teatro alla Scala © Vangelis Patsialos

Από σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου, οι επισκέπτες του Μουσείου Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά δύο εμβληματικά κοστούμια της Μαρίας Κάλλας που έφτασαν στην Αθήνα απευθείας από την Σκάλα του Μιλάνου. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, το Μουσείο Μαρία Κάλλας ενισχύει την συνεργασία του με το Teatro alla Scala και για το επόμενο διάστημα θα εκθέτει δύο θεατρικά κοστούμια από τις παραστάσεις που πρωταγωνίστησε η Μαρία Κάλλας στο Μιλάνο, την θεατρική περίοδο 1952-1957. Πρόκειται για τα κοστούμια από τις παραστάσεις "Ιφιγένεια εν Ταύροις" (σεζόν 1956/1957) και "Μάκμπεθ" (σεζόν 1952/1953). 

Διαβάστε Επίσης

Η Μαρία Κάλλας ερμήνευσε τον ρόλο της Ιφιγένειας στην παράσταση "Ιφιγένεια εν Ταύροις" (1957), του Christoph Willibald Gluck, στο Teatro alla Scala στο Μιλάνο υπό την σκηνοθεσία Luchino Visconti. Το κοστούμι από την παράσταση που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μαρία Κάλλας είναι σχεδιασμένο από τον Nicola Benois και η έμπνευση για την δημιουργία του προκύπτει από τα έργα καλλιτεχνών όπως οι Ιταλοί καλλιτέχνες Veronese και Tiepolo. 

Μουσείο Μαρία Κάλλας Teatro alla Scala
© Vangelis Patsialos

Μουσείο Μαρία Κάλλας Teatro alla Scala
© Vangelis Patsialos

Το δεύτερο θεατρικό κοστούμι που θα εκτίθεται, σχεδιασμένο επίσης από τον Nicola Benois, μεσαιωνικού στιλ, αποτέλεσε ένδυμα που φόρεσε η Μαρία Κάλλας στην παράσταση "Μάκμπεθ" (1952) στον ρόλο της Λαίδη Μάκμπεθ, του Giuseppe Verdi, σε σκηνοθεσία Carl Ebert στο Teatro alla Scala. 

Μουσείο Μαρία Κάλλας Teatro alla Scala
© Vangelis Patsialos

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων τιμώντας το Teatro alla Scala και την ιστορική σχέση της Μαρίας Κάλλας με τον χώρο αυτό, παρουσιάζει στην έκθεσή του ήδη από την έναρξη λειτουργίας του και άλλα τεκμήρια που το Teatro alla Scala έχει παραχωρήσει στο Μουσείο Μαρία Κάλλας, όπως φωτογραφίες και αφίσες από τις παραστάσεις που πρωταγωνίστησε η Μαρία Κάλλας όπως Aida (1949-50), I vespri siciliani (1951-52), Il ratto dal seraglio (1951-52), Norma (1951-52, 1955-56), Il trovatore (1952-53), La Gioconda (1952-53), Macbeth (1952-53), Don Carlo (1953-54), La Traviata (1954-55, 1955-56), Poliuto (1960-61), σκίτσα από θεατρικά κοστούμια παραστάσεων και σκηνικών όπως Iphigenia in Tauride (1955-56), La sonnambula (1954-55), Ratto dal seraglio (1951-52) καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από συνεντεύξεις της ίδιας, που αναφέρεται στα χρόνια συνεργασίας με το θέατρο, κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της καριέρας. 

Το κοστούμια θα παραμείνουν στο μουσείο μέχρι και τον Μάιο του 2024.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μαρία Κάλλας

Μητροπόλεως 44, Κέντρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.