Μια σπονδυλωτή περιήγηση στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας

Πρόκειται για ένα νέο εγχειρήμα που παρουσιάζεται στο "Local infection of the cosmopolitan", σε επιμέλεια Γιώργου Γεωργακόπουλου.

I don’t care who you are 'I don’t care who you are'

Δύο εκθέσεις εγκαινιάζονται στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο "Local infection of the cosmopolitan" και πρόκειται για μια σπονδυλωτή περιήγηση στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας που ξεκίνησε τον Μάιο του 2023. Οι εκθέσεις, σε επιμέλεια Γιώργου Γεωργακόπουλου είναι οι: "I don’t care who you are" και "The beauty and its rival".

"I don’t care who you are"

I don’t care who you are

Η έκθεση "I don’t care who you are" ("Δε με νοιάζει ποιος είσαι") εγκαινιάζεται την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στην Απόλλωνος 25 Πλάκα, Μητρόπολη. Εξετάζει τη μετάλλαξη της Αθήνας τα τελευταία 25 χρόνια. Ο τίτλος της δανείζεται από μια πατροπαράδοτη έκφραση που χαρακτήριζε μία Αθήνα σχεδόν αμιγώς ελληνοκεντρική, πριν το κύμα των καινούριων μονίμων κατοίκων τη μετατρέψει σε μία πολυπολιτισμική μητρόπολη. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

I don’t care who you are

Tη νέα αυτή πραγματικότητα σχολιάζουν οι Paolo Incarnato, Werner Widmer, Ανδρέας Βούσουρας, Κώστας Τσώλης, Νίκος Παπαδημητρίου, Χλόη Ακριθάκη, Σπύρος Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Κουλουράς, Ανδρέας Λυμπεράτος.

Εγκαίνια: 24/11 (7-10 μ.μ.)
Ώρες: Καθημερινά και σαββατοκύριακα, 6-10 μ.μ.

"The beauty and its rival"

I don’t care who you are

Στο κέλυφος του παλαιού αθηναϊκού Ξενοδοχείου "Βύρων"στην καρδιά της Πλατείας Αγίας Ειρήνης, εγκαινιάζεται το Σάββατο 25 Νοεμβρίου η έκθεση "The beauty and its rival" ("Η ομορφιά και ο αντίπαλός της"). Η μετάλλαξη του από το πρώτο και πιο αριστοκρατικό ξενοδοχείο των αρχών του 19ου Αιώνα της Αθήνας ως νέας πρωτεύουσας στην τωρινή του κατάσταση κέλυφος - απομεινάρι, και η μετάβαση του στο άμεσο μέλλον σε μια νέα συνθήκη, θέτει το ερώτημα του κατά πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στο Αθηναϊκό τοπίο, και πόσο η νέα παλιά Αθήνα μας κρατά δέσμια στην ιδεοληψία της. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέχρι τις 28 Νοεμβρίου.

The beauty and its rival

Το ιδανικό μελλοντικό μοντέλο της πόλης αναζητούν μέσα από πειραματικά έργα και εγκαταστάσεις οι, Noam Assayag, Capten, Στέλλα Δημητρακοπούλου, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Έκτορας Θεουλάκης, Αλέξανδρος Κοντογεωργακόπουλος/ Οδυσσέας Κλεισούρας, Κατερίνα Μπότσαρη, Ελένη Πολυχρονίδου, Lah Porella και Νατάσσα Πουλαντζά.

Εγκαίνια: 25/11 (7-10 μ.μ.)
Ώρες: Καθημερινά και σαββατοκύριακα, 6-10 μ.μ.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"L’objet regard": Τα διονυσιακά μυστήρια γίνονται αφορμή για μια φωτογραφική έκθεση

Στον χώρο του Antisocial θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Εύης Ζαμπέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι The Callas στήνουν ένα αυτοσχέδιο post punk cabaret στην Ύδρα

Mε αφορμή την έκθεση "Magic Mirror", το δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς κάνουν αναφορά στη Νέα Υόρκη των 70s και τον Leonard Cohen.

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.