"Casts of an Island": Μια σημαντική έκθεση στην Κύπρο με έργα κορυφαίων εικαστικών σε συνομιλία με ιστορικά μοντέλα της Mercedes-Benz

Μια πρωτότυπη έκθεση θα φιλοξενηθεί στο showroom της Mercedes-Benz για όλον τον Νοέμβριο σε επιμέλεια του σημαντικού συλλέκτη Νίκου Χρ. Παττίχη.

Casts of an Island

Ο Αλέξης Άννινος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cyprus Import Corporation Ltd εγκαινιάζει μια πρωτοποριακή έκθεση σύγχρονης τέχνης με χαρακτηριστικό τίτλο "Casts of an Island", σε επιμέλεια του σημαντικού συλλέκτη Νίκου Χρ. Παττίχη, με αφορμή τα 70 χρόνια συνεργασίας της εταιρείας CiC με την Mercedes-Benz. Τα εγκαίνια θα τελέσει τη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ στο showroom της Mercedes-Benz ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η πρώτη σημαντική έκθεση σύγχρονης τέχνης με αφορμή τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή (1974-2024). Εκεί θα εκτεθούν έργα μουσειακών διαστάσεων τα περισσότερα των οποίων για πρώτη φορά. Αφορμή δίνουν τα 70 χρόνια παρουσίας της Mercedes-Benz στην Κύπρο με τη συνεργασία της εταιρείας CiC Ltd και τα επιβλητικά showroom της Mercedes-Benz στην είσοδο της Λευκωσίας θα μετατραπούν σε Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για όλο τον φετινό Νοέμβριο, σε μια σύμπραξη τέχνης και βιομηχανίας που θα εκπλήξει ευχάριστα τους φιλότεχνους αλλά και τους φίλους του αυτοκινήτου.

Ιστορικά μοντέλα Mercedes, όπως η περίφημη λιμουζίνα της Ζήνας Κάνθερ ντε Τύρας, θα συνομιλήσουν με σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες Κυπρίων και όχι μόνο καλλιτεχνών. Πλείστα των έργων ανήκουν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CYCO (Cyprus Contemporary Art Center).

Καλλιτέχνες της έκθεσης είναι η Κλίτσα Αντωνίου, ο Banu Cennetoglu, ο Νίκος Χαραλαμπίδης, ο Σάββας Χριστοδουλίδης, ο Zaha Hadid, ο Mustafa Hulusi, ο Δημήτρης Νεοκλέους, η Μαρία Περεντού, η Μελίνα Σουκιούρογλου, ο Σωκράτης Σωκράτους, ο Λευτέρης Τάπας, ο Πανίκος Tεμπριώτης, ο Κωστής Βελώνης και ο Αλέξανδρος Γιωρκάτζης. Την επιλογή έργων και την επιμέλεια της έκθεσης αναλαμβάνει ο Νίκος Χρ. Παττίχης.

Διαβάστε Επίσης

Info: Showroom της Mercedes-Benz | 9/11 - 30/11 | Ωράριο Λειτουργίας: Δευτ.- Παρ. 9 π.μ.- 6 μ.μ., Σάβ. 9 π.μ.- 1 μ.μ. & 2 μ.μ. - 5 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Overloaded": Μπορεί η υπερπληροφόρηση να οδηγήσει σε αμφισβήτηση του εαυτού μας;

Ένα νέο πρότζεκτ από το Cream Athens εγκαινιάζεται στο T.A.F. The Art Foundation με τη συμμετοχή 20 εικαστικών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Η σύγχρονη γυναικεία δημιουργία συνομιλεί με την παράδοση στο "Υφαίνοντας το Μέλλον VII"

Στην Ύδρα η έκθεση "Υφαίνοντας το Μέλλον VII ή Παραδοσιακές Πρακτικές- Σύγχρονο Τραύμα" για τα δικαιώματα των γυναικών και την έμφυλη βία.

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.