"Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή" αποτυπώνουν τον μοναχικό εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη

Ζωγραφισμένα εκκλησάκια και μοναχικά πλοία πρωταγωνιστούν στην ατομική έκθεση του Θανάση Μακρή στη Γκαλερί Σκουφά.

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Η Γκαλερί Σκουφά με μεγάλη χαρά παρουσιάζει την καινούργια ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή με τίτλο: "Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή". Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα, τα οποία ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. έως 9:30 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Στη νέα σειρά έργων του ο Μακρής αναμετριέται με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα βιώματά του, αποτυπώνοντας στον ζωγραφικό καμβά τον εσωτερικό του κόσμο. Τα μοναχικά πλοία που μάχονται σθεναρά με τα θηριώδη κύματα πρωταγωνιστούν στην νέα έκθεση του καλλιτέχνη. Ωστόσο, δεν παραλείπει να παρουσιάσει και τα βιωμένα για εκείνον τοπία, με κεντρικό θέμα τα εκκλησάκια.

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Όπως αναφέρει και η Λαμπρινή Καρακούρτη στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: "Το αντικείμενο της θεματογραφίας είτε πλοίο, είτε εκκλησάκι λειτουργεί ως μια διάσταση, της οποίας έχουν αφαιρεθεί το ύψος, το μήκος και η απόσταση και έχει μείνει η εμπειρία του όγκου, της μορφής. Χώρος και φόρμα αλληλοπεριχωρούνται και η χρήση του χρώματος μας οδηγεί στην ουσία του θέματος, τονίζοντας την πρόθεση του ζωγράφου για εσωτερική ζωογόνηση και κατανόηση του φυσικού κόσμου σε όλες τις όψεις του Είναι. Αυτή η κυριαρχία του συναισθηματικού κόσμου σε συνδυασμό με την αφή που ενεργοποιείται από τις ανάγλυφες πινελιές του συμβάλλει στην αυτονόμηση της ζωγραφικής πράξης.Το σύνολο των έργων της παρούσας έκθεσης, καταδεικνύει πως το ζωγραφικό έργο του Θανάση Μακρή δεν επικεντρώνεται στην απεικόνιση στοιχείων της τοπιογραφικής ταυτότητας αλλά στην πρόθεσή του να αναπαραστήσει ένα συγκεκριμένο βιωμένο τοπίο, ζωγραφικά ερμηνευμένο".

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Εγκαίνια: 19/10 (7.30-9.30 μ.μ.)

Info: Γκαλερί Σκουφά | 19/ 10 - 11/11 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 10 π.μ. - 4 μ.μ., Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. - 9 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Σαβ.: 10.30 π.μ. - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

  • Ζωγραφική

Στη νέα σειρά έργων του, ο Μακρής αναμετριέται με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα βιώματά του, αποτυπώνοντας στον ζωγραφικό καμβά τον εσωτερικό του κόσμο. Τα μοναχικά πλοία που μάχονται σθεναρά με τα θηριώδη κύματα πρωταγωνιστούν στην νέα έκθεση του καλλιτέχνη. Ωστόσο, δεν παραλείπει να παρουσιάσει και τα βιωμένα για εκείνον τοπία, με κεντρικό θέμα τα εκκλησάκια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.