Τα ελευσίνια μυστήρια αποκαλύπτονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Άλλη μία έκθεση του ελληνικού αεροδρομίου, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

ΕΛΕVΣΙΣ άφιξη του Αξιοσημείωτου

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, παρουσιάζει στον εκθεσιακό χώρο "Τέχνη & Πολιτισμός" του αεροδρομίου, την "ΕΛΕVΣΙΣ άφιξη του Αξιοσημείωτου", μια έκθεση αφιερωμένη στην πόλη της Ελευσίνας που, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, συνεχίζει να συνιστά ένα διαχρονικό μυστήριο, ένα Ωμό Μουσείο. 

Η έκθεση, σε επιμέλεια της Ερατώς Κουτσουδάκη, επιχειρεί να καλύψει τη νοητή και φυσική απόσταση από το αεροδρόμιο μέχρι την Ελευσίνα, καλώντας τον επισκέπτη να ανακαλύψει, μέσα από κείμενα μεγάλων στοχαστών του ευρωπαϊκού πνεύματος, του Αλμπέρ Καμύ, της Βιρτζίνια Γουλφ και του Γκυστάβ Φλωμπέρ, την αθέατη πλευρά της μικρής αλλά σπουδαίας αυτής πόλης. 

ΕΛΕVΣΙΣ άφιξη του Αξιοσημείωτου

Η Ελευσίνα, μία από τις πέντε ιερές πόλεις της αρχαιότητας και γενέτειρα του μεγάλου τραγικού ποιητή Αισχύλου, χάρη στο φυσικό της λιμάνι και τη στρατηγική της θέση στο Θριάσιο Πεδίο, 21 μόλις χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, ανέλαβε, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της πορείας της στο χρόνο, ιστορικό ρόλο. Από τον 19ο αιώνα και μετά, μετατράπηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά κέντρα της Ελλάδας και η εικόνα της συντίθεται με το ανθρώπινο μωσαϊκό που δημιουργούν οι διάφορες καταγωγικές κοινότητες και μαζί συνθέτουν σημαντικό μέρος της σύγχρονης ταυτότητας της πόλης.

ΕΛΕVΣΙΣ άφιξη του Αξιοσημείωτου

Σήμερα, η 2023 Ελευσίς, κάτω από τον τίτλο Μυστήρια Μετάβασης και ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, επιχειρεί να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την Ελευσίνα και τη μετάβασή της σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, που θέτει στο επίκεντρο την πολιτιστική της δυναμική.

ΕΛΕVΣΙΣ άφιξη του Αξιοσημείωτου

Info: Εκθεσιακός χώρος "Τέχνη & Πολιτισμός", Επίπεδο αφίξεων - Έξοδος 1 / Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών | 18/5-31/12 | Η έκθεση είναι ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας του αεροδρομίου | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο ιδιότυπες ηχητικές περφόρμανς στο Ηραίο Περαχώρας

Γλυπτά και έργα ηχητικής μυθοπλασίας συμβιώνουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, με αφορμή την έκθεση "Otherlands".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Στη ζωγραφική του, ο Δημήτρης Εφέογλου εξερευνά το άγνωστο

Η έκθεση "On Vanishing Land" θα παρουσιαστεί στη Baraka Art Space, στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών.

Ένα διαφορετικό σινεμά στήνεται στη μαγευτική ταράτσα του ΕΜΣΤ για την οποία μιλάει όλη η πόλη

Κορυφαία έργα βιντεοτέχνης επιχειρούν να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη μας στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στην έκθεση "Futures Garden" στα Ιωάννινα το παρελθόν διασταυρώνεται με το παρόν και τις υποσχέσεις του μέλλοντος

Ένα πλούσιο αισθητηριακό ταξίδι μέσω έργων από ποικίλα πεδία, όπως η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εγκατάσταση και οι νέες τεχνολογίες.

Ένα φωτογραφικό road trip μας κάνει να νοσταλγούμε τα ελληνικά καλοκαίρια

Η Ροζίτα Σπινάσα κάνει μια φωτογραφική διαδρομή περιπλάνησης και αυτογνωσίας στο νομό Ηλείας.

Τη διπλή όψη της "Urban Life" αποτυπώνει στα έργα του ο Κωστής Δαμουλάκης

Η έκθεση προσδοκά να φέρει το κοινό σε επαφή με μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της έως τώρα πορείας του καλλιτέχνη, από τα χρόνια της μαθητείας του στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έως σήμερα.