Η Μέριλιν Μονρό ξαναζωντανεύει μέσα από τη φωτογραφική ματιά του John Stoddart

Το πρωτοποριακό project M.A.G. (MusicArtMagazine) συνεργάζεται με τον φωτογράφο των σταρ στον χώρο του Retro Gastro – Funky Taverna στο Θησείο.

The Marilyn Project John Stoddart

Μία πρωτοποριακή συνεύρεση με τον φωτογράφο John Stoddart και το φάντασμα της Μέριλιν Μονρό. Αυτή τη φορά το πρωτοποριακό project M.A.G. (MusicArtMagazine) συνεργάζεται με τον φωτογράφο των σταρ σε μια συνομιλία τους στον χώρο του Retro Gastro – Funky Taverna στο Θησείο.

Στον χώρο του Retro Gastro ο καλλιτέχνης θα προσπαθήσει να διηγηθεί την ιστορία της Μονρό μέσα από την ιδιαίτερη φωτογραφική του ματιά. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί (μέσα – δίπλα και στο κελάρι) σαν ένας συνεχόμενος καμβάς αποτύπωσης των συναισθημάτων και της εικόνας, μέσα από τις φωτογραφικές δημιουργίες στους δρόμους του Λονδίνου.

Μέσα σε ένα κτίριο του 1872 θα τοποθετηθούν 25 έργα με τη Μονρό και την αλληγορική της ματιά λίγο πριν το τέλος της ζωής της. Τι θέλει να μας δείξει ο καλλιτέχνης; Μα τι άλλο; Τη ματαιοδοξία του ανθρώπινου είδους, μέσα από ένα σύμβολο του αμερικάνικου και όχι μόνο κόσμο των σταρ. 

Τι είναι η δόξα και τα φώτα της δημοσιότητας; Είναι εκείνη η στιγμή που βρίσκεσαι στον ουρανό μέσα στην φούσκα του φωτός και των άστρων και αμέσως την επόμενη στιγμή είσαι σχεδόν ένα τίποτα (για το σύνολο της κοινωνίας) ξεχασμένος από τον χρόνο, τους φίλους, τα φλας, την τηλεόραση. Στο κτίριο που στεγάζει λοιπόν το πολύεπίπεδο Retro Gastro θα υπάρξει μία στιγμή δημοσιότητας και ματαιοδοξίας για τους επισκέπτες αυτής της έκθεσης, η οποία ταξίδεψε από το Λονδίνο και το Παρίσι για να βρεθεί στην Αθήνα για έναν μήνα.

Ο αυτοδίδακτος John Stoddart έγινε γνωστός για τη φωτογραφική του καριέρα με γνωστούς ηθοποιούς, καλλιτέχνες και μοντέλα. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 ήρωες της φωτογραφίας (όπως αναφέρει το Professional Photography Magazine) καθώς και ως "ο άνθρωπος με αστέρια γύρω του" (όπως αναφέρεται στο Master Photography). Φωτογραφίες του έχουν κοσμήσει κατά καιρούς τα EMI, Harper’s Bazaar, The New York Times, Vogue & Virgin. Έχει κυκλοφορήσει 4 βιβλία με φωτογραφικό του υλικό από το1997 μέχρι το 2016: "Its Nothing Personal”, "Peep World”, "Flags and Badgers”, "Liverpool before the Exodus”.

Εγκαίνια: 5/1 (5 μ.μ.)

Info: Retro Gastro – Funky Taverna (Ηρακλειδών 19Α, Θησείο) | Τηλέφωνο Κρατήσεων 210/3427803

Περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Retro Gastro Funky Taverna

Ηρακλειδών 19, Θησείο
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Αναστασία Καβαδά βρήκε στην τέχνη και στο "ΛΑΛΑ" τα εργαλεία για να αναστοχαστεί και να μοιραστεί το τραύμα της α-γονιμότητας και της εξωσωματικής

Λίγο πριν τη γιορτή της μητέρας, μπαίνοντας στο ροζ υπνοδωμάτιο - "μηχανή αναγέννησης" που έχει δημιουργήσει η ακαδημαϊκός στον DIY χώρο τέχνης και ενδυνάμωσης ΛΑΛΑ, παίρνουμε λίγο χρόνο να αναστοχαστούμε πάνω στο αποσιωπημένο τραύμα της εξωσωματικής και τη θεραπεία μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
11/05/2024

"Σκιές Φωτιάς": Ο Ανδρέας Νικολαΐδης μάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αναμνήσεων

Δαμάζοντας τη φωτιά ως υλικό, οι δημιουργίες του απηχούν την εμπειρία της μετάβασης.

Τα highlights του 20ου Athens Digital Arts Festival

Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει το πρόγραμμα της 20ης επετειακής του διοργάνωσης και υπόσχεται τη μεγαλύτερη εμβυθιστική εμπειρία της χρονιάς.

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μια σειρά δράσεων διοργανώνει για τους επισκέπτες του το γνωστότερο μουσείο της πόλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Comics στο Υδαταέριο": Η μαγεία της τέχνης των comics και η βιομηχανική κληρονομιά στην Τεχνόπολη

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens.

Δέκα ερωτήσεις στον Αργύρη Καστανιώτη

Ο Αργύρης Καστανιώτης, στο τιμόνι ενός από τους παλαιότερους και σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, συνεχίζει την παράδοση του πατέρα του, οραματιζόμενος ένα καλύτερο μέλλον για το βιβλίο, τη φιλαναγνωσία, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για τη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων χωρίς εισιτήριο, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.