Over Water / Sani Resort, Χαλκιδική

14,5 ↑

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" παρουσιάζει τη γαστρονομική ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec μέσα από πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας, περασμένα από από Mediterranean - comfort φίλτρο.

Sani Gourmet 2023 Stephanie Le Quellec

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sani Asterias" υποδέχεται τον επισκέπτη με icons του σύγχρονου design στρατηγικά τοποθετημένα στο χώρο, να δίνουν τον τόνο μιας μοντέρνας διακοσμητικής προσέγγισης που περνά και στη φιλοσοφία της κουζίνας. Η ματιά της διεθνούς star-chef Stephanie Le Quellec (2* Michelin για το παριζιάνικο "La Scene" της) είναι αυτή που πρωταγωνιστεί εδώ, με πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας να περνούν από Mediterranean comfort φίλτρο δημιουργικής προσέγγισης πριν φτάσουν στο πιάτο, επιμελημένα από τον ταλαντούχο resident chef Κώστα Πασχαλίδη και executive chef τον Ντέμη Κοκκινίδη.

Εστιατόριο Over Water στο Sani Resort στη Χαλκιδική
Ιωσήφ Πρωϊμάκης / @o_proimakis
Ξεχωριστής φινέτσας πιάτα η καραβίδα με βανίλια και το καλκάνι με κουρκουμά στο "Over Water"

Φινετσάτη τεχνική, εκλεκτή πρώτη ύλη, πολλά πιάτα – δορυφόροι και εμφανής zero waste προσέγγιση είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο πέντε σταδίων μενού γευσιγνωσίας που συμπληρώνει το a la carte του "Over Water", με τις υψηλές πτήσεις να ξεκινούν ήδη από το πρώτο ορεκτικό, την καραβίδα θερμαϊκού ποσέ, με μους από τις δαγκάνες της και σάλτσα από τα κελύφη της: το αστεράτο θαλασσινό, άριστα ποσαρισμένο, κερδίζει αναζωογονητική φρεσκάδα από το ταίριασμά της με λάδι βανίλιας, ενώ οι πέρλες fingerlime δίνουν ωραία τσιμπήματα δροσιάς στη μαυλιστική μπουκιά. Ο κολοκυθανθός, γεμιστός με βασιλικό καβούρι και κρέμα λαβράκι, έχει για συνοδεία του ένα αφράτο πουρέ από κολοκύθι, που δίνει ευχάριστες βοτανικές ανάσες, όμως το πλευρικό πιάτο με καρπάτσιο από το λαβράκι της γέμισης, αν και τεχνικά άριστο, κάνει το σύνολο να γέρνει προς φλυαρία – στοιχείο που επιτείνει και η μπισκ από την καραβίδα του προηγούμενου σταδίου, φίνα κι εκφραστική μεν, αχρείαστη στο σύνολο δε. Λιχούδικα και νόστιμα, χάρη στα αβανταδόρικα συνοδευτικά τους, είναι τα χειροποίητα tagliolini "στιγμής", με τρούφα και λευκή σόγια, ενώ το ποσαριστό καλκάνι με σάλτσα κουρκουμά – miso είναι το highlight του μενού, παντρεύοντας ανατολίτικες γεύσεις και γαλλική φινέτσα με θαυμάσια ευστοχία. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το λαβράκι, που ήρθε κομμάτι στεγνό και βαρύ από το σοτάρισμά του, και αλμυρούτσικο στη σάλτσα κότας με χαβιάρι που το συνοδεύει, ενώ το pithivier με φιλέτο μόσχου, φουά γκρα και σάλτσα τρούφας, μολονότι πληθωρικό και τεχνικά άρτιο, ήταν λειψό στη λιχούδικη νοστιμιά που βρίσκει κανείς σε πιο μερακλίδικες εκδοχές του πιάτου.

Διαβάστε Επίσης

Η επίσκεψη του κριτικού έγινε στις 10/07

OVER WATER Ξεν. Sani Asterias, Σάνη, Χαλκιδική, 2374099530. Ωράριο λειτουργίας: από Μάιο έως Οκτώβριο, καθημερινά 7μμ - 10μμ. Τιμή: €130 - 180 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι. Πάρκινγκ: Ναι.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια