Fresco / Sani Resort, Χαλκιδική

14,5 ↑

Με τον αέρα ενός grand restaurant και φόντο τον γλυκό ουρανό του χαλκιδικιώτικου ηλιοβασιλέματος, η al fresco σάλα του «Fresco» εξακολουθεί να κινείται σε υψηλές γαστρονομικές στροφές, με τον πολυβραβευμένο σεφ Έκτορα Μποτρίνι να βλέπει την ιταλική κουζίνα υπό πρίσμα ελεύθερο και δημιουργικό.

Fresco

Με τον αέρα ενός grand restaurant και φόντο τον γλυκό ουρανό του χαλκιδικιώτικου ηλιοβασιλέματος, η al fresco σάλα του "Fresco" είναι ένα από τα ειδυλλιακότερα σημεία του ξενοδοχείου "Sani Dunes", κι αυτός είναι ο ένας απ’ τους λόγους που το κατατάσσουν σταθερά ανάμεσα στα δημοφιλέστερα εστιατόρια του πολυτελούς resort. Ο άλλος είναι οι υψηλές γαστρονομικές στροφές στις οποίες κινείται η κουζίνα, με τον πολυβραβευμένο, πιο επιδραστικό σεφ της ΕλλάδαςΈκτορα Μποτρίνι να υπογράφει εδώ ένα μενού με σαφές ιταλικό πρόσημο και έντονο δημιουργικό οίστρο, το οποίο εκτελεί με ακρίβεια και φινέτσα ο Γιώργος Τσαμούρης. Παράλληλα, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και η θέα προς τη μεγάλη πισίνα, που στριφογυρίζει σχεδόν μέχρι την αμμουδιά στο βάθος, θέτουν ιδανικό σκηνικό για το καλοβαλμένο crowd που συγκεντρώνεται στα τραπέζια, ενώ το σέρβις επιπέδου και η αστεράτη κάβα, με πολλές επιλογές από τον ιταλικό αμπελώνα, υπογράφουν μια εστιατορική εμπειρία υψηλής φινέτσας.

Εστιατόριο Fresco στο Sani Resort στη Χαλκιδική
@o_proimakis / Ιωσήφ Πρωϊμάκης
Το ανοιχτό ραβιόλι θαλασσινών και το κοτόπουλο alla diavola δύο από τα highlights του Fresco στο Sani Resort

Από τα highlights των όσων δοκιμάσαμε φέτος, στο υποδειγματικό Vitello Tonnato το αέρινα κομμένο μοσχαράκι γάλακτος, σιγομαγειρεμένο και πλουτισμένο με σάλτσα από το jus του, συνοδεύεται από πυκνή κι ανάλαφρη, άκρως εκφραστική σάλτσα τόνου, που συνθέτει μπουκιά βαθιάς νοστιμιάς, ενώ τόσο το φευγάτο Capuccino σουπιάς, όσο και το βελούδινο καρπάτσιο ξιφία, με το βουτυρένιο δάγκωμα και το λιτό ντρεσάρισμα, είναι δυο σταθερά σουξέ που φέρνουν λιχούδικη θαλασσινή νότα στο τραπέζι. Το ανοιχτό ραβιόλι με χτένια, γαρίδα Κοιλάδας, γλώσσα και σάλτσα βουτύρου με ginger, ένα νέο signature πιάτο του Έκτορα Μποτρίνι, που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και στο "Sera" της Λεμεσού, ισορροπεί με χάρη ανάμεσα στο fine και το comfort, αφήνοντας την εξαιρετική πρώτη ύλη να ξεδιπλώσει σαγηνευτικά θέλγητρα, ενώ οι παπαρδέλες με πάπια ραγού και τρούφα, αν και δεν ξεδιπλώνουν τη γευστική δυναμική του πουλερικού σε όλο της το φάσμα, ξεχωρίζουν για την comfort στρογγυλάδα και την απλόχερη νοστιμιά. Κλασικό ιταλικό πιάτο κυριακάτικου τραπεζιού, το κοτόπουλο alla diavola αποδεικνύεται το αστέρι των κρεατικών του μενού, με το ζουμερό και νόστιμο δάγκωμα στο κοτόπουλο νανάκι να απογειώνεται από τη βαθιά εκφραστική σάλτσα, όπως συμβαίνει άλλωστε και στο μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ σελινόριζας και λαχανικά σχάρας, όπου η pepper sauce δένει και ανεβάζει το πιάτο. Όσο για το κλείσιμο, απροσπέραστη η τιραμισού, κλασική, ζουμερή κι αέρινη όπως της πρέπει

Διαβάστε Επίσης

Η επίσκεψη του κριτικού έγινε στις 09/07

FRESCO Ξεν. Sani Dunes, Σάνη, Χαλκιδική, 2374099833. Ωράριο λειτουργίας: Απρίλιο με Οκτώβριο, καθημερινά 7μμ – 10πμ Τιμή: €70 - 120 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι. Πάρκινγκ: Ναι.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια