
Ναι, είναι και πάλι αυτό το ΣΚ του χρόνου, όπου πολλά από τα δρώμενα της πόλης γυρνούν στα πέριξ της αμπέλου και περιλαμβάνουν socializing και εκλεκτές ετικέτες κρασιού. Σε events σαν τα παρακάτω.
Οινόραμα, το σταθερό ραντεβού στο Ζάππειο
Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη έκθεση του (διαρκώς εξελισσόμενου και μονίμως δυναμικού) ελληνικού κρασιού στον κόσμο, επιστρέφει από την Παρασκευή 7 έως και την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025 στο Ζάππειο Μέγαρο. Για άλλη μία χρονιά, την 31η, περισσότεροι από 250 οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς παρουσιάζουν χιλιάδες συναρπαστικά κρασιά και αποστάγματα σε οινόφιλους καταναλωτές και επαγγελματίες του κρασιού.

Στο Οινόραμα 2025 ο επισκέπτης θα περιπλανηθεί γευστικά σε κορυφαία αμπελοτόπια, θα μυηθεί στις οινικές εκφάνσεις που κρύβει κάθε διαφορετική εσοδεία και θα μάθει ιστορίες για όλα τα κρασιά σε σχέση με το χρόνο και τον άνθρωπο. Η έκθεση παροτρύνει τους επισκέπτες της να αφεθούν σ’ αυτό το ταξίδι οινικής εξερεύνησης, που ο καθένας μπορεί να βιώσει με το δικό του προσωπικό τρόπο.
Βάκχες ξανά στο Ρομάντσο
Η πιο εναλλακτική γιορτή κρασιού της Αθήνας επιστρέφει στις 8 Μαρτίου 2025. Έχοντας πλέον γίνει θεσμός, οι Βάκχες (ή ΒΚΧΣ αν προτιμάς) έρχονται και πάλι στο Ρομάντσο για ένα μία ημέρα γεμάτη κρασί, μουσική και τέχνη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κρασιά, να γνωρίσει από κοντά τους παραγωγούς και να τους μιλήσει για να μάθει την ιστορία πίσω από την κάθε ετικέτα, να ακούσει ζωντανά αγαπημένους μουσικούς και καλλιτέχνες της εναλλακτικής ελληνικής μουσικής σκηνής και να θαυμάσει από κοντά έργα τέχνης εμπνευσμένα από και για τις Βάκχες.
Supernatural για φυσικά κρασιά και άγρια μπύρα
Την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε μερικά από τα πιο εκλεκτά φυσικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και labels άγριας μπύρας, θα έχουμε την Κυριακή 9 Μαρτίου, στην έκθεση Supernatural που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Okupa, στου Ψυρρή, σε μια πρώτη συντονισμένη ενέργεια παρουσίασης περισσότερων από 20 παραγωγών απ όλη την Ελλάδα.
Η έκθεση θα καλύψει περιοχές, τοπικές παραδόσεις και ποικιλίες αμπέλου, με συμμετοχή βιοκαλλιεργητών και οινοπαραγωγών από όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξει εστίαση στο κομμάτι της μπύρας άγριας ζύμωσης με συμμετοχή από Ελλάδα, Αυστρία και Σουηδία. Τη γευσιγνωσία θα πλαισιώσουν σόδες με φυσικώς ανθρακούχο νερό και ακατέργαστα παξιμάδια από παραδοσιακές νησιώτικες ποικιλίες σιτηρών.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.