Ο Δήμος Μαραθώνα συνδέεται με αστική συγκοινωνία

Στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα, ανακοινώθηκε η σύνδεση του ιστορικού Δήμου με το δίκτυο αστικής συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ, μια πρωτοβουλία που υπόσχεται να αλλάξει θετικά την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

ΟΑΣΑ

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και σημαντικοί προσκεκλημένοι, ανακοινώθηκε επίσημα η σύνδεση του ιστορικού Δήμου Μαραθώνα με το δίκτυο αστικής συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη διασύνδεση του Μαραθώνα, της Νέας Μάκρης, του Γραμματικού και του Βαρνάβα με τις αστικές συγκοινωνίες. Με τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Αττικής, που επεξεργάζεται ο ΟΑΣΑ, επιδιώκεται η προσβασιμότητα και η αξιόπιστη καθημερινή συγκοινωνία για τους πολίτες, ενώ παράλληλα καταργούνται απομακρυσμένες περιοχές.

Η σύνδεση αυτή θεωρείται σημαντική εξέλιξη για την τοπική κοινωνία, καθώς διευκολύνει τη μετακίνηση των κατοίκων και ενισχύει την προσβασιμότητα στην περιοχή. Η εφαρμογή της εντάσσεται στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Αττικής, με επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους.

Ο Υφυπουργός δήλωσε: "Σε μια σημαντική ημέρα για τον ιστορικό Δήμο Μαραθώνα ανακοινώσαμε μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γιώργο Σπηλιόπουλο, την επίσημη σύνδεση του Δήμου με αστική συγκοινωνία! Ένα αίτημα δεκαετιών έγινε πράξη από τη Κυβέρνηση Μητσοτάκη και νιώθω υπερήφανος πως συνέβαλα σε αυτή την θετική εξέλιξη για τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα. Ο Νέος Συγκοινωνιακός Χάρτης της Αττικής θα διαθέτει λύσεις για την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών."

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Καμία έκπληξη, η Αθήνα ανάμεσα στις χειρότερες πόλεις για νέες οικογένειες

Μία νέα έρευνα καταλήγει με στοιχεία σε μία ακόμη άβολη πραγματικότητα για την ελληνική πρωτεύουσα και το επίπεδο ζωής σε αυτήν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/10/2024

"Έξω το κράτος απ' τα κρεββάτια μας": Συζήτηση για το φύλο και τη σεξουαλικότητα στη μεταπολίτευση

Μια εκδήλωση των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, με αφορμή τα 50 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας.

Ένα φθινόπωρο "Αλλιώτικο" υπόσχεται το ροζέ της Οινοποιίας Τριποδάκη

Το ροζέ "Αλλιώτικο" είναι η γλυκιά πινελιά που έχουμε ανάγκη όσο αποχαιρετάμε το καλοκαίρι.

Τι παίζει αυτό το ΣΚ (12-13/10) στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Ένα λογοτεχνικό διαθεματικό φεστιβάλ που επιστρέφει για δεύτερη χρονιά και μια δεκάωρη εκδήλωση μουσικής έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δείτε όλα όσα ετοιμάζει "Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2024"

Ένα δεκαήμερο για την αγάπη και την τέχνη με θέμα "Iμπρεσιονισμός και διπλωματία".

Δράσεις και πρωτοβουλίες της ΠΟΣΟΨΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η ΠΟΣΟΨΥ διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από την ψυχική υγεία και την ισότιμη αντιμετώπιση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές.