Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Διήμερο φιλοζωικό φεστιβάλ υιοθεσίας

Το Φιλοζωικό Φεστιβάλ "Ημέρες Υιοθεσίας Ζώων Συντροφιάς" μάς καλεί να γιορτάσουμε την αγάπη και τη φροντίδα για τα ζώα, προσφέροντάς μας την ευκαιρία για ευαισθητοποίηση και υιοθεσία.

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (4/10), ο Πολυχώρος "Μάνος Λοϊζος" θα φιλοξενήσει το διήμερο Φιλοζωικό Φεστιβάλ "Ημέρες Υιοθεσίας Ζώων Συντροφιάς" στις 5 και 6 Οκτωβρίου. Το φεστιβάλ, με το γενικό σύνθημα "Υιοθέτησε εμένα και τους φίλους μου", διοργανώνεται από το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου, τη Φιλοζωική Εθελοντική Ένωση Μοσχάτου Ρέντη & Όμορων Δήμων "Αδέσποτοι Εθελοντές", και το Neapolis Stray Tails, με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, δήλωσε: "Είναι χαρά μας να στηρίζουμε πρωτοβουλίες όπως το φιλοζωικό μπαζάρ που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για την υιοθεσία ζώων συντροφιάς. Η φροντίδα και η προστασία των ζώων είναι ένδειξη πολιτισμού και ως Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε κάθε δράση που προάγει την ευημερία τους".

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα λειτουργεί bazaar από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, με στόχο την ενίσχυση των φιλοζωικών σωματείων. Επίσης, θα παρέχεται δωρεάν αξιολόγηση και σήμανση (microchip) δεσποζόμενων ζώων, καθώς και ομιλίες από εκπαιδευτές σκύλων και προβολή ταινιών.

Πρόγραμμα φεστιβάλ

Σάββατο 5/10

  • 2-5 μ.μ. | Δωρεάν σήμανση (microchip) δεσποζόμενων ζώων
  • 5.30 μ.μ. | Ομιλία του εκπαιδευτή σκύλων Τάκη Πετρόπουλου για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού
  • 7 μ.μ. | Ομιλία της εκπαιδεύτριας σκύλων Ζωής Γερουλάνου για τυφλούς
  • 9 μ.μ. | Συναυλία με τον Θάνο Μπόλλα και το συγκρότημα "Εκ Πειραιώς"

Κυριακή 6/10

  • 6.30 μ.μ. |  Προβολή ταινίας "Αδέσποτα Όνειρα"
  • 9.30 μ.μ. | Συναυλία ENORASIS

Δράσεις του Δήμου

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία και φροντίδα των ζώων. Μέχρι σήμερα, έχει περιθάλψει 420 ζώα και ολοκληρώσει 55 υιοθεσίες αδέσποτων. Δημιουργείται Μητρώο Εθελοντών για Ζώα Συντροφιάς και Επιτροπή Παρακολούθησης Αδέσποτων Ζώων, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει όχημα περισυλλογής αδέσποτων ζώων. Στο πλαίσιο της φροντίδας των αδέσποτων, θα τοποθετηθούν 50 σπιτάκια γατιών και θα πραγματοποιηθούν 750 στειρώσεις γατιών και 50 σκύλων έως το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Red Bull King of the Square: Το skate event της χρονιάς είναι γεγονός

Το Red Bull King of the Square μεταμορφώνει τις πλατείες σε αρένες δράσης, προσκαλώντας skaters και θεατές να συμμετάσχουν σε μια εμπειρία γεμάτη ένταση και αδρεναλίνη με πλούσια έπαθλα.

ΥΠΠΟ: Ανάδειξη του δυτικού τμήματος της αρχαίας πόλης των Δελφών

Το Υπουργείο Πολιτισμού προγραμματίζει την ανάδειξη του δυτικού τμήματός της, προκειμένου να προστατεύσει και να αναδείξει την πλούσια ιστορία και κληρονομιά της περιοχής.

2ο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού: H Land and Water πάει Ελευσίνα

4 ημέρες αφιερωμένες στο περιβάλλον, την οικολογία και τη βιωσιμότητα με ανοιχτές δράσεις για όλες τις ηλικίες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Λόγω των εορτασμών του Αγίου Διονυσίου, έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να διευκολυνθεί η διεξαγωγή της λιτανείας και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συμμετεχόντων.