Ο εκδοτικός οίκος Κάκτος γιορτάζει τα 50 κι εγκαινιάζει το Bookbar του

Ο εκδοτικός οίκος, που ιδρύθηκε το 1974 από τον Οδυσσέα Χατζόπουλο και συνεχίζει έως σήμερα με το ίδιο πάθος, προσκαλεί το κοινό στη διπλή γιορτή.

Bookbar by Kaktos

Ο εκδοτικός οίκος Κάκτος γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του και εγκαινιάζει τον νέο του χώρο, το Bookbar by Κaktos (Αιόλου 39 και Βορέου), όπου συνυπάρχει ένα ενημερωμένο βιβλιοπωλείο και ένας ζεστός χώρος καφέ. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 18:30, στον χώρο του bookbar.

Ο εκδοτικός οίκος Κάκτος ιδρύθηκε το 1974 από τον Οδυσσέα Χατζόπουλο. Από το 1974 έως το 1991, έδωσε στην κυκλοφορία πάνω από 2.800 τίτλους. Ονόματα κορυφαίων συγγραφέων, όπως αυτά του Άρθουρ Κλαρκ, του Ισαάκ Ασίμωφ, του Μισέλ ντε Γκρες, της Μαίρης Ρενώ και άλλων, έγιναν ευρύτερα γνωστά στο ελληνικό κοινό εκείνη την περίοδο. Από το 1991, οι εκδόσεις Κάκτος επικεντρώθηκαν στην έκδοση της σειράς "Αρχαία Ελληνική Γραμματεία - Οι Έλληνες". Η βραβευμένη αυτή σειρά αποτελείται από 817 τόμους μέχρι στιγμής και είναι η μεγαλύτερη και η πληρέστερη στον κόσμο.

Σήμερα, οι εκδόσεις Κάκτος συνεχίζουν με το ίδιο πάθος να προτείνουν στο αναγνωστικό κοινό διαχρονικούς τίτλους σε όλα τα είδη, ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο: τη μεταφορά ιστοριών και κειμένων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σε παιδικά βιβλία μέσα από τις σειρές: "Τα Παιδιά Διαβάζουν Αρχαίους" και "Μύθοι στο Τσεπάκι".

Παράλληλα, λειτουργεί και το Bookbar by Kaktos, η νέα πρόταση των Εκδόσεων για όσους αναζητούν έναν φιλόξενο χώρο όπου το βιβλίο κυριαρχεί και συνυπάρχει αρμονικά με τις μικρές απολαύσεις που όλοι χρειαζόμαστε για να κάνουμε ένα διάλειμμα από την ένταση της καθημερινότητας, μια κούπα καφέ, ένα φρέσκο γλυκό, και τις σελίδες ενός καλού βιβλίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι παίζει αυτό το ΣΚ (5-6/10) στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Δείτε δύο δωρεάν εκδηλώσεις και ένα ενδιαφέρον workshop που θα φιλοξενηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στη δημοτική αγορά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2024

Εκδήλωση για τη ψυχική υγεία της Gen Z και των millennial στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχική Υγείας, το ΚΜΟΠ διοργανώνει την εκδήλωση "Η ψυχική υγεία των Generation Z και Millennials: Υπάρχει αντίδοτο για το άγχος; Ποιος είναι ο ρόλος των φίλων και των γονέων;", όπου θα μιλήσουν ερευνητές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Τα εργαστήρια που ξεκινούν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Art therapy, κόμικς, φυτά, ξυλουργική, ζωγραφική σε tote bag είναι μόνο μερικά από τα θέματα των workshop που θα φιλοξενηθούν το προσεχές διάστημα στη δημοτική αγορά.

Ecoculture Festival: Η Ελευσίνα σε προσκαλεί σε ένα βιωματικό τετραήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα

Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Στεφάνι Κορινθίας, Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι υποδέχονται ανοιχτές δράσεις για όλες τις ηλικίες, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού.

Ο Οκτώβριος είναι πιο ωραίος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Με μότο "Ένα πρόγραμμα για όλους! Μια Αγορά για όλους!", το γνωστό κυψελιώτικο σποτ παρουσιάζει όλες τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο.

"Γράφοντας και διαβάζοντας ποίηση": Ένα νέο σεμινάριο δημιουργικής γραφής έρχεται στον Ιανό

Το σεμινάριο, με εισηγητή τον ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη, αποτελεί μια εισαγωγή στις τεχνικές της ποίησης μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα από την νεοελληνική και την παγκόσμια λογοτεχνία.

3 βιβλιοκαφέ της Αθήνας για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Τα must στέκια στο κέντρο της πόλης για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο πίνοντας έναν καφέ.