Εκδήλωση για τη ψυχική υγεία της Gen Z και των millennial στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχική Υγείας, το ΚΜΟΠ διοργανώνει την εκδήλωση «Η ψυχική υγεία των Generation Z και Millennials: Υπάρχει αντίδοτο για το άγχος; Ποιος είναι ο ρόλος των φίλων και των γονέων;», όπου θα μιλήσουν ερευνητές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Εκδήλωση ΚΜΟΠ

Το ΚΜΟΠ διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο "Η ψυχική υγεία των Generation Z και Millennials: Υπάρχει αντίδοτο για το άγχος; Ποιος είναι ο ρόλος των φίλων και των γονέων;", την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, Αθήνα, Αμφιθέατρο Gisele Vivier). Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η διάρκειά της θα είναι δύο ώρες. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Gen Z και οι Millennials αντιπροσωπεύουν δύο γενιές που βρίσκονται στο επίκεντρο των σύγχρονων κοινωνικών, τεχνολογικών και οικονομικών εξελίξεων. Αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις όπως η πίεση για ακαδημαϊκή επιτυχία, η αβεβαιότητα στην αγορά εργασίας και η αυξημένη χρήση των κοινωνικών δικτύων, τα οποία συχνά εντείνουν τα επίπεδα στρες και συναισθηματικής πίεσης.

Στόχος της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου, είναι να αναδείξει τη σημασία της ψυχικής υγείας και να διερευνήσει πώς οι οικογένειες και τα δίκτυα υποστήριξης μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του άγχους και στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των νέων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκλεκτοί ομιλητές, ερευνητές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με τη διαχείριση του στρες και την προαγωγή της ψυχικής υγείας των νέων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δρ Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ,  Δημιουργός και Υπεύθυνη του Live Without Bullying.

Ομιλητές και ομιλήτριες θα είναι οι:

  • Στεφανία Βασιλάκη, Ερευνήτρια του ΚΜΟΠ, που θα αναπτύξει τον ρόλο της οικογένειας στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των νέων.
  • Μαρία Αϊβουζίδη, Πρόεδρος της "Εν Δυνάμει" και Κλινική Κοινωνική Λειτουργός, με την εισήγηση "Υπάρχει αντίδοτο για το στρες;".
  • Παναγιώτα Λαφιατόγλου, Διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών Έργων του ΚΜΟΠ, που θα μιλήσει για την αλληλεπίδραση μεταξύ ακαδημαϊκών επιδόσεων και ψυχικής ευεξίας των φοιτητών.
  • Επαμεινώνδας Κουταβέλης, Διαχειριστής Ευρωπαϊκών Έργων του ΚΜΟΠ, που θα επικεντρωθεί στον ρόλο των δικτύων υποστήριξης στην ψυχική υγεία των νέων.
  • Νικολέτα Χαβελέ, Κοινωνική Λειτουργός και Ειδική Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια και Σταματία Λαγού, Εθελόντρια και Επιστημονική Συνεργάτης της "Εν Δυνάμει" KOINΣΕΠ, που θα  παρουσιάσουν τις δράσεις τους
  • Αναστασία Πασσή και κ. Αγγελική Κάππα, Ψυχολόγοι του Κέντρου Νέων της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, που θα  παρουσιάσουν τις δράσεις τους.
  • Χαράλαμπος Γιάννου, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας Παιδιών και Εφήβων ΕΠΑΨΥ, και η κ. Ελευθερία Ντάφλου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος της ίδιας μονάδας
  •  Αναΐς Ρούσσου, Ερευνήτρια του Artit.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΜΟΠ στο τηλέφωνο 210-3637547 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kmop.org.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι παίζει αυτό το ΣΚ (5-6/10) στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Δείτε δύο δωρεάν εκδηλώσεις και ένα ενδιαφέρον workshop που θα φιλοξενηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στη δημοτική αγορά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2024

Τα εργαστήρια που ξεκινούν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Art therapy, κόμικς, φυτά, ξυλουργική, ζωγραφική σε tote bag είναι μόνο μερικά από τα θέματα των workshop που θα φιλοξενηθούν το προσεχές διάστημα στη δημοτική αγορά.

Ecoculture Festival: Η Ελευσίνα σε προσκαλεί σε ένα βιωματικό τετραήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα

Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Στεφάνι Κορινθίας, Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι υποδέχονται ανοιχτές δράσεις για όλες τις ηλικίες, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού.

Ο Οκτώβριος είναι πιο ωραίος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Με μότο "Ένα πρόγραμμα για όλους! Μια Αγορά για όλους!", το γνωστό κυψελιώτικο σποτ παρουσιάζει όλες τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο.

"Γράφοντας και διαβάζοντας ποίηση": Ένα νέο σεμινάριο δημιουργικής γραφής έρχεται στον Ιανό

Το σεμινάριο, με εισηγητή τον ποιητή Θωμά Τσαλαπάτη, αποτελεί μια εισαγωγή στις τεχνικές της ποίησης μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα από την νεοελληνική και την παγκόσμια λογοτεχνία.

3 βιβλιοκαφέ της Αθήνας για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Τα must στέκια στο κέντρο της πόλης για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο πίνοντας έναν καφέ.

Εκδήλωση με θέμα "Απώλεια και δημιουργία" στο μουσείο "Μαρία Κάλλας"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Μουσείο θα φιλοξενήσει τη δημιουργική συζήτηση της Καθηγήτριας Ψυχολογίας Φωτεινής Τσαλίκογλου και του ψυχιάτρου Σάββα Σαββόπουλου.