Επενδυτικές ευκαιρίες και τουριστική ανάπτυξη στην Ιαπωνία

Η Ελλάδα προσελκύει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, με πρόσφατη συζήτηση ανάμεσα στην Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και εκπροσώπους της KEIDANREN να αναδεικνύει τις μοναδικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα.

Επενδυτικές ευκαιρίες και τουριστική ανάπτυξη στην Ιαπωνία

Στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης με εκπροσώπους της KEIDANREN, της πιο ισχυρής Ομοσπονδίας Ιαπωνικών Επιχειρήσεων, η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε τις μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα. Στην κουβέντα συμμετείχαν κορυφαίοι εκπρόσωποι επιχειρήσεων, όπως ο Πρόεδρος της KEIDANREN Ευρώπης, κύριος Makoto Takashima, και διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της χώρας μας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ελλάδα έχει επιτύχει έναν ταχύ οικονομικό μετασχηματισμό, δημιουργώντας ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις επενδυτικό περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επενδύσεις στον τομέα των ξενοδοχειακών υποδομών, όπου ο αριθμός των 5 αστέρων έχει υπερδιπλασιαστεί. Δυνατά brands του κλάδου έχουν ήδη εισέλθει στην αγορά, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη χώρα.

Επενδυτικές ευκαιρίες και τουριστική ανάπτυξη στην Ιαπωνία

Η Υπουργός τόνισε τη σημασία της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, μια κίνηση που θα ενισχύσει τις τουριστικές ροές και τις επενδύσεις. Η ελληνική πλευρά προχώρησε και σε ψηφιακές καινοτομίες, όπως η νέα εφαρμογή mAI Greece, που έτυχε θερμής υποδοχής από τους Ιάπωνες συνομιλητές.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κύριος Takashima αναγνώρισε τις κοινές δημοκρατικές αξίες που μοιράζονται οι δύο χώρες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων.

Επενδυτικές ευκαιρίες και τουριστική ανάπτυξη στην Ιαπωνία

Σημαντική ήταν και η συνάντηση της Υπουργού με την Κυβερνήτη του Τόκιο, κυρία Γιούρικο Κόικε, όπου συζητήθηκαν δράσεις ενδυνάμωσης του ρόλου των γυναικών στην πολιτική. Οι δύο γυναίκες συμφώνησαν στην ανάγκη περαιτέρω προσπαθειών για την προώθηση της ισότητας.

Η κα Κεφαλογιάννη επισήμανε επίσης τις προκλήσεις που προκύπτουν από την κλιματική κρίση, αλλά και τις ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας σε θέματα νησιωτικότητας. Τόνισε ότι η Ελλάδα προσφέρει μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, με έμφαση στον πολιτισμό και τη γαστρονομία, στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά για τους Ιάπωνες επισκέπτες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφια για τον τίτλο της "πιο ελκυστικής Περιφέρειας της Ευρώπης"

Η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει σε μια σημαντική διεθνή διάκριση, καθώς συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης στον διαγωνισμό των Wanderlust Reader Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Η Ελλάδα στη WOMEX 2024: Προώθηση της ελληνικής μουσικής σκηνής στο Μάντσεστερ

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την προβολή της πλούσιας ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, συμμετέχοντας στη WOMEX 2024, μια πλατφόρμα για την προώθηση καλλιτεχνών και τη δικτύωση στη μουσική βιομηχανία.

9 ιδέες για βόλτα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα (26/9-2/10)

Από εκθέσεις για την αρχαία υγεία μέχρι επαναστατικές καλλιτεχνικές παραστάσεις, η Αθήνα προσφέρει έναν πλούτο πολιτιστικών δρώμενων που διερευνούν την παράδοση, την τέχνη και τη μουσική με σύγχρονες οπτικές.

Γιατί το Google μάς "κερνάει" ποπ κορν;

Πιθανώς στη σημερινή σου διαδικτυακή πλοήγηση (25/9) να είδες το σκίτσο παραλλάσσει το κλασικό λογότυπο. Παρατήρησες ότι η λέξη Google είναι γραμμένη σε ένα κουβά ποπ κορν;

Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας στον τουρισμό

Η πρόσφατη συνάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη, με τον Ιάπωνα Υπουργό Tetsuo Saito υπογραμμίζει τη νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας, εστιάζοντας στις ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και της ανάπτυξης.

Βραδιά ερευνητή 2024: Στον αστερισμό του... οίνου με σαμιώτικο κρασί

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου συμμετέχει στη βραδιά αστροπαρατήρησης που διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προσφέροντας δωρεάν κρασί.

Μία συζήτηση για τη Μεταπολίτευση στο Ινστιτούτο Γκέτε

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου και το παρατηρητήριο Syntagma Watch διοργανώνουν συνέδριο με θέμα "Η στιγμή της Μεταπολίτευσης (Ιούλιος 1974-Αύγουστος 1975): Τα κρίσιμα συνταγματικοπολιτικά ζητήματα".