Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην πλατεία Συντάγματος: "Γκολ στη Φτώχεια" με την Εθνική Αστέγων

Η πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε επίκεντρο κοινωνικής αλληλεγγύης και ποδοσφαιρικής δράσης, καθώς φιλοξενεί ένα μοναδικό τουρνουά ποδοσφαίρου με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σχεδία

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, η πλατεία Συντάγματος θα μεταμορφωθεί σε ένα δυναμικό γήπεδο ποδοσφαίρου για να φιλοξενήσει ένα ξεχωριστό τουρνουά με κοινωνικό μήνυμα. Το περιοδικό δρόμου "σχεδία" καλεί όλους να συμμετάσχουν και να γιορτάσουν την προσπάθεια της Εθνικής Αστέγων, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. και θα διαρκέσει έξι ώρες, κατά τις οποίες ομάδες από την κοινωνία των πολιτών, οργανώσεις, φορείς, σχολεία, αλλά και εταιρείες θα διαγωνιστούν στο γήπεδο που θα στηθεί στην καρδιά της Αθήνας. Στόχος τους είναι να φορτώσουν με γκολ τα δίχτυα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής.

Οι αγώνες θα διαρκούν 14 λεπτά, και οι κανονισμοί θα είναι ακριβώς οι ίδιοι με αυτούς που ισχύουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Το γήπεδο θα είναι ειδικά διαμορφωμένο, όμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται στις διεθνείς διοργανώσεις.

Διαιτητές των αγώνων θα είναι και οι πωλητές του περιοδικού "σχεδία", συμβάλλοντας έτσι στην ένταξή τους σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Επιπλέον, στην πλατεία θα υπάρχει περίπτερο της "σχεδίας", όπου το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τις δράσεις του περιοδικού και το πρόγραμμα "Γκολ στη Φτώχεια".

Τρεις μέρες αργότερα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 12 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της αποστολής της Εθνικής Αστέγων στο "σχεδία home". Η ομάδα θα αναχωρήσει για τη Σεούλ, όπου θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (20-28 Σεπτεμβρίου), εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε αυτή τη σημαντική διεθνή διοργάνωση.

Στην παρουσίαση θα συνδυαστούν και τα εγκαίνια της έκθεσης γελοιογραφίας του Μιχάλη Κουντούρη με τίτλο "Ποδόσφαιρο της Αλληλεγγύης". Ο πολυβραβευμένος πολιτικός γελοιογράφος, μέσα από τα έργα του, αναδεικνύει τη δύναμη του ποδοσφαίρου ως οικουμενικό σύμβολο που ξεπερνά τα πολιτισμικά και γεωγραφικά σύνορα, ενισχύοντας την αίσθηση της κοινότητας και της αλληλεγγύης.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που μετρά πάνω από μια δεκαετία, είναι μια απόδειξη της δύναμης του κοινωνικού ποδοσφαίρου και της στήριξης που προσφέρει το πρόγραμμα "Γκολ στη Φτώχεια" στους αστέγους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους. Με 64 ομάδες από 49 χώρες και περισσότερους από 500 αθλητές να συμμετέχουν, η διοργάνωση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό σταυροδρόμι κοινωνικής ένταξης και αλληλεγγύης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Γυρίστε την πόλη χωρίς αυτοκίνητο! Μια μεγάλη γιορτή στήνεται στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε όσα ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/09/2024

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Ομιλία για την ψυχική ανθεκτικότητα και την προληπτική στήριξη με την ψυχολόγο Τόνια Νικολαίδη

Η ΑΠΡΙΟΡΙ ΑΜΚΕ διοργανώνει μια ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο "Χτίζοντας Ψυχική Ανθεκτικότητα: Η Σημασία της Πρόληψης", η οποία πρόκειται να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και πρακτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

Νέες υποδομές προσβασιμότητας στην Άνω Πόλη Μονεμβασίας: Εγκατάσταση εναέριου αναβατορίου και διαδρομών περιήγησης

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά σε ένα σημαντικό έργο για την καθολική προσβασιμότητα στην Άνω Πόλη της Μονεμβασίας, διευκολύνοντας την επίσκεψη ατόμων με κινητικά προβλήματα και ΑμεΑ.

Vans Shop Riot: Η μεγάλη γιορτή του Skateboarding έρχεται με νέο Concept και διασκεδαστική διάθεση

To ετήσιο κάλεσμα των Skateshops από την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και της skatebording σκηνή, που δίνει ραντεβού στο Skatepark Αμαρουσίου του ΟΑΚΑ για ένα μεγάλο event την Κυριακή 15/9

Νέα ανασκαφική ανακάλυψη στη νεολιθική θέση "Βοτανικός Κήπος" στη Λίμνη Πλαστήρα

Η πρόσφατη ανασκαφή προσφέρει πληροφορίες για την πρώιμη ιστορία της περιοχής και τη νεολιθική τεχνολογία, αποκαλύπτοντας σπάνια ευρήματα που ενισχύουν τη γνώση μας για τις συνθήκες ζωής και τις τεχνικές της εποχής.

Σημαντικά βήματα στην αποκατάσταση του Τύμβου Καστά και στρατηγική ανάδειξής του

Η Υπ. Πολιτισμού πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα αποκατάστασης του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, επιβεβαιώνοντας την πρόοδο και την ολοκλήρωση σημαντικών ορόσημων της πρώτης φάσης των έργων, με στόχο την ανάδειξη και τη διατήρηση του σπουδαίου αρχαιολογικού μνημείου.