Greece Race for the Cure® 2024: Επιστροφή με νέες διαδρομές και μήνυμα δύναμης

Το Greece Race for the Cure® επιστρέφει για 16η χρονιά προσκαλώντας χιλιάδες ανθρώπους να συμμετάσχουν σε έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού, με αφετηρία το Ζάππειο.

Greece Race for the Cure® 2024 © shutterstock

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, το Greece Race for the Cure® επιστρέφει για 16η συνεχόμενη χρονιά, φέρνοντας χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μαζί ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Ο αγώνας θα έχει αφετηρία το Ζάππειο και θα διασχίσει το κέντρο της Αθήνας με δύο νέες διαδρομές, ενισχύοντας το μήνυμα ότι είμαστε "Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού".

Η διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπους για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Νέες διαδρομές και τρόποι συμμετοχής

Φέτος, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο νέες διαδρομές:

  • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων: Ιδανικός για όσους επιθυμούν να τρέξουν και να διαγωνιστούν, η διαδρομή αυτή προσφέρει την ευκαιρία να συμμετάσχουν έως 10.000 δρομείς. Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 10€, ενώ οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 19 Σεπτεμβρίου ή μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των δρομέων.
  • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: Για όσους θέλουν να περπατήσουν στον αγώνα, αυτή η διαδρομή προσφέρει μια πιο χαλαρή εμπειρία. Το κόστος συμμετοχής είναι 8€, με τις εγγραφές να κλείνουν στις 22 Σεπτεμβρίου ή με τη συμπλήρωση 35.000 συμμετοχών.

Για εκείνους που δεν μπορούν να παρευρεθούν στον αγώνα στην Αθήνα, υπάρχει η δυνατότητα digital συμμετοχής, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετάσχουν εξ αποστάσεως και να μοιραστούν τη δράση τους μέσω των social media. Η εγγραφή για τη digital συμμετοχή κοστίζει 8€ και οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφές και συλλεκτικά δώρα

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω του ιστότοπου www.greecerace.gr. Κάθε συμμετοχή περιλαμβάνει το συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης, ενώ για τους δρομείς περιλαμβάνεται και chip χρονομέτρησης.

Παραλαβή υλικού

Μπορείτε να επιλέξετε να παραλάβετε το υλικό για τη συμμετοχή σας από το σημείο παραλαβών (3ης Σεπτεμβρίου 61, Αθήνα, ισόγειο (κτίριο Δραματικής Σχολής Αθηνών "Γ. Θεοδοσιάδη") από 23-27/9, Δευτέρα με Παρασκευή, 10 π.μ.-8 μ.μ. Υπάρχει, επίσης, δυνατότητα για αποστολή του υλικού του αγώνα, αποκλειστικά εντός Ελλάδος με χρέωση παραλήπτη.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Προαγωγής Υγείας 

12-6 μ.μ. | Δωρεάν δράσεις για μικρούς και μεγάλους στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου 

  • Δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης (μαστογραφικός έλεγχος, λιπομέτρηση  & συμβουλές διατροφής, ενημέρωση-εξέταση για λεμφοίδημα για γυναίκες με καρκίνο μαστού, ενημέρωση για εθελοντική προσφορά αιμοποιητικών κυττάρων / μυελού των οστών)
  • Sessions γυμναστικής (tumbao, salsa, dance my pilates, Zumba, yoga)
  • Εργαστήρια κατασκευής τσάντας & κοσμημάτων για μικρούς και μεγάλους
  • Παιδική γωνιά (face painting, ζωγραφική, εργαστήριο κατασκευής σποροβόμβας)
  • Sponsors’ expo
  • Πλανητάριο

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

9 π.μ.-12 μ.μ. | Δράσεις στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου

Συνεχείς δράσεις στην κεντρική σκηνή της διοργάνωσης (warm up, DJ set, αποθεραπεία δρομέων, δρώμενο & τελετή αναγνώρισης survivors), ειδικά διαμορφωμένος χώρος φωτογράφησης, face painting στην παιδική γωνιά, τείχος ευχών, sponsors’ expo και δράσεις ενημέρωσης και προαγωγής της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

  • 9.30 π.μ. | Εκκίνηση αγώνα δρόμου 5χλμ. /Αφετηρία: Ζάππειο (Βασ.Αμαλίας), Τερματισμός: Βασ. Κωνσταντίνου απέναντι από το Καλλιμάρμαρο
  • 10.30 π.μ. | Εκκίνηση περιπάτου 2χλμ/ Αφετηρία: Ζάππειο (Βασ.Αμαλίας), Τερματισμός: Βασ. Κωνσταντίνου απέναντι από το Καλλιμάρμαρο

Περισσότερα για το πρόγραμμα ημέρας του αγώνα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίπατος στο κέντρο της Αθήνας παρέα με τον Νίκο Βατόπουλο

Μια σειρά από συναρπαστικές ξεναγήσεις στο αθηναΪκό κέντρο, για τους λάτρεις της ιστορίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/09/2024

3ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Τεχνών Σαρωνικού: Ένα εορταστικό ταξίδι στον κόσμο της δημιουργικότητας

Το SIFCA μεταμορφώνει τον Δήμο Σαρωνικού σε ένα κέντρο δημιουργικότητας και διεθνούς καλλιτεχνικής συνεργασίας.

10 διαφορετικές προτάσεις για να ζήσετε έναν χορταστικό Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Ένας οδηγός για όσα συμβαίνουν στην πόλη αυτόν τον μήνα και δεν πρέπει να χάσετε.

Στην Κρήτη για το 4ο 'The Festival Daios Cove x The Clumsies'

Mια σειρά από συναρπαστικά events στην Κρήτη και το πολυτελές resort, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Σινε-ανατριχίλες, Μαρίνα Σάττι, φεστιβάλ στο πάρκο και τραγωδίες στο Ηρώδειο: Αυτός ο Σεπτέμβριος τα έχει όλα

Το φθινόπωρο στην Αθήνα φέρνει μια σειρά από συναρπαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και φεστιβάλ που υπόσχονται να μας κρατήσουν σε εγρήγορση γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όσα δεν πρέπει να χάσετε.

Υπουργείο Πολιτισμού: Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σπάρτη και όλα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα έργων 60 εκατ. ευρώ στη Λακωνία

Η Υπουργός Πολιτισμού πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Λακωνία, επιβλέποντας έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, με στόχο την αποκατάσταση και ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, όπως ο Μυστράς, η Σπάρτη και η Πελλάνα.

Η ένταση της Αθηναϊκής καλοκαιρινής κρίσης: Για όσους ήρθαν και για όσους δεν έφυγαν ποτέ

Ο Αύγουστος στην Αθήνα είναι μια περίοδος όπου η πόλη μετατρέπεται σε καμίνι, αναδεικνύοντας τα παράδοξα και τις αντιφάσεις της καθημερινής ζωής.