Η Λίνα Μενδώνη στην 88η ΔΕΘ: Ο πολιτισμός ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης και αναβάθμισης των υποδομών

Η Υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το περίπτερο του ΟΔΑΠ, επισημαίνοντας τη ζωτική σημασία του πολιτισμού για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και την ενίσχυση των πολιτιστικών υποδομών της χώρας.

Η Λίνα Μενδώνη στην 88η ΔΕΘ Έκθεση με αντίγραφα του Gillieron στο Περίπτερο του ΟΔΑΠ στην 88η ΔΕΘ

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εγκαινίασε το περίπτερο του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), επισημαίνοντας τη σημασία του Πολιτισμού στην οικονομική και αναπτυξιακή ανάπτυξη της Ελλάδας. Στο περίπτερο, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του ΟΔΑΠ, καθώς και η συμβολή του στην ανάδειξη και αξιοποίηση της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στον χαιρετισμό της, η Υπουργός τόνισε την πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1977 να δημιουργήσει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, το οποίο αποτελούσε μια καινοτόμο κίνηση για την ανατροφοδότηση της πολιτιστικής κληρονομιάς από τα έσοδα των αρχαιολογικών χώρων. Σημείωσε επίσης την αναβάθμιση του ΟΔΑΠ το 2020, όταν ο Οργανισμός πέρασε σε μια νέα εποχή με ενισχυμένο θεσμικό πλαίσιο και αύξηση των πόρων του.

Η Λίνα Μενδώνη στην 88η ΔΕΘ
Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην ξενάγησή της στο Περίπτερο του ΟΔΑΠ στη ΔΕΘ.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στις νέες υπηρεσίες που έχει εισάγει ο ΟΔΑΠ, όπως η δημιουργία αναψυκτηρίων, το πρόγραμμα παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους αρχαιολογικούς χώρους, και η αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών. Ειδικότερα, επισήμανε τη σημασία της ενίσχυσης του φυλακτικού προσωπικού μέσω ιδιωτικών εταιρειών και τη δημιουργία νέων πωλητηρίων και μουσείων.

Η Λίνα Μενδώνη στην 88η ΔΕΘ
Προσομοίωση εργαστηρίων και 3D εκτυπωτές που δείχνουν την εξέλιξη της δραστηριότητας της παραγωγής ακριβών αντιγράφων, από τον 19ο στον 21ο αιώνα.

Ο ΟΔΑΠ εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει στόχο την αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των πολιτιστικών πόρων της χώρας, την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών στους επισκέπτες, και την αύξηση των εσόδων για την υποστήριξη της πολιτικής για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Υπουργός ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό της ευχαριστώντας το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΔΑΠ για την αφοσίωσή τους και κάλεσε τον οργανισμό να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια, τονίζοντας ότι οι πόροι του ΟΔΑΠ ανατροφοδοτούν μόνο τον Πολιτισμό και ενισχύουν τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Γυρίστε την πόλη χωρίς αυτοκίνητο! Μια μεγάλη γιορτή στήνεται στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε όσα ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/09/2024

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Ομιλία για την ψυχική ανθεκτικότητα και την προληπτική στήριξη με την ψυχολόγο Τόνια Νικολαίδη

Η ΑΠΡΙΟΡΙ ΑΜΚΕ διοργανώνει μια ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο "Χτίζοντας Ψυχική Ανθεκτικότητα: Η Σημασία της Πρόληψης", η οποία πρόκειται να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και πρακτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

Νέες υποδομές προσβασιμότητας στην Άνω Πόλη Μονεμβασίας: Εγκατάσταση εναέριου αναβατορίου και διαδρομών περιήγησης

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά σε ένα σημαντικό έργο για την καθολική προσβασιμότητα στην Άνω Πόλη της Μονεμβασίας, διευκολύνοντας την επίσκεψη ατόμων με κινητικά προβλήματα και ΑμεΑ.

Vans Shop Riot: Η μεγάλη γιορτή του Skateboarding έρχεται με νέο Concept και διασκεδαστική διάθεση

To ετήσιο κάλεσμα των Skateshops από την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και της skatebording σκηνή, που δίνει ραντεβού στο Skatepark Αμαρουσίου του ΟΑΚΑ για ένα μεγάλο event την Κυριακή 15/9

Νέα ανασκαφική ανακάλυψη στη νεολιθική θέση "Βοτανικός Κήπος" στη Λίμνη Πλαστήρα

Η πρόσφατη ανασκαφή προσφέρει πληροφορίες για την πρώιμη ιστορία της περιοχής και τη νεολιθική τεχνολογία, αποκαλύπτοντας σπάνια ευρήματα που ενισχύουν τη γνώση μας για τις συνθήκες ζωής και τις τεχνικές της εποχής.

Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην πλατεία Συντάγματος: "Γκολ στη Φτώχεια" με την Εθνική Αστέγων

Η πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε επίκεντρο κοινωνικής αλληλεγγύης και ποδοσφαιρικής δράσης, καθώς φιλοξενεί ένα μοναδικό τουρνουά ποδοσφαίρου με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.