Τα δωρεάν της εβδομάδας: Λίγο ακόμα θερινό σινεμά στο "Νιάρχος"

Οι τελευταίες προβολές του Park your Cinema, φεμινιστικές εκδηλώσεις στην Κυψέλη και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 7 έως 13/9.

Park your Cinema Kids © Pelagia Karanikola

Οι καλοκαιρινές προβολές του Park your Cinema στο ΚΠΙΣΝ πλησιάζουν στο τέλος τους, αποχαιρετώντας το καλοκαίρι. Την Παρασκευή 13/9 (8.30 μ.μ.) θα παρακολουθήσουμε το άκρως διασκεδαστικό "Αγαπημένο μου ημερολόγιο" του Ιταλού σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι σε μια sensory friendly προβολή. Λίγο νωρίτερα, στις 11/9, το πάρκο ετοιμάζει ένα ονειρικό πάρτι με τη συνεργασία του SNFCC Youth Council. Το "I dream of…the welcome party” στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ θα αποτελέσει την αφετηρία του ταξιδιού της ανανεωμένης ομάδας, η οποία στοχεύει να διοργανώσει δράσεις που θα ψυχαγωγήσουν αλλά και θα εμπνεύσουν το κοινό.

Από την άλλη, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης μάς καλεί να γιορτάσουμε τη διαφορετικότητα, φιλοξενώντας το 3ο Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνουν οι Λεσβίες στα Πρόθυρα. Ετοιμαστείτε για ένα διήμερο με ξεχωριστά μουσικά events, speed dating, συζητήσεις για "Λεσβιώματα", πάνελ, catwalk και stand up comedy στη γειτονιά της Κυψέλης (7-8/9).

Διαβάστε Επίσης

Μπορεί η ανέμελη ανάγνωση βιβλίων στην παραλία να μην είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς αποχαιρετάμε το καλοκαίρι, όμως αυτό σημαίνει ότι επέστρεψε ένας αγαπημένος βιβλιοθεσμός που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε νέους συναρπαστικούς τίτλους. Το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου φιλοξενείται και φέτος στο Πεδίον του Άρεως, από τις 6 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, σε διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.). 280 περίπτερα, 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα πλαισιώνουν τη μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου. Φέτος, το κεντρικό αφιέρωμα του φεστιβάλ έχει τίτλο "Νεολαία και Ανάγνωση. Από σένα η Άνοιξη εξαρτάται" και επικεντρώνεται στις νεότερες γενιές, την ευαισθητοποίησή τους απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα και τη σημασία του βιβλίου για την επίλυσή τους.

.Space of togetherness
"space of togetherness"

Ακόμη, το ΝΕΟΝ και το Εθνικό Θέατρο εγκαινιάζουν μία νέα έκθεση στις 9/9, θέτοντας μερικά από τα πιο πιεστικά ερωτήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, τα οποία αφορούν τη μετακίνηση ανθρώπων, πολιτισμών και ιδεών και πώς αυτά τα στοιχεία διαμορφώνουν την Ευρώπη σε ένα χώρο ροών μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής πολιτισμικών διαφορών. Η έκθεση "space of togetherness" στο Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά διερευνά πώς αναπτύσσονται προκαθορισμένες ιδέες για το ρατσισμό, την κοινωνική κινητικότητα, τα δικαιώματα των μεταναστών και πώς ενυπάρχει η αίσθηση του ανήκειν, η συνύπαρξη, μέσα από τη διαφορετικότητα της τάξης, της φυλής, του φύλου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

space of togetherness

  • Μεικτά Μέσα

Η έκθεση θέτει μερικά από τα πιο πιεστικά ερωτήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος σήμερα. Η μετακίνηση ανθρώπων, πολιτισμών και ιδεών διαμορφώνει την Ευρώπη ως έναν χώρο ροών μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής πολιτισμικών διαφορών. Το space of togetherness είναι μια έκθεση για ιστορίες που αποκαλύπτονται όταν διασταυρώνονται οι φυλές, οι πολιτικές, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η έκθεση θα διερευνήσει πώς υφαίνονται στην καθημερινή μας ζωή προκαθορισμένες ιδέες για τον ρατσισμό, την κοινωνική κινητικότητα, τα δικαιώματα των μεταναστών και πώς ενυπάρχει η αίσθηση του ανήκειν, η συνύπαρξη, μέσα από τη διαφορετικότητα της τάξης, της φυλής, του φύλου.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42 & Σποράδων

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίπατος στο κέντρο της Αθήνας παρέα με τον Νίκο Βατόπουλο

Μια σειρά από συναρπαστικές ξεναγήσεις στο αθηναΪκό κέντρο, για τους λάτρεις της ιστορίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/09/2024

3ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Τεχνών Σαρωνικού: Ένα εορταστικό ταξίδι στον κόσμο της δημιουργικότητας

Το SIFCA μεταμορφώνει τον Δήμο Σαρωνικού σε ένα κέντρο δημιουργικότητας και διεθνούς καλλιτεχνικής συνεργασίας.

10 διαφορετικές προτάσεις για να ζήσετε έναν χορταστικό Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Ένας οδηγός για όσα συμβαίνουν στην πόλη αυτόν τον μήνα και δεν πρέπει να χάσετε.

Στην Κρήτη για το 4ο 'The Festival Daios Cove x The Clumsies'

Mια σειρά από συναρπαστικά events στην Κρήτη και το πολυτελές resort, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Σινε-ανατριχίλες, Μαρίνα Σάττι, φεστιβάλ στο πάρκο και τραγωδίες στο Ηρώδειο: Αυτός ο Σεπτέμβριος τα έχει όλα

Το φθινόπωρο στην Αθήνα φέρνει μια σειρά από συναρπαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και φεστιβάλ που υπόσχονται να μας κρατήσουν σε εγρήγορση γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όσα δεν πρέπει να χάσετε.

Υπουργείο Πολιτισμού: Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σπάρτη και όλα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα έργων 60 εκατ. ευρώ στη Λακωνία

Η Υπουργός Πολιτισμού πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Λακωνία, επιβλέποντας έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, με στόχο την αποκατάσταση και ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, όπως ο Μυστράς, η Σπάρτη και η Πελλάνα.

Η ένταση της Αθηναϊκής καλοκαιρινής κρίσης: Για όσους ήρθαν και για όσους δεν έφυγαν ποτέ

Ο Αύγουστος στην Αθήνα είναι μια περίοδος όπου η πόλη μετατρέπεται σε καμίνι, αναδεικνύοντας τα παράδοξα και τις αντιφάσεις της καθημερινής ζωής.