Ο Δήμος Αθηναίων δημιουργεί ένα σύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

«Σχεδιάζουμε έναν ασφαλή και φιλόξενο χώρο για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη» δηλώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

ηλικιωμένοι © Shutterstock

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), για την εξυπηρέτηση ανθρώπων της τρίτης ηλικίας οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή πάσχουν από άνοια και άλλα νοσήματα. Το έργο, το οποίο εγκρίθηκε τον Αύγουστο από την ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) και χρηματοδοτείται πλήρως από το Πρόγραμμα "Αττική 2021 – 2027", εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου για την υποστήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, προσφέροντας υπηρεσίες όπως νοσηλευτική φροντίδα, ατομική υγιεινή, ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανέφερε: "Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) αποτελεί μια σημαντική προσθήκη για την πόλη μας. Σχεδιάζουμε έναν ασφαλή και φιλόξενο χώρο για να προσφέρουμε ανακούφιση και φροντίδα στους ηλικιωμένους δημότες της Αθήνας που το έχουν ανάγκη. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή πάσχουν από άνοια και συναφή νοσήματα τα οποία εμποδίζουν την αυτοεξυπηρέτησή τους. Παράλληλα, δίνουμε τη δυνατότητα στα μέλη της οικογένειάς τους να ανακτήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και να επανενταχθούν στις καθημερινές τους δραστηριότητες και στην αγορά εργασίας. Η Αθήνα προχωρά με αλληλεγγύη, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω".

Σε δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Ενεργής Γήρανσης και Λεσχών Φιλίας, Όλγα Δούρου, επεσήμανε: "Στόχος μας είναι το Κ.Η.Φ.Η. να ξεπεράσει τα στενά όρια της φροντίδας προς τους ηλικιωμένους που δε μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και να λειτουργήσει προληπτικά ως διαγνωστικό κέντρο. Παράλληλα, επιδιώκουμε να συμβάλει στην κοινωνική επανένταξη τόσο των ηλικιωμένων όσο και των μελών των οικογενειών τους, οι οποίοι είχαν αναλάβει αποκλειστικά τη φροντίδα τους και ζούσαν σε καθεστώς κατ' οίκον εγκλωβισμού".

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων, Ιωάννης Γεώργιζας, τόνισε: "Νιώθουμε τεράστια ικανοποίηση διότι μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η γραμμή χρηματοδότησης της ΟΧΕ και να προχωρήσουμε ταχύτατα στην έναρξη υλοποίησης σημαντικών έργων και δράσεων, απολύτως αναγκαίων για την πόλη μας".

Επιπλέον, πρόσφατα εγκρίθηκε από την ΟΧΕ και το συνεχιζόμενο έργο "Κατ’ οίκον", το οποίο ενισχύει τη δράση του "Βοήθεια στο Σπίτι", συνεχίζοντας έτσι την παροχή ουσιαστικής υποστήριξης σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο εξορθολογίστηκε και αναβαθμίστηκε, περιλαμβάνει την πρόσληψη τριών επιπλέον ατόμων που θα παρέχουν άμεση φροντίδα και υποστήριξη στο πεδίο. Παρά τη μείωση της χρηματοδότησης, εισάγεται για πρώτη φορά εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού, ενισχύοντας έτσι την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους ωφελούμενους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

3ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Τεχνών Σαρωνικού: Ένα εορταστικό ταξίδι στον κόσμο της δημιουργικότητας

Το SIFCA μεταμορφώνει τον Δήμο Σαρωνικού σε ένα κέντρο δημιουργικότητας και διεθνούς καλλιτεχνικής συνεργασίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/09/2024

10 διαφορετικές προτάσεις για να ζήσετε έναν χορταστικό Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Ένας οδηγός για όσα συμβαίνουν στην πόλη αυτόν τον μήνα και δεν πρέπει να χάσετε.

Στην Κρήτη για το 4ο 'The Festival Daios Cove x The Clumsies'

Mια σειρά από συναρπαστικά events στην Κρήτη και το πολυτελές resort, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Σινε-ανατριχίλες, Μαρίνα Σάττι, φεστιβάλ στο πάρκο και τραγωδίες στο Ηρώδειο: Αυτός ο Σεπτέμβριος τα έχει όλα

Το φθινόπωρο στην Αθήνα φέρνει μια σειρά από συναρπαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και φεστιβάλ που υπόσχονται να μας κρατήσουν σε εγρήγορση γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όσα δεν πρέπει να χάσετε.

Υπουργείο Πολιτισμού: Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σπάρτη και όλα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα έργων 60 εκατ. ευρώ στη Λακωνία

Η Υπουργός Πολιτισμού πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Λακωνία, επιβλέποντας έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, με στόχο την αποκατάσταση και ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, όπως ο Μυστράς, η Σπάρτη και η Πελλάνα.

Η ένταση της Αθηναϊκής καλοκαιρινής κρίσης: Για όσους ήρθαν και για όσους δεν έφυγαν ποτέ

Ο Αύγουστος στην Αθήνα είναι μια περίοδος όπου η πόλη μετατρέπεται σε καμίνι, αναδεικνύοντας τα παράδοξα και τις αντιφάσεις της καθημερινής ζωής.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ανακοινώνει στρατηγική επένδυση στη Μαρίνα Πύλου για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της Ελλάδας να εδραιωθεί ως παγκόσμιος κόμβος για τον θαλάσσιο τουρισμό, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία των παράκτιων περιοχών με βιώσιμο και ποιοτικό τρόπο.