Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Σεπτέμβριος γεμάτος εκδηλώσεις και δημιουργία

Από φεστιβάλ και καλλιτεχνικά εργαστήρια μέχρι εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα και pop-up καταστήματα, η Αγορά γίνεται το επίκεντρο της αθηναϊκής ζωής.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Σεπτέμβριο με μια πληθώρα εκδηλώσεων, φεστιβάλ, και δημιουργικών δραστηριοτήτων που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Από την προώθηση της πολιτιστικής πολυμορφίας και τις γευστικές εμπειρίες μέχρι τις καλλιτεχνικές εκφράσεις και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες, η Αγορά θα γίνει το επίκεντρο της αθηναϊκής ζωής, καλώντας μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν, να δημιουργήσουν και να μοιραστούν μοναδικές εμπειρίες.

Εκδηλώσεις

5ο Αιθιοπικό Φεστιβάλ

Ethiopian Festiva
©Vangelis Patsialos.

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 10 μ.μ., θα διεξαχθεί φεστιβάλ προώθησης αιθιοπικού πολιτισμού με φαγητό, καφέ, παραδοσιακούς χορούς, μουσική, ρούχα, fashion και hair style show, δώρα και σουβενίρ. 

Κέντρο Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint

Το Κέντρο Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Τις Δευτέρες 9, 16 και 30 Σεπτεμβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., το προσωπικό του Athens Checkpoint θα βρίσκεται στο Creative Lab 2 παρέχοντας δωρεάν, γρήγορες εξετάσεις HIV και ενημερώνοντας το κοινό για τη σεξουαλική υγεία, με την υποστήριξη του AIDS Healthcare Foundation.

Μποστάνι

Κάθε Τετάρτη από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 5 μ.μ., θα στήνεται μια αγορά στο αίθριο με φρέσκα προϊόντα φυσικής και βιολογικής καλλιέργειας από μικρούς παραγωγούς.

3ο Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ

Lesviako Feministiko Festival

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης φιλοξενεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, με συζητήσεις, live συναυλίες, dj set, speed dating, catwalks, κ.ά. Θα προσπαθήσουμε και φέτος να συναντηθούμε, να μιλήσουμε, να σκεφτούμε, να διαβάσουμε, να χορέψουμε, να γελάσουμε, να φιληθούμε, να υπάρξουμε σε μια πόλη που κάθε χρόνο μας κάνει να νιώθουμε όλο και πιο ξένες/α και μόνες/α. 

Athens Beer Weekend

Athens Beer Weekend
©Vangelis Patsialos.

Ένα διήμερο με άφθονη φρέσκια craft μπύρα, street food επιλογές ιδανικές για την καλύτερη συνοδεία της μπύρας σας και μουσική που υποστηρίζουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να γεμίσει χαμόγελα και θετικά vibes το Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Το διήμερο θα ξεκινήσει το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ. και τη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου από 1 μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ.. Επίσης, στο φεστιβάλ θα βρείτε το merch των microbreweries, μεταξοτυπίες σε t-shirts, tote bags και μικρoαντικείμενα διαφόρων ελληνικών brands καθώς και όμορφα κοσμήματα.

Επόμενη Στάση: Κυψέλη

Επομενη στάση Κυψέλ
©Vangelis Patsialos

Για 4η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό διαδρομών, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης μας καλεί να "περπατήσουμε" ξανά στην πλούσια ιστορία της γειτονιάς της. Η θεατρική διαδρομή "Επόμενη Στάση: Κυψέλη" επιστρέφει για τρεις Κυριακές του Σεπτεμβρίου (15, 22, 29) και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την ομορφιά, την ιστορία αλλά και τα μυστικά που κρύβονται σε κάθε γωνιά της πιο μαγικής γειτονιάς του κέντρου της Αθήνας. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Αιμοδοσία

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, το Blood-e διοργανώνει μια δράση για τη στήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου (9 π.μ.-1 μ.μ.).

Τα Κυψελάκια διασκεδάζουν στην Αγορά | Cinema Edition

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου υποδεχόμαστε όλα τα Κυψελάκια για να ζήσουμε τη μαγεία του κινηματογράφου στο όμορφό μας Αίθριο! Πρώτα θα προβληθεί η ταινία "Ο Απίθανος Μορίς", για παιδιά 2-6 ετών (7.10 μ.μ.) και έπειτα η ταινία ο "Αστερίξ και Οβελίξ στον δρόμο για την Κίνα", για παιδιά άνω των 6 ετών (9.10 μ.μ.).

Κυψέλη ΒΕΑΤ

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Αγορά Κυψέλης φιλοξενεί το έβδομο Κυψέλη Beat. Ένα season opening για το καθιερωμένο πια event, που συνδυάζει μουσική, aperitivo, φαγητό, δίσκους βινυλίου και καλή ζωή, με ελεύθερη είσοδο. 

AFROfitness

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης υποδέχεται τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, τις Bantu Dancers που θα μας μυήσουν στον διασκεδαστικό κόσμο του AFROfitness, ένα είδος γυμναστικής με στοιχεία Afro Dance που δίνει την αίσθηση ενός party. To AFROfitness είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που συνδυάζει παραδοσιακές αφρικανικές χορευτικές κινήσεις έντασης και διάρκειας με σύγχρονες χορευτικές εκφράσεις αναπτύσσοντας ρευστότητα, μεγαλύτερο εύρος κίνησης καθώς και μία πιο πλούσια και αυθεντική κίνηση. Μέσα από το AFROfitness εξερευνώνται διαφορετικές χορευτικές εκφράσεις εμπνευσμένες από αφρικανικές παραδόσεις και είναι μία εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα. Ένας διασκεδαστικός τρόπος για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, τη βελτίωση και την οικοδόμηση της αντοχής και του σωματικού συντονισμού.

Η είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη προκράτηση θέσης εδώ

First Contact Performance

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί 8ωρη performance σχετική με την Τεχνητή Νοημοσύνη στoν πολυπολιτισμικό κόμβο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου (2-10 μ.μ.). Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η παράσταση στη Στοκχόλμη, την Πράγα, τη Θεσσαλονίκη και το T.A.F. (Αθήνα), το First Contact θα κάνει την 5η του στάση. Το First Contact είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα που εξετάζει τις μελλοντικές συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης, εξερευνώντας έναν κόσμο όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν παίρνει μόνο μια ανθρώπινη μορφή, αλλά γίνεται ουσιαστικό και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής. 

StrayCare Market

StrayCare Market

Market για τη στήριξη των αδέσποτων ζώων με χειροποίητες δημιουργίες και παραδοσιακά εδέσματα από όλη την Ελλάδα (27-28/9, 10 π.μ.-9 μ.μ.).

Έκθεση φωτογραφίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία "Ο Νέστωρ" παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Πού κατοικεί η μνήμη", με έργα πέντε συμμετεχόντων του πιλοτικού προγράμματος θεραπευτικής φωτογραφίας του φορέα.Η δράση θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (10 π.μ.-7 μ.μ.).

Workshops

Art Therapy Workshops

Αυτά τα εργαστήρια θεραπείας μέσω τέχνης που θα πραγματοποιήσει η εκφραστική θεραπεύτρια μέσω τέχνης Μαρίλη Τοπούζογλου προσφέρουν μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και αυτοέκφραση, χρησιμοποιώντας διαφορετικές καλλιτεχνικές μεθόδους. Κάθε Τρίτη από 3 Σεπτεμβρίου έως 26 Νοεμβρίου (6-8 μ.μ.). Μέσα από δραστηριότητες όπως το παιχνίδι με δαχτυλομπογιές, η δημιουργία κεραμικών τοτέμ, η συγγραφή ιστοριών και η εξερεύνηση της αυτοπροσωπογραφίας, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν νέους τρόπους να συνδεθούν με τις αναμνήσεις, τις αισθήσεις και τον εσωτερικό τους κόσμο. Τα εργαστήρια αυτά ενισχύουν την αυτογνωσία, την δημιουργικότητα και την αίσθηση κοινότητας, προσφέροντας έναν ασφαλή χώρο για δημιουργικό πειραματισμό και συναισθηματική έκφραση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής εδώ ή στο 2111824102

Etheras Festival

Ενα Workshop την Παρασκεύη 6 και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίουμε midwives, συζητήσεις και q&a με ειδικούς, βασικές πρώτες βοήθειες για παιδιά και βρέφη, παρουσιάσεις βιβλίων και διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά σε ένα διήμερο γονεϊκότητας και παιδικών δραστηριοτήτων.

Creating with chrysolie: Ακουαρέλα - υδατογραφία

Σε αυτό το workshop, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, θα εξερευνήσουμε πώς να αποτυπώσουμε φυσικά τοπία και στοιχεία με τη μοναδική τεχνική της ακουαρέλας. Θα μάθουμε τις βασικές τεχνικές και θα πειραματιστούμε με χρώματα και υφές, δημιουργώντας εντυπωσιακά έργα εμπνευσμένα από την ομορφιά γύρω μας.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 22€ και οι κρατήσεις γίνονται στο chrysoliesart@gmail.com ή στο 6984561871

Creating with chrysolie: Μικτή τεχνική σε καμβά

Σε αυτό το workshop, τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ακρυλικά χρώματα, μαρκαδόρους, χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια, στένσιλ και άλλα δημιουργικά υλικά για να φτιάξουν μοναδικά έργα τέχνης. Θα συνδυάσουμε διάφορες τεχνικές και υφές πάνω σε καμβά, επιτρέποντας στους μικρούς μας καλλιτέχνες να εκφράσουν τη φαντασία τους και να ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας. Το workshop θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, (12-2 μ.μ.).

Κόστος συμμετοχής 20€. Κρατήσεις στο chrysoliesart@gmail.com ή στο 6984561871

Pop Up καταστήματα

Etheras Toys

Ανακαλύψτε τα πιο ιδιαίτερα και πρωτότυπα παιχνίδια, βρεφικά και παιδικά είδη καθώς και είδη εγκυμοσύνης και λοχείας, από Δευτέρα 2 έως Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Προετοιμαστείτε για την επιστροφή στα σχολεία με σχολικά είδη από τον παιδικό σταθμό μέχρι και το δημοτικό, τσάντες, είδη φαγητού και παγούρια. 

The Bees Hub

Τo bees hub είναι μία ''κυψέλη'' γυναικών που δημιουργούν χειροποίητα κοσμήματα, αξεσουάρ, αρωματικά κεριά, σαπούνια και πολλά ακόμα. Μία κοινότητα στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Από Πέμπτη 5 έως Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Mery Good

Το Μery Good με τα χειροποίητα εναλλακτικά κοσμήματα, με πολλή αγάπη και δημιουργία θα βρεθεί από τη Δευτέρα 9 έως Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Munda Vintage

Στο Munda Vintage η μόδα, η βιωσιμότητα και τα ταξίδια συνδυάζονται μοναδικά. Ρούχα που έχουν ταξιδέψει από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, για μια δεύτερη ευκαιρία. Από Δευτέρα 16 έως Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Καταστήματα

Hōkō

Οικολογικά, βιώσιμα, εναλλακτικά προϊόντα οικιακής διακόσμησης. Βασίζεται στην ιαπωνική και σκανδιναβική εσωτερική διακόσμηση, με μια υποκείμενη γεύση από τα μέσα του αιώνα. Με κάθε προϊόν, ένα μόσχευμα φυτού είναι δώρο.

Αστική Μέλισσα

Bιώσιµο μέλι από διάφορες γειτονιές της πόλης. Εδώ θα βρείτε ξεχωριστές ποικιλίες ελληνικού μελιού από μικρούς παραγωγούς, ολοκληρωμένες διατροφικές προτάσεις για σνακ και μοναδικές προτάσεις για δώρα.

Διαβάστε Επίσης

ΣΚΡΙΠ

Στο φιλόξενο και ζεστό βιβλιοπωλείο ΣΚΡΙΠ, θα βρείτε τις εκδόσεις Άγρα και τις εκδόσεις Αντίποδες, με βιβλία παλιά και ξεχασμένα, καινούργια και πολυσυζητημένα. Λογοτεχνία μεταφρασμένη και ελληνική (πεζογραφία και ποίηση), θεωρία, ψυχανάλυση, πολιτικό δοκίμιο, ένα λογοτεχνικό περιοδικό και άλλα πολλά θα φιλοξενούνται στο βιβλιοπωλείο μαζί με συζητήσεις, εκδηλώσεις και σεμινάρια.

ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ Βιβλιοπωλείο Γνώσεων 

Η "Γεωγραφία είναι πολύ κουλ" φέρνει το μόνιμο φυσικό της κατάστημα στην Αγορά. Ένας ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ χώρος γεμάτος βιβλία γνώσεων για γεωγραφία, ιστορία, επιστήμες, ψυχολογία και κάθε τι ενδιαφέρον! Εδώ επίσης θα βρείτε συλλεκτικό merch, επιτραπέζια και άλλα προϊόντα γνώσεων για όλες τις ηλικίες, καθώς και άλλα πολλά πολύχρωμα μικροπράγματα!

Amigurumi

Ενα κατάστημα-εργαστήριο κατασκευής πλεκτών παιδικών παιχνιδιών. 

Modistra Hopemade

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης υπάρχει το κατάστημα-εργαστήριο ραπτικής "Modistra Hopemade" του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών με χειροποίητα είδη για το σπίτι και αξεσουάρ σε απίθανα σχέδια και χρώματα. Αγοράζοντας το αγαπημένο σας αντικείμενο, στηρίζετε το πολύ σημαντικό έργο του Δικτύου, που εκπαιδεύει και απασχολεί αποφυλακισμένες γυναίκες στην υπέροχη τέχνη της ραπτικής.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Grapes & Beats: Μια μοναδική βραδιά διασκέδασης στο Οινοποιείο Château Nico Lazaridi

Οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια βραδιά γεμάτη ζωντανή μουσική, πρωτότυπα κοκτέιλ, εκλεκτά κρασιά και γευστικές δημιουργίες σε ένα περιβάλλον ανάμεσα στους αμπελώνες του Château Nico Lazaridi.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/08/2024

Ενίσχυση της προσβασιμότητας στον πολιτισμό: Νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΕΣΑμεΑ

Το Υπ. Πολιτισμού σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία προχωρά στην υλοποίηση ενός καινοτόμου έργου για την καταγραφή των συνθηκών προσβασιμότητας και την ανάπτυξη ψηφιακής πύλης ενημέρωσης για άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Το 2ο Festival Alzheimer στο ΚΠΙΣΝ δίνει το σωστό στίγμα για την άνοια

Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Alzheimer 2024.

ΥΠΠΟ: Tο Κάστρο της Μυτιλήνης αποκαθίσταται και αναδεικνύεται

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην αποκατάσταση και ανάδειξη του Κάστρου της Μυτιλήνης.

Σμήνος Fest 2024: Αυτό είναι το πρόγραμμα του φεστιβάλ από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων

Συζητήσεις για το #metoo, τη ψυχική υγεία και την κρατική επιτήρηση, προβολές, συναυλίες, workshop και βιβλία θα βρείτε στο Πλύφα στις αρχές του Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που θέλει να διαψεύσει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει ελπίδα εντός του καπιταλισμού.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού

Το έργο αποτελεί μέρος της Διπλής Ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων.

Πόσο συχνά ελέγχετε τις πηγές από αυτά που βλέπετε στο διαδίκτυο;

Μόλις το 28% των νέων ηλικίας 16-29 στην Ελλάδα ελέγχουν τις πηγές από περιεχόμενα στο διαδίκτυο και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα.