5 escape room για όλα τα γούστα

Τα δωμάτια απόδρασης έχουν πια εδραιωθεί ως ένας βιωματικός τρόπος διασκέδασης και στην Ελλάδα και εμείς σου προτείνουμε πέντε από αυτά, που εκτείνονται από το horror έως τη χρήση gadget.

Escape room vibes © Shutterstock

Τα δωμάτια απόδρασης ή αλλιώς escape room έχουν πια εδραιωθεί και στη χώρα μας ως ένας βιωματικός τρόπος διασκέδασης. Παρακάτω θα βρεις πέντε από αυτά, τα οποία καλύπτουν όλα τα γούστα, από το horror έως και τη χρήση gadget. Σε καθένα από αυτά, μάλιστα, μπορείς να επωφεληθείς, εάν είσαι μέλος του αθηνόραμα club.

Exit Plan

Τίτλος: The Holy Grail

Διάρκεια: 70', Δυσκολία: 8,5/10, Άτομα: 2-6

 

Ο καθηγητής John Robert Miller, ανώτερο μέλος μιας μυστικιστικής οργάνωσης, έχει ορκιστεί σε αυτήν να φυλάξει το Άγιο Δισκοπότηρο και να το κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό. Τα δυο τελευταία 24ωρα, όμως, ο καθηγητής έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς και δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Τα μέλη της οργάνωσης έχουν θορυβηθεί για την τύχη του άνδρα αλλά και για αυτή του Αγίου Δισκοπότηρου, το οποίο δεν πρέπει να πέσει σε λάθος χέρια. Γι' αυτό και αναθέτουν στους παίχτες μια αποστολή. Η ομάδα θα έχει 70 λεπτά στην διάθεση της για να ερευνήσει τα τελευταία ίχνη που άφησε πίσω του ο καθηγητής και να ανακαλύψει πού έχει κρύψει το πολυπόθητο Άγιο Δισκοπότηρο πριν έρθει η αστυνομία να ερευνήσει την υπόθεση.

--> Για περισσότερες πληροφορίες αλλά για την προσφορά του αθηνόραμα club, κάνε κλικ εδώ.

Mastermind

Τίτλος: Thomas Crown Gallery

Διάρκεια: 70', Άτομα: 2-6, Για άνω των 7 ετών

 

Η προτομή της θεάς Υγείας εκλάπη από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως βρίσκεται στην ιδιωτική συλλογή του Τόμας Κράουν, ενός εκκεντρικού συλλέκτη. Οι παίκτες καλούνται να γίνον μέλη της ομάδας που θα ανακαλύψει αν πρόκειται για αντίγραφο ή για το πρωτότυπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποδεχτούν την πρόκληση και να βοηθήσουν να επιστρέψει η προτομή εκεί όπου ανήκει. Ένα "κενό ασφαλείας" 70 λεπτών δημιουργήθηκε για τους θαρραλέους συμμετέχοντες. Ένας συνεργός έχει παραπλανήσει τον φρουρό που θα βρίσκεται εκτός της γκαλερί για ακριβώς μία ώρα και δέκα λεπτά. Οι παίκτες, εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα gadget και οδηγίες για τη χρήση τους, καλούνται να φέρουν σε πέρας την αποστολή.

--> Για περισσότερες πληροφορίες αλλά για την προσφορά του αθηνόραμα club, κάνε κλικ εδώ.

Crime Scene

Τίτλος: Heresy

Διάρκεια: 90', Άτομα: 2-5

1581: Ο David και η Sarah Blackmoore καταδικάζονται σε θάνατο λόγω των αιρετικών θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Η Sarah κατηγορήθηκε για μαγεία και ο David πλήρωσε με τη ζωή του την εμμονή του με το ελιξίριο της αιωνιότητας. Μετά την εκτέλεσή τους, η μικρή Benedicta θα βρεθεί πνιγμένη. Για το θάνατό της θα κατηγορηθεί ο δίδυμος αδερφός της, Christian, ο οποίος θα πεθάνει στη φυλακή. Ο τρίτος αδερφός θα διαφύγει και θα χαθούν τα ίχνη του. Το όνομα Blackmoore θα ξεχαστεί, και μόνο το οικογενειακό νεκροταφείο θα μείνει ως ανάμνηση. Fast forward στο 1979. Ο επιθεωρητής ακουγόταν απεγνωσμένος στο τηλέφωνο. Οι γιατροί δεν του έδιναν καμία ελπίδα. Εσείς θα μπορέσετε να τον σώσετε;

--> Για περισσότερες πληροφορίες αλλά για την προσφορά του αθηνόραμα club, κάνε κλικ εδώ.

The MindTrap (Πειραιάς)

Τίτλος: The Morgue

Διάρκεια: 70', Δυσκολία: Μέτριο, Άτομα: 3-6, Για άτομα άνω των 16. Δεν είναι για άτομα με επιληψία ή άτομα με βηματοδότη. Performance included!

Στο ψυγείο του παλιού νεκροτομείου, στο νοσοκομείο του St. Louis, βρίσκεται προσωρινά η σορός ενός κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος ετοιμαζόταν να εξαφανίσει το νέο του θύμα. Πριν προλάβει όμως να τα καταφέρει εντοπίστηκε και έπεσε νεκρός από τα πυρά τις αστυνομίας, σταματώντας μια για πάντα. Ή μήπως όχι; Η νεκροψία θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα των παιχτών, μία από τις κορυφαίες ομάδες ιατροδικαστών της αστυνομίας.

Όλα φαίνονται καλά και τυπικά, μέχρι που παρατηρείτε περίεργα σημάδια και κινήσεις στο χώρο. Μία μεγάλη κομπίνα, ένας ασταμάτητος, ψυχοπαθής εγκληματίας και μία υπόθεση που θα συζητηθεί περιμένουν για να τα διαλευκάνετε. Ποιος γενναίος θα δει τι κρύβεται στα ψυγεία του νεκροτομείου;

Απαραίτητη προσέλευση 15 λεπτά πριν την κράτηση. Συμπεριλαμβάνεται performance.

--> Για περισσότερες πληροφορίες αλλά για την προσφορά του αθηνόραμα club, κάνε κλικ εδώ.

The Mystery Plan

Τίτλος: Η εκδίκηση του Anubis

Δυσκολία: 5,5/6, Άτομα: 6

Όι περισσότεροι από όσους τόλμησαν να ταράξουν τον αιώνιο ύπνο του Φαραώ βρήκαν το θάνατο. Οι επιστήμονες λένε πως οι θάνατοι αυτοί οφείλονται σε 3 λόγους: α) Μέσα στους χώρους της πυραμίδας αναπτύχθηκαν μικροοργανισμοί και βλαβεροί μύκητες, β) Από τη μέτρηση που έγινε με άνθρακα, βρέθηκαν ανεξήγητες ποσότητες ραδιενέργειας και γ) οι κατάρες των Αιγύπτιων. Στην πυραμίδα υπάρχει σαφή προειδοποίηση: "Ω ξένε, σεβάσου τον ιερό μας χώρο. Ο βασιλιάς μας ζει, δεν πέθανε και το μόνο που ζητάει από εσένα είναι να ψελλίσεις το όνομα του καθώς μπαίνεις στο άβατο”.

Οι περισσότεροι σέβονται και υποδέχονται το αίτημα του νεκρού βασιλιά. Όσοι όμως έλαβαν την προειδοποίηση αυτή σαν αστεία δε στάθηκαν και ιδιαίτερα τυχεροί απέναντι στο θεό των νεκρών, τον Anubis, φύλακα του τάφου. Θα καταφέρουν οι παίκτες να νικήσουν την κατάρα ή θα εγκλωβιστούν αιώνια μέσα της;

Σημαντικό: Το The Mystery Plan θα είναι ανοιχτό από Σεπτέμβρη λόγω ανακαίνισης.

--> Για περισσότερες πληροφορίες αλλά για την προσφορά του αθηνόραμα club, κάνε κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

ΥΠΠΟ: Σε πορεία πιστοποίησης το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού και το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς

Το Υπ. Πολιτισμού προχωρά στη διαδικασία Πιστοποίησης των Δημοσίων Αρχαιολογικών Μουσείων, με τα δύο μουσεία να λαμβάνουν θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Μουσείων, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία των προσπαθειών για αναβάθμιση των μουσειακών υποδομών και υπηρεσιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/08/2024

Θεατρικές και μουσικές βραδιές στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας μετατρέπεται σε έναν ζωντανό πολιτιστικό κόμβο, φιλοξενώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών.

Άρχισαν οι εγγραφές στα τμήματα Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Πετρούπολης

Οι δημότες Πετρούπολης έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και να εγγραφούν σε τμήματα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, καλύπτοντας ενδιαφέροντα όπως χορό, θέατρο, εικαστικά, κολύμβηση και πολλά άλλα.

Πανσέληνος Αυγούστου: Βόλτα και σινεμά στο Κτήμα Φιξ

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του πάρκου και μια δωρεάν προβολή της κλασικής ταινίας "Καζαμπλάνκα" στο θερινό σινεμά του πάρκου.

Για τις ήσυχες μέρες του Αυγούστου

Οι συντάκτες του "α" που έχουν ξεμείνει στην πόλη προτείνουν από καρδιάς τι να κάνουμε τον Αύγουστο στην Αθήνα.

Samos Nectar: Στην 5η θέση των 100 καλύτερων κρασιών του κόσμου

Το διαχρονικό ελληνικό κρασί από τη Σάμο αναδεικνύεται ως ένα από τα πέντε καλύτερα κρασιά του κόσμου, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη του Taste Atlas.

3 λόφοι με θέα την Πανσέληνο του Αυγούστου

Σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις στις 19/8 υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με μία ωραία θέα η οποία σου ζητά για αντίτιμο μόνο τη ρομαντική σου διάθεση.