Για τις ήσυχες μέρες του Αυγούστου

Οι συντάκτες του "α" που έχουν ξεμείνει στην πόλη προτείνουν από καρδιάς τι να κάνουμε τον Αύγουστο στην Αθήνα.

Αθήνα Δεκαπενταύγουστος © Ραφαήλ Τσακμάκης

"Αύγουστος στην Αθήνα. Μόνο η σκέψη ότι βρίσκεσαι στην πόλη προκαλεί μια αίσθηση ασφυξίας. Το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" σου έχει τη λύση με μια σειρά από συναρπαστικά events, ξεκινώντας από τον υπαίθριο χώρο του Πάρκου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν συναυλίες, χορευτικά events και υπαίθριο σινεμά (Park your cinema) αλλά και μαραθώνιο ταινιών με 80s νοσταλγία (Full Moon Film Marathon 2024). Το ΚΠΙΣΝ είναι ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσεις τις καλοκαιρινές σου μέρες στην Αθήνα, είτε θέλεις να χαλαρώσεις στα πεζούλια δίπλα στο κανάλι είτε να συμμετάσχεις στις εκδηλώσεις. Εκμεταλλευτείτε τις ζεστές νύχτες και κατευθυνθείτε προς τις ταράτσες και τα μπαλκόνια της πόλης, όπως το αγαπημένο "Λοκάλι" -μια από τις πιο feelgood ταράτσες της Αθήνας- ή και, γιατί όχι, του σπιτιού σας. Κλιματιστικό, ανεμιστήρας, παγωμένα cocktails και ένα μπολ με το αγαπημένο σας παγωτό". Ε.Κ.

Αθήνα Δεκαπενταύγουστος
© Ραφαήλ Τσακμάκης

"Αύγουστος στην Αθήνα και αναρωτιέσαι πού να πας βόλτα για να δροσιστείς με τα παιδιά; Μην το σκέφτεσαι, η ανακαινισμένη πλαζ της Βάρκιζας (Yabanaki-Varkiza Resort) από τις 7 μ.μ. έχει ελεύθερη είσοδο και διαθέτει τρία ατού: αμμουδερή παραλία, ολοκαίνουργιες άνετες ξαπλώστρες και ωραία δροσιστικά cocktails. Μια απόφαση είναι να κατέβεις στον σταθμό του μετρό Ελληνικό για να πάρεις το λεωφορείο 122 ή 122Θ και να κατέβεις στη στάση Β’ Λιμανάκια μετά τη Βουλιαγμένη. Χωρίς να το καταλάβεις θα βρεθείς σε μια γαλαζοπράσινη θαλασσινή αγκαλιά και θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στις Κυκλάδες. Μόλις βγεις από τη θάλασσα, αράζεις στα βραχάκια και παραγγέλνεις καφέ από την καντίνα, που το βράδυ μετατρέπεται στο πιο ρομαντικό μπαρ της παραλιακής". Μ.Κ.

"Σε όσους έχουμε μείνει εδώ, η πόλη μοιάζει σαν να μας ανήκει. Η συχνά ανυπόφορη Αθήνα μοιράζεται τώρα μαζί μας τη μελαγχολία, την ησυχία, τη ραθυμία της. Ιδού μερικές ιδέες για μουσικό χαλί σε περίπτωση που τύχει να σταθείτε και να την παρατηρήσετε: "Φτηνά Τσιγάρα" - Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, "My Hue and Cry" - Cocteau Twins, "Video Games" - Lana del Rey". Κ.Κ.

Αθήνα Δεκαπενταύγουστος
© Ραφαήλ Τσακμάκης

"Έχοντας περάσει περισσότερα καλοκαίρια απ’ όσα μου αναλογούν στην Αθήνα, έχω χάσει κάθε ρομαντισμό για τον Αύγουστο στην άδεια πόλη. Ακόμη περισσότερο φέτος, με τις ιδέες για δροσερά stay-cation πλάνα και τα νέα για τα πύρινα μέτωπα που ζώνουν την Αττική. Οι μεταμεσονύχτιες βόλτες στο κέντρο και τα "Τσίου" αστεία μοιάζουν με μονόδρομο άλλο ένα καλοκαίρι". B.X.

"Μη βγείτε έξω. Στους δρόμους έχει μόνο τουρίστες και τρελούς (τους οποίους προτιμώ). Βάζω στο Ertflix τη "Χρονιά με τα 13 φεγγάρια" του Φασμπίντερ και βλέπω σε λούπα τη σκηνή με την Ελβίρα στο φλιπεράδικο. Προσπαθεί να ψωνιστεί, μα οι άντρες τη φτύνουν. Ύστερα κλαίει για τον εραστή της που την άφησε. Ακούγονται οι Ρόξι και με αποτελειώνουν: "Κάθομαι σ’ ένα άδειο καφέ και σε σκέφτομαι και θυμάμαι όλες εκείνες τις στιγμές που δεν θα έρθουν ξανά. Τώρα μόνο λύπη. Όχι αύριο. Δεν υπάρχει σήμερα για μας. Μόνο χθες"". Κ.Χ.

"Ζήτησα από τους συναδέλφους που έχουν ξεμείνει στην πόλη να προτείνουν από καρδιάς τι να κάνουμε τον Αύγουστο στην Αθήνα, πέρα απ’ ό,τι έχουμε συγκεντρώσει στις σελίδες του έντυπου αθηνοράματος της εβδομάδας. Να μας γράψουν με ειλικρίνεια τι θα έχουν οι δικές τους μέρες του βαθιού καλοκαιριού: αισιόδοξοι και απαισιόδοξοι, πρακτικοί και ονειροπόλοι, στις σειρές που προηγήθηκαν θα διαπιστώσατε πως δεν είστε μόνοι, ακόμη και αν έχετε μείνει μόνο εσείς σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Η δική μου συμβουλή; Βρείτε τους ανθρώπους σας και αν είναι σε διακοπές, φτιάξτε καινούργιους. Μόνο έτσι αντέχεται ο Αύγουστος στην άδεια Αθήνα". Α.Φ.

Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι του Ραφαήλ Τσακμάκη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

3 λόφοι με θέα την Πανσέληνο του Αυγούστου

Σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις στις 19/8 υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με μία ωραία θέα η οποία σου ζητά για αντίτιμο μόνο τη ρομαντική σου διάθεση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/08/2024

Φωτορεπορτάζ: Για μπάνιο με το 122

Επιβιβαστήκαμε στο αγαπημένο λεωφορείο των λουόμενων που διαθέτουν υπομονή αλλά όχι μεταφορικό και αποτυπώσαμε την εμπειρία μας σε 17 καρέ.

Αθήνα, Δεκαπενταύγουστος 2004: Τι έπαιζε τότε στην πόλη μέσα από τις σελίδες του "α"

Ανατρέχουμε στο αρχείο μας και σταματάμε το ξεφύλλισμα είκοσι χρόνια πριν, όταν οι Ολυμπιακοί βρίσκονταν σπίτι τους. Πώς έμοιαζε τότε το πολιτιστικό τοπίο της πόλης;

Τι να κάνετε τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα

Αυτόν τον Αύγουστο, η Αθήνα μας προσκαλεί να την ανακαλύψουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, γεμάτο ζωντάνια και ποικιλία, ακόμη και αν η εβδομάδα ξεκίνησε με ένα σύννεφο που σκέπασε την διάθεσή μας.

Η Penthouse του "Grand Hyatt Athens" είναι η επιτομή της πολυτέλειας για τις ιδιωτικές σας εκδηλώσεις

Με μια ευρεία γκάμα παροχών υψηλών προδιαγραφών, η εξαιρετικής αισθητικής σουίτα του ξενοδοχείου που γράφει τη δική του ιστορία στο χώρο της αθηναϊκής φιλοξενίας, προσφέρει μοναδική εμπειρία διαμονής αλλά και private εκδηλώσεων στην καρδιά της Αθήνας.

Το ΥΠΠΟ παραχωρεί κτίριο στην Πλάκα για την έδρα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η παραχώρηση του κτιρίου αποτέλεσε σημαντική εξέλιξη και θέτει αυστηρούς όρους για την μελλοντική διαχείριση του νέου αυτού κτιρίου.

Αποχαιρετώντας τον Μάρτιν Φίλιπς και τη Τζένη Μαστοράκη

Σε έναν κόσμο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και απαιτεί συνεχώς το νέο και το φανταχτερό, η μουσική του Μάρτιν Φίλιπς και η ποίηση της Τζένης Μαστοράκη αποτελούν ένα καταφύγιο σπάνιας ομορφιάς και διακριτικής μελαγχολίας.