3 λόφοι με θέα την Πανσέληνο του Αυγούστου

Σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις στις 19/8 υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με μία ωραία θέα η οποία σου ζητά για αντίτιμο μόνο τη ρομαντική σου διάθεση.

Urban Art Project Athens Lights of the City Λυκαβηττός © Μαίρη Παλαιολόγου

Πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις στις 19/8, όταν η νύχτα θα πέσει και θα εμφανιστεί η πιο χαρακτηριστική πανσέληνος: αυτή του Αυγούστου που ονομάζεται και "Φεγγάρι του Οξύρρυγχου". Αν είναι στη φάση σου το να πάρεις κάτι να πιεις και να αράξεις σε κάποια θέα, τότε σε έχουμε: ιδού συγκεντρωμένοι τρεις λόφοι στο κέντρο της Αθήνας για να διαλέξεις.

Λυκαβηττός

Θέατρο Λυκαβηττού Αθήνα

Θυμάσαι εκείνη τη σκηνή στα "Φτηνά τσιγάρα" όπου η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους κλείνει με τα χέρια τα μάτια του Ρένου Χαραλαμπίδη, τα φώτα σβήνουν και ο καντινιέρης τούς δυναμώνει το "Λευκό μου γιασεμί”; Αν θες κι εσύ να πας στην καντίνα αυτή και να απολαύσεις τη θέα της πανσελήνου από εκεί, δεν έχεις παρά να ανέβεις ως τον Λυκαβηττό. Είτε φτάσεις εκεί με το τελεφερίκ (που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Αριστίππου) είτε με τα πόδια από κάποιο μονοπάτι περιμετρικά, τα μάτια σου θα χορτάσουν Αθήνα, τόσο από το πάρκινγκ όσο και μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Λόφος Στρέφη

Λόφος Στρέφη
© Shutterstock

"Χτες, για μια στιγμή, ονειρεύτηκα ότι δε μένω στο Λόφο του Στρέφη, αλλά στο λόγο που στρέφει· προς το μέρος σου, για να σε βρει.”. Αυτοί οι στίχοι του Δημήτρη Αθηνάκη μου έρχονται στο νου γράφοντας αυτές τις γραμμές και προτείνοντας τον πολύπαθο λόφο των Εξαρχείων ως ωραίο σημείο για την πανσέληνο. Προμηθεύσου τα απαραίτητα (τα οποία φρόντισε να γυρίσουν πίσω μαζί σου) και σε είκοσι λεπτά από το σταθμό Πανεπιστήμιο βρίσκεσαι σε μια ήσυχη γωνιά της πόλης. Εκεί μπορείς να αράξεις πάνω από το γήπεδο του Αστέρα ή να ανέβεις σε κάποιο ύψωμα στο δασάκι και να αγναντέψεις την Ακρόπολη.

Φιλοπάππου

Λόφος Φιλοπάππου
Shutterstock

Όχι τόσο ψηλός όσο οι προηγούμενοι δύο, ο λόφος που πήρε το όνομα του από τον ευεργέτη της πόλης των Αθηνών Γάιο Ιούλιο Αντίοχο Επιφανή Φιλόπαππο μπορεί να σας προσφέρει εξίσου όμορφες στιγμές φεγγαρο-παρατηρήσης. Νοτιοδυτικά από την Ακρόπολη, ο Λόφος είναι μια κατάλληλη επιλογή για απογευματινή βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το σεργιάνι αυτό μπορεί εύκολα να καταλήξει και μετά το σούρουπο, μέχρι να εμφανιστεί και η αυγουστιάτικη σελήνη πάνω από το  λεκανοπέδιο. Ο λόφος συνδέεται με τους λόφους του Αστεροσκοπείου (λόφος Νυμφών) και της Πνύκας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Samos Nectar: Στην 5η θέση των 100 καλύτερων κρασιών του κόσμου

Το διαχρονικό ελληνικό κρασί από τη Σάμο αναδεικνύεται ως ένα από τα πέντε καλύτερα κρασιά του κόσμου, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη του Taste Atlas.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/08/2024

Φωτορεπορτάζ: Για μπάνιο με το 122

Επιβιβαστήκαμε στο αγαπημένο λεωφορείο των λουόμενων που διαθέτουν υπομονή αλλά όχι μεταφορικό και αποτυπώσαμε την εμπειρία μας σε 17 καρέ.

Αθήνα, Δεκαπενταύγουστος 2004: Τι έπαιζε τότε στην πόλη μέσα από τις σελίδες του "α"

Ανατρέχουμε στο αρχείο μας και σταματάμε το ξεφύλλισμα είκοσι χρόνια πριν, όταν οι Ολυμπιακοί βρίσκονταν σπίτι τους. Πώς έμοιαζε τότε το πολιτιστικό τοπίο της πόλης;

Τι να κάνετε τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα

Αυτόν τον Αύγουστο, η Αθήνα μας προσκαλεί να την ανακαλύψουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, γεμάτο ζωντάνια και ποικιλία, ακόμη και αν η εβδομάδα ξεκίνησε με ένα σύννεφο που σκέπασε την διάθεσή μας.

Η Penthouse του "Grand Hyatt Athens" είναι η επιτομή της πολυτέλειας για τις ιδιωτικές σας εκδηλώσεις

Με μια ευρεία γκάμα παροχών υψηλών προδιαγραφών, η εξαιρετικής αισθητικής σουίτα του ξενοδοχείου που γράφει τη δική του ιστορία στο χώρο της αθηναϊκής φιλοξενίας, προσφέρει μοναδική εμπειρία διαμονής αλλά και private εκδηλώσεων στην καρδιά της Αθήνας.

Το ΥΠΠΟ παραχωρεί κτίριο στην Πλάκα για την έδρα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η παραχώρηση του κτιρίου αποτέλεσε σημαντική εξέλιξη και θέτει αυστηρούς όρους για την μελλοντική διαχείριση του νέου αυτού κτιρίου.

Αποχαιρετώντας τον Μάρτιν Φίλιπς και τη Τζένη Μαστοράκη

Σε έναν κόσμο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και απαιτεί συνεχώς το νέο και το φανταχτερό, η μουσική του Μάρτιν Φίλιπς και η ποίηση της Τζένης Μαστοράκη αποτελούν ένα καταφύγιο σπάνιας ομορφιάς και διακριτικής μελαγχολίας.