Ξεκινά ο νέος κύκλος δράσεων για άτομα 60+ του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Το "Παιχνίδι για Μεγάλους" και το "Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους" εμπνέονται από τη νέα περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου".

νέος κύκλος δράσεων για άτομα 60+

Ο νέος κύκλος των ειδικά σχεδιασμένων δράσεων του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για άτομα 60+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το πρόγραμμα "θάλλω" και με την πολύτιμη υποστήριξη της Alpha Bank ξεκινά την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Παιχνίδι για Μεγάλους: "Ενώνοντας τις τελείες"

Δράση για άτομα 60+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή | Κάθε Παρασκευή από 26/01 έως 5/04 | 5-6 μ.μ.

Η νέα δράση της σειράς "Παιχνίδι για μεγάλους", με αφορμή την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου", ταξίδεύει στις Μεσογειακές ακτές της Γαλλίας, από τη Μασσαλία και την Τουλόν ως το Σαιν-Τροπέ και την Αντίμπ, και αφήνεται στις πινελίες του Signac, του Cross και του Rysselberghe, αναζητώντας την τέχνη στη δύση του 19ου αιώνα. Οι συμμετέχοντες κουβεντιάζουν για τον Νεοϊμπρεσιονισμό, το πριν και το μετά, συνθέτουν το δικό τους τοπίο και τελικά ενώνουν τις τελείες.

Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr 

νέος κύκλος δράσεων για άτομα 60+

Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους: "Διαίρεση και σύνθεση"

Διαδικτυακή δράση για άτομα 65+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή κάθε ηλικίας | Κάθε δεύτερη Πέμπτη από 25/1 έως 4/4 | 6-7 μ.μ.

Το "Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους", η επιτυχημένη σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με το πρόγραμμα θάλλω ειδικά για άτομα άνω των 65 ετών, συνεχίζεται και φέτος, αυτή τη φορά με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου". Οι συμμετέχοντες μελετούν τις ιδέες του Seurat, καταπιάνονται με τις θεωρίες του Chevreu και του Henry, και ακολουθούν την πορεία των μελών ενός από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά ρεύματα του 19ου αιώνα. 

Οι συμμετέχοντες παροτρύνονται να έχουν στη διάθεσή τους μερικά λευκά χαρτιά Α4 και 3 μαρκαδόρους – μπλε, κόκκινο, κίτρινο.

Η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω Zoom | Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.