Το Aperol δροσίζει τα ηλιοβασιλέματά μας στο ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο των Sunset DJ sets, ο Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ντύνεται πορτοκαλί και μας προσκαλεί να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα μ’ ένα ιδιαίτερο line-up παρέα με το Aperol.

APEROL

Τετάρτη απόγευμα 24 Ιουλίου, ώρα 20:00 και ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στο "Έβερεστ" των θερμοκρασιών. Μπαίνω στον πανοραμικό ανελκυστήρα στο νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και καθώς ανεβαίνει στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, παρατηρώ τα χορογραφημένα σιντριβάνια στο κανάλι που ακολουθούν τις μελωδίες μεγάλων δημιουργών. Συνειρμικά σκέφτομαι πόσο διψάω για κάτι πραγματικά δροσερό. Ευτυχώς σε λίγα λεπτά θα βρίσκομαι στα σωστά χέρια. Ο ανελκυστήρας φτάνει στη γυάλινη γέφυρα του Φάρου, η οποία δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω από το πάρκο.

Aperol

Στη βεράντα του Φάρου, ο ουρανός έχει βαφτεί ήδη μ’ ένα μαγευτικό πορτοκαλί χρώμα, κάνοντας το πιο ιδανικό ensemble με την απόχρωση του αγαπημένου aperitif των Ιταλών. Στην κουπαστή του Φάρου στέκονται όλοι οι εραστές του ηλιοβασιλέματος, απολαμβάνοντας τη 360˚ θέα από το Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη, μ’ ένα Aperol Splitz ανά χείρας. Κατευθύνομαι με βήμα ταχύ στο πορτοκαλί μπαρ του Aperol που δεσπόζει στη μέση για μερικές joyful γουλιές απόλαυης. Στα αυτιά μου καταφτάνουν ήχοι σύγχρονης disco, leftfield house και indie-dance. Στα decks γι΄ αυτή την Τετάρτη βρίσκεται ο Βασίλης Σεβδάλης (aka Chevy). Και καθώς ο ήλιος χάνεται σιγά σιγά στο αέναο του φαύλου κύκλου του και το φως χαμηλώνει, το διαμπερές και φωτεινό πορτοκαλί χρώμα του Aperol ακτινοβολεί. Ίσως γι΄ αυτό φημίζεται για την ανέμελη και χαλαρή φύση του, αλλά και τη μεταδοτική στάση του για τη ζωή, αποτελώντας ενωτικό στοιχείο σε στιγμές κοινωνικότητας.

APEROL

Ας ευχαριστήσουμε τον Luigi και τον Silvio Barbieri, οι οποίοι κληρονόμησαν μια εταιρεία λικέρ από τον πατέρα τους Giuseppe το 1912 και επτά χρόνια αργότερα δημιούργησαν στην Πάντοβα το Aperol για να δροσιζόμαστε με στιλ εμείς σήμερα. Ήταν, μάλιστα, ο Silvio που επινόησε το όνομα "Aperol", με έμπνευση από τον γαλλικό όρο για το απεριτίφ, "Apéro", το οποίο ανακάλυψε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γαλλία. Το σημαντικότερο βέβαια είναι η μυστική και πρωτότυπη συνταγή, η οποία παρέμεινε αυθεντική με το πέρασμα του χρόνου – ως αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και πειραματισμών- και δημιουργεί τη μοναδική γλυκόπικρη γεύση του. Μία εκχύλιση από διαλεχτές πρώτες ύλες, όπως πορτοκάλια, βότανα και ρίζες σε έναν απόλυτα ισορροπημένο συνδυασμό, δημιουργούν το Νο1 Απεριτίφ χαμηλό σε αλκοόλ (11%).

APEROL

Τα Sunset Dj Set συνεχίζονται κάθε Τετάρτη, μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο, με αγαπημένους DJs που μας περιμένουν με φόντο το ηλιοβασίλεμα και το απολαυστικό Aperol Spritz, με ρυθμούς από soul, funk και trip hop, μέχρι electronica και world beats.

APEROL

Πιο συγκεκριμένα, στις 31/7 ο Ανδρέας Μητρέλης, ιδιοκτήτης της δισκογραφικής Veego Records, παραγωγός, συλλέκτης και μέλος του DJ duo Greece Goes Modern θα μιξάρει ένα ευρύ φάσμα από psych folk grooves μέχρι afro funk και disco. Στις 7/8, έναν εκ των πλέον δραστήριων DJs της Αθήνας, ο Pene θα παντρέψει φαινομενικά ασύνδετα μουσικά είδη από dub, cosmic, Balearic, disco, post rock, dark pop & electronic oddities. Στις 4/9 στα decks θα βρίσκεται η Φώφη Τσεσμελή (aka Fo) DJ και δημοσιογράφος expert στην ηλεκτρονική μουσική. 

#JoinTheJoy Τετάρτες έως 04/09, στις 20:00!

Φάρος ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, Είσοδος ελεύθερη
#aperolspritz #jointhejoy #sunsetinaglass

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Μιχάλης Ρακιντζής επιστρέφει με νέα μπαλάντα και μία συναυλία στην Τεχνόπολη

Ο Μιχάλης Ρακιντζής παρουσιάζει το νέο του τραγούδι "Το κορίτσι μου" και ετοιμάζεται για μια εμφάνιση στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/07/2024

Οι ΜΕΛΙSSES μεταφέρουν τη sold out συναυλία τους σε νέο χώρο

Σε νέο χώρο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία του συγκροτήματος. Δείτε το μήνυμα της μπάντας και τους λαμπερούς καλεσμένους.

Tarja και Marko Hietala ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι δύο πρώην Nightwish έρχονται στην Ελλάδα για δύο παραστάσεις στο πλαίσιο του "Living The Dream TOGETHER" tour.

Ο παλμός της μουσικής συνεχίζει να χτυπά στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, θεατρικές παραστάσεις, κλασικό χορό, μοναδικά οπτικοακουστικά shows, αλλά και ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στο ελληνικό πολιτικό τραγούδι.

"Νυν και αεί": Δείτε το δεύτερο επεισόδιο για τη ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Για πρώτη φορά στην Αθήνα η αισθαντική System Olympia

Η Ιταλίδα DJ μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους ετοιμάζουν μια ξεχωριστή βραδιά με άρωμα Ιταλίας.

Το 3ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς είναι ένας πολύ καλός λόγος να επισκεφθείς τα Κύθηρα

Στη Πλατιά Άμμο Κυθήρων θα πραγματοποιηθεί το μουσικό τριήμερο με καλλιτέχνες όπως ο Εισβολές και η Μαρίνα Σάττι μεταξύ άλλων.