3 μουσικά ραντεβού στο Half Note (16-21/10)

Ο Παντελής Πρωτοπαπάς με το κουαρτέτο του, μία παρουσίαση δίσκου αλλά και ο Kahil El’Zabar με τους Ethnic Heritage Ensemble έρχονται τις προσεχείς μέρες στο jazz club.

Παντελής Πρωτοπαπάς

Ο Παντελής Πρωτοπαπάς με το κουαρτέτο του, μία παρουσίαση δίσκου αλλά και ο Kahil El’Zabar με τους Ethnic Heritage Ensemble έρχονται τις προσεχείς μέρες στο Half Note jazz club. Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες για τα τρία μουσικά ραντεβού που έρχονται το προσεχές διάστημα (16-21/10).

Pantelis Protopapas Quartet

Το κουαρτέτο του κιθαρίστα και συνθέτη Παντελή Πρωτοπαπά σάς καλεί σε μια μοναδική βραδιά την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου (21:30) στο Half Note Jazz Club.

Αντλώντας έμπνευση από σπουδαίες μορφές της modern jazz όπως ο Pat Metheny και ο Aaron Parks σε συνδυασμό με επιρροές από folk και alternative rock, ο ήχος του κουαρτέτου χαρακτηρίζεται από έντονη ενέργεια, νοσταλγία και λυρισμό.

Line Up

  • Παντελής Πρωτοπαπάς - Κιθάρα
  • Gaspard Berton - Πιάνο
  • Arjun Ramdas - Κοντραμπάσο
  • Νικόλας Τσαγκάρης - Τύμπανα

Λίγα λόγια για τον Παντελή Πρωτοπαπά

Ο Παντελής Πρωτοπαπάς σπούδασε Jazz στο Royal Conservatory of Τhe Hague. Είναι ενεργό μέλος της τζαζ σκηνής στην Ολλανδία και την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι συνθέσεις που θα παρουσιάσει γράφτηκαν κατά την περίοδο της φοίτησης του στο Κονσερβατόριο της Χάγης και αποτέλεσαν μέρος του ρεσιτάλ αποφοίτησης του, τον Ιούνιο του 2024.

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com. Εισιτήρια €15-12.

Alkis Niilend Group

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Άλκης Νίλεντ και το γκρουπ του παρουσιάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο "Televised Dream” σε μία μοναδική εμφάνιση την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις  21:30, στο Half Note Jazz Club. 

Συντελεστές

  • Άλκης Νίλεντ: Συνθέσεις, Κιθάρα, Synths
  • Αναστασία Κωνσταντινίδου: Φωνή
  • Δημήτρης Τσάκας: Σαξόφωνο
  • Δημήτρης Κλωνής: Τύμπανα
  • Γιάννης Παπαδόπουλος: Πιάνο, Keys
  • Κίμωνας Καρούτζος: Κοντραμπάσο

Τα κομμάτια που απαρτίζουν το "Televised Dream” γράφτηκαν κατά την περίοδο φοίτησής του στην Κέρκυρα και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη διπλωματική του συναυλία τον Ιούνιο του 2023. Η απόφαση να ηχογραφηθούν και να κυκλοφορήσουν ως άλμπουμ, πάρθηκε το ίδιο μόλις βράδυ, αμέσως μετά την συναυλία. Ηχογραφήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2023 και κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου του 2024 από την PKmusik του μπασίστα, παραγωγού και συνθέτη Πέτρου Κλαμπάνη.

Λίγα λόγια για τον Άλκη Νίλεντ

Ο Άλκης Νίλεντ γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Jazz στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι δραστήριο μέλος της μοντέρνας και της τζαζ μουσικής σκηνής και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Προπώληση μέσω more.com. Εισιτήρια: €15-12.

Kahil El’Zabar

Ένα από το πιο ελεύθερα και δημιουργικά κεφάλαια της jazz παρουσιάζεται στο Half Note Jazz Club. Ο Αμερικανός master περκασιονίστας, πολυοργανίστας και συνθέτης Kahil El’Zabar και η μπάντα του Ethnic Heritage Ensemble, γιορτάζοντας περισσότερα από 50 χρόνια πρωτοποριακής δημιουργίας, έρχονται για τέσσερα μαγικά βράδια από 18 έως και 21 Οκτωβρίου, στην τζαζ σκηνή της πόλης.

Το πρόγραμμα των εμφανίσεων

  • Παρασκευή 18 & Σάββατο 19/10: 22:30 
  • Κυριακή 20 & Δευτέρα 21/10: 21:30

Ο κορυφαίος καλλιτέχνης που έντυσε με τα κρουστά του, μπάντες όπως του Stevie Wonder, του Paul Simon, της Nina Simone και υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης του Dizzy Gillespie, του Cannonball Adderley, του Pharoah Sanders, του David Murray, θα μας ταξιδέψει με τον τρόπο και την μοναδική του προσέγγιση σε έναν αέναο μουσικό αυθορμητισμό και στην διακριτή πνευματικότητα που αφθονεί στην ιστορία και στις ρίζες της μαύρης μουσικής. 

Λίγα λόγια για τον Kahil El’Zabar

Ο Kahil El’Zabar γεννήθηκε το 1953 στο νότιο Chicago με το όνομα Clifton Blackburn. O Kahil πήγε στα κολλέγια Kennedy-King & MalcolmX City του Chicago για να καταλήξει σ’αυτό του Lake Forest. Toν τελευταίο χρόνο στο κολλέγιο όμως, μ’ ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών βρέθηκε στο πανεπιστήμιο της Ghana, όπου μελέτησε την Αφρικάνικη μουσική παράδοση και τις ρίζες της μαύρης μουσικής. Από μαθητής Γυμνασίου άλλωστε ήταν ήδη ανήσυχο μέλος της περίφημης ένωσης μουσικών AAMC (Association for the Advancement of Creative Musicians) μέλη του οποίου ήταν οι Art Ensemble of Chicago, ο Henry Threadgill, η Amina Claudine Mayers, o Chico Freeman, η Dee Alexander και άλλα ιερά τέρατα της μουσικής της ευρύτερης περιοχής του Chicago. Διετέλεσε μάλιστα πρόεδρος της AACM στην ηλικία των 22 χρόνων του και για 8 χρόνια.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 70’ δημιούργησε τα δύο σχήματα με τα οποία κάνει για πάνω από 50 χρόνια μεγάλη καριέρα με μεγάλη δισκογραφία. Το Ethnic Heritage Ensemble και το Ritual Trio. Με περισσότερες από 30 ηχογραφήσεις με αυτόν ως leader ο Kahil,  έχει βάλει την σφραγίδα του σε πάρα πολλούς εμβληματικούς δίσκους με τον David Murray, τον Archie Shepp, τους Lester & Josef Bowie, τον Joseph Jarman, τον Pharoah Sanders, τον Hamiet Bluiett ή τον Billy Bang ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

Στις συναυλίες του αυτές στο Half Note Jazz Club, συνοδοιπόροι του είναι οι εκπληκτικοί μόνιμοι συνεργάτες στις μουσικές του αναζητήσεις, οι υπέροχοι, Corey Wilkes στην τρομπέτα, Alex Harding στο βαρύτονο σαξόφωνο και Ishmael Ali στο cello.

Προπώληση στο more.com. Εισιτήρια: €30-20.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Pantelis Protopapas Quartet

  • Jazz-Blues-Ethnic

Αντλώντας έμπνευση από σπουδαίες μορφές της modern jazz, όπως ο Pat Metheny και ο Aaron Parks, σε συνδυασμό με επιρροές από folk και alternative rock, ο ήχος του κουαρτέτου χαρακτηρίζεται από έντονη ενέργεια, νοσταλγία και λυρισμό. Ο Παντελής Πρωτοπαπάς σπούδασε Jazz στο Royal Conservatory of Τhe Hague. Είναι ενεργό μέλος της τζαζ σκηνής στην Ολλανδία και την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι συνθέσεις που θα παρουσιάσει γράφτηκαν κατά την περίοδο της φοίτησης του στο Κονσερβατόριο της Χάγης και αποτέλεσαν μέρος του ρεσιτάλ αποφοίτησης του, τον Ιούνιο του 2024.

Kahil El’Zabar

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ο Αμερικανός master περκασιονίστας, πολυοργανίστας και συνθέτης και η μπάντα του γιορτάζουν περισσότερα από 50 χρόνια πρωτοποριακής δημιουργίας. Ο κορυφαίος καλλιτέχνης που έντυσε με τα κρουστά του, μπάντες όπως του Stevie Wonder, του Paul Simon, της Nina Simone και υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης του Dizzy Gillespie, του Cannonball Adderley, του Pharoah Sanders, του David Murray, θα μας ταξιδέψει με τον τρόπο και την μοναδική του προσέγγιση σε έναν αέναο μουσικό αυθορμητισμό και στην διακριτή πνευματικότητα που αφθονεί στην ιστορία και στις ρίζες της μαύρης μουσικής.

Alkis Niilend Group

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ο κιθαρίστας και συνθέτης και το γκρουπ του (Αναστασία Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Τσάκας, Δημήτρης Κλωνής, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Βαγιανός) παρουσιάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο «Televised Dream». Τα κομμάτια που απαρτίζουν το "Televised Dream" γράφτηκαν κατά την περίοδο φοίτησής του στην Κέρκυρα και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην διπλωματική του συναυλία τον Ιούνιο του 2023. Η απόφαση να ηχογραφηθούν και να κυκλοφορήσουν ως άλμπουμ, πάρθηκε το ίδιο μόλις βράδυ, αμέσως μετά την συναυλία. Ηχογραφήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2023 και κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου του 2024 από την PKmusik του μπασίστα, παραγωγού και συνθέτη Πέτρου Κλαμπάνη.

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

5 τραγούδια της PJ Harvey που αγαπήσαμε

Η ασυμβίβαστη Πόλι Τζιν κλείνει σήμερα τα 55 της χρόνια και εμείς θυμόμαστε μουσικές και στίχους που μας συνεπαίρνουν σε κάθε άκουσμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
09/10/2024

BlackBox Jazz Music Festival: Η γιορτή της jazz φωνής επιστρέφει στην Αθήνα

Το φεστιβάλ επιστρέφει επικεντρωμένο αυτή τη φορά στην ανθρώπινη φωνή, με 10 μοναδικές συναυλίες στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Ταξίδι στην κλασική εποχή με την Underground Youth Orchestra

Δύο εμβληματικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου θα διευθύνει ο Στάθης Καραπάνος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

To νέο άλμπουμ του Leon Bridges είναι εδώ

O βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης από το Τέξας επέστρεψε με το 4ο album του, "Leon".

Carminho: Η νέα ιέρεια του fado για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η ταλαντούχα καλλιτέχνις από την Πορτογαλία, που την είδαμε και στο "Poor Things", έρχεται στο θέατρο Παλλάς για να ξεδιπλώσει τους ήχους του χαρακτηριστικού μουσικού είδους της Πορτογαλίας. Η προπώληση έχει ξεκινήσει.

Ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι με την μπάντα Penelope & The Suitors στο "Faust"

Μια βραδιά γεμάτη ήχους από Βραζιλία, Ισπανία και Κούβα.

Τζον Λένον: Σαν σήμερα (9/10) γεννιέται ο θρύλος των Beatles

Ο μουσικός, συγγραφέας και αγωνιστής της ειρήνης, που έγινε παγκόσμια γνωστός ως μέλος των Beatles, γεννιέται σαν σήμερα και εμείς θυμόμαστε πέντε αγαπημένα του τραγούδια.