Πέθανε ο Μίμης Πλέσσας

Εφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας λίγο πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής.

Πέθανε ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας

'Εφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας όπως έκανε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με ανάρτησή της σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ. Στις 12 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια.

Όπως τόνισε αποχαιρετώντας τον: "Κι εσύ δεν θα ’σαι πλάι μου, αστέρι της ζωής μου".

"Θα είσαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις", πρόσθεσε. "Το κοινό ταξίδι ζωής έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε. Ευγνώμων για όλα, σε ευχαριστώ για όλα, σε λατρεύω για πάντα", συμπλήρωσε.

Μίμης Πλέσσας - Γενέθλια Εκατό - Τα κινηματογραφικά

"Γεννημένος στην Αθήνα. ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΓΚΑΓΚΑΡΟΣ. Το σπίτι μου Ηρακλείου 14. Τους Χειμώνες με προστάτευε η αγκαλιά της γιαγιάς Αθηνάς που μοσχοβόλαγε αυστηρότητα και γνώση. Και τα καλοκαίρια η γιαγιά Αντριάνα που μοσχοβόλαγε φρυγανιά με λάδι και ζάχαρη.
Άντεξα την Κατοχή στην Αντίσταση και τον Εμφύλιο. Και όταν έφτασα να μπορώ να διαλέξω τον θερινό μου κινηματογράφο, ανακάλυψα το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ. Με τον περιπτερά φίλο μου, το ξεφύλλιζα και έβρισκα όλα τα σπουδαία δρώμενα της Πόλης μου" δήλωνε ο Μίμης Πλέσσας στο αθηνόραμα με αφορμή τα 40 χρόνια του περιοδικού.

​Σε μια λαμπρή καριέρα επτά δεκαετιών, ο Μίμης Πλέσσας, βιρτουόζος πιανίστας και μαέστρος, πολυσχιδής συνθέτης μελωδιών και τραγουδιών που άφησαν εποχή, μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, τζαζ, όπερα αλλά και κλασική μουσική, ανέδειξε πολλούς μεγάλους τραγουδιστές (Νάνα Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιάννης Πουλόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Ρένα Κουμιώτη κ.ά.) και καθόρισε το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι με την σπουδαία συμβολή του στη δισκογραφία καθώς κατέχει και τον πιο εμπορικό ελληνικό δίσκο που κυκλοφόρησε ποτέ, "ο Δρόμος", σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με 4.000.000 πωλήσεις από το 1969.

Στον κινηματογράφο, τα τραγούδια του, από το "Φεγγάρι Πάνωθέ μου", "Γλυκά πονούσε το μαχαίρι", "Οι θαλασσιές οι χάντρες", "Τόσα καλοκαίρια", "Θα πιω απόψε το φεγγάρι", "Άνοιξε πέτρα" κ.ά., ταυτίστηκαν με τις πιο λαμπερές στιγμές του ελληνικού σινεμά.

Περισσότερα για τη ζωή του στο thetoc.gr
 

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Ο Γκρεμιστής": O Κώστας Μακεδόνας ερμηνεύει τον κύκλο τραγουδιών του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Τα τραγούδια του album "Ο Γκρεμιστής" κυκλοφορούν σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σε φυσικό προϊόν.

Διάσημοι συντελεστές απογειώνουν όπερες… outsiders σε Σάλτσμπουργκ και Πέζαρο

Υψηλές θερμοκρασίες, υψηλού επιπέδου παραστατικές εμπειρίες και προσέλευση κοινού απ’ όλο τον κόσμο σφράγισαν τα δύο σημαντικότερα ευρωπαϊκά θερινά μουσικά φεστιβάλ σε Σάλτσμπουργκ και Πέζαρο, τα οποία παρακολούθησε και φέτος το "α".

To φαινόμενο NEMO για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Nemo κέρδισε τις καρδιές των μουσικόφιλων με την εξαιρετική ερμηνεία του "The Code" στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024.

"Moon Music": Ο Chris Martin μιλάει για το "τελευταίο κεφάλαιο" των Coldplay

Ο frontman ανέφερε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο περιοδικό ΝΜΕ ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του συγκροτήματος.

Ρεσιτάλ σπουδαίων πιανιστών (Καντορό, Βόλοντος) και 9η Συμφωνία του Μάλερ από Φιλαρμονική Βιέννης- Νέλσονς στο Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ

Το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, ένα από τα πιο εμβληματικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, γιορτάζει τη μεγάλη παράδοση της κλασικής μουσικής μέσα από ποικιλία εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν όπερα, συμφωνική και θρησκευτική μουσική, καθώς και έντεχνο τραγούδι.

Οι La Femme προσγειώνονται ξανά στην Αθήνα

Το γαλλικό φαινόμενο έρχεται στο "Universe" για ένα ατελείωτο πάρτι.