Meleagris Art Festival: Μουσικές νότες και καλλιτεχνικές εκφράσεις στο Αγρόκτημα Μελεαγρίς

Το Meleagris Art Festival συνδυάζει τη λόγια μουσική με το φυσικό περιβάλλον του κάμπου των Μεσογείων.

Meleagris Art Festival

Το Meleagris Art Festival ανοίγει τις πόρτες του στον παλαιό ελαιώνα του Αγροκτήματος Μελεαγρίς στα Σπάτα. Τοποθετημένο στον καταπράσινο κάμπο των Μεσογείων, το φεστιβάλ φιλοξενεί εκδηλώσεις που εστιάζουν στην καλλιτεχνική δημιουργία και την απόλαυσή της μέσα σε ένα φυσικό, αγροτικό περιβάλλον. Με σκοπό την προώθηση της τέχνης και την προσέγγιση του κοινού με αυτήν, το Meleagris Art Festival δίνει έμφαση σε διαχρονικές αξίες της μουσικής και των εικαστικών τεχνών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο "Concerts at the Farm", το φεστιβάλ φέρνει στο επίκεντρο τη λόγια μουσική, ενώ παράλληλα τη συνδυάζει με άλλες μορφές τέχνης, δημιουργώντας μια πολυδιάστατη καλλιτεχνική εμπειρία. Ένα από τα σημαντικά γεγονότα της φετινής διοργάνωσης είναι η συναυλία μουσικής δωματίου με τίτλο "Εκλεκτικές συγγένειες στο μπαρόκ", η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ..

Εκλεκτικές συγγένειες στο μπαρόκ: Μια νύχτα μουσικής δωματίου

Στη συναυλία, το καταξιωμένο σύνολο Lumini e Sombri, αποτελούμενο από τους Μαρία Κολέτου (φλάουτο με ράμφος), Βασίλη Σούκα (μπαρόκ βιολί), Fabiola Ojeda (μπαρόκ βιολοντσέλο) και Κατερίνα Κτώνα (τσέμπαλο), θα ερμηνεύσει έργα των μεγάλων συνθετών του μπαρόκ Antonio Vivaldi, Johann Caspar Ferdinand Fischer και Georg Philipp Telemann. Μέσα από κοντσέρτα του Vivaldi και σονάτες του Telemann, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει νοερά στο 17ο και 18ο αιώνα.

Οι μουσικοί θα χρησιμοποιήσουν όργανα εποχής, δίνοντας μια αυθεντική αίσθηση στη μουσική απόδοση. Το πρόγραμμα της συναυλίας επισημαίνει τον ζωντανό και μεσογειακό χαρακτήρα της ιταλικής μουσικής ιδιοσυγκρασίας, που προσέφερε νέα φαντασία στο γερμανικό μπαρόκ.

Αγρόκτημα Μελεαγρίς: Φύση, τέχνη και φιλοξενία

Το Αγρόκτημα Μελεαγρίς θα είναι ανοιχτό για το κοινό μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας, προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στον μαγευτικό χώρο του ελαιώνα και να απολαύσουν το φυσικό περιβάλλον. Μετά το πέρας της συναυλίας, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εδέσματα και κρασί από το τοπικό οινοποιείο "ΕΥΟΙΝΟΣ", δίνοντας στη βραδιά μια γευστική και χαλαρωτική νότα.

Τιμές εισιτηρίων: 10-20€

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Meleagris Art Festival

  • Κλασική μουσική

«Εκλεκτικές συγγένειες στο μπαρόκ»: Το σύνολο Lumini e sombri (Μαρία Κολέτου, φλάουτο με ράμφος / Βασίλης Σούκας, μπαρόκ βιολί / Fabiola Ojeda, μπαρόκ βιολοντσέλο / Κατερίνα Κτώνα, τσέμπαλο) θα παρουσιάσει μια συναυλία με κοντσέρτα του Βιβάλντι, έργα Φίσερ και σονάτες του Τέλεμαν. Οι τέσσερις καταξιωμένοι μουσικοί θα παίξουν σε όργανα εποχής και με ιστορικό χόρδισμα - σημαντικά χαμηλότερο σε Hz του μοντέρνου χορδίσματος- μεταφέροντας μας νοερά στην ατμόσφαιρα του 17ου και 18ου αιώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ρεσιτάλ σπουδαίων πιανιστών (Καντορό, Βόλοντος) και 9η Συμφωνία του Μάλερ από Φιλαρμονική Βιέννης- Νέλσονς στο Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ

Το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, ένα από τα πιο εμβληματικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, γιορτάζει τη μεγάλη παράδοση της κλασικής μουσικής μέσα από ποικιλία εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν όπερα, συμφωνική και θρησκευτική μουσική, καθώς και έντεχνο τραγούδι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
04/10/2024

Οι La Femme προσγειώνονται ξανά στην Αθήνα

Το γαλλικό φαινόμενο έρχεται στο "Universe" για ένα ατελείωτο πάρτι.

Ο Barry Adamson εγκαινιάζει τη νέα συναυλιακή σειρά "Up Close and Personal"

Ο sui generis ,ουσικός, συνθέτης, φωτογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας στο "Piraeus Club Academy".

5 επιτυχίες της Janis Joplin που έφυγε σαν σήμερα (4/10) από τη ζωή

Θυμόμαστε την εκρηκτική Janis Joplin μέσα από πέντε αγαπημένα της τραγούδια.

Ο JMSN στην ταράτσα του "Gazarte"

Ένας από τους πιο αυθεντικούς εκπροσώπους της soul, R&B και alternative σκηνής έρχεται στην Αθήνα.