Όλα όσα θα δούμε στο Ολύμπια τη νέα καλλιτεχνική περίοδο

8 νέες παραγωγές όπερας, οπερέτας, μιούζικαλ, σύγχρονου χορού, θεάτρου και 31 συναυλίες τζαζ και έθνικ μουσικής με έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο 'Μαρία Κάλλας'

Το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Ολύμπια, Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας" που ξεκινά τον Οκτώβριο, εγκαινιάζοντας τη σεζόν 2024-25, παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, την Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Ελένη Ζωντήρου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεάτρου, Τάση Χριστογιαννόπουλο.

Στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του Ολύμπια περιλαμβάνονται οκτώ νέες παραγωγές όπερας, οπερέτας, μιούζικαλ, σύγχρονου χορού, θεάτρου και 31 συναυλίες τζαζ και έθνικ μουσικής με έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Έναρξη με την όπερα "Φιντέλιο" του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

Η όπερα που σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν, τιμά την απελευθέρωση της Αθήνας από τη γερμανική κατοχή. Με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων, αυτή η παραγωγή αποτελεί έναν φόρο τιμής στην ελευθερία και την ιστορία της πόλης. (12, 14, 16, 18/10| 8 μ.μ.)

"Ο Κουρέας της Σεβίλλης" του Τζοακίνο Ροσίνι

Μια από τις πιο δημοφιλείς κωμικές όπερες όλων των εποχών, σε μια παραγωγή γεμάτη ζωντάνια και χιούμορ. (12, 16, 18/11| 8 μ.μ. & 14/11 | 6.30 μ.μ.)

Μιούζικαλ: "Sweeney Todd: ο δαιμόνιος κουρέας της Fleet Street" του Στήβεν Σόντχάϊμ

Το σκοτεινό και συναρπαστικό μιούζικαλ του Στήβεν Σόντχάϊμ έρχεται στο Ολύμπια για να συνεπάρει το κοινό με την ένταση και το πάθος του. Η παράσταση αυτή συνδυάζει τη μουσική ευφυΐα του Σόντχάϊμ με μια ιστορία γεμάτη ανατροπές. (8, 10, 12, 14/12 | 8 μ.μ.)

Θεατρικές παραστάσεις 

Η σκηνή του διάσημου χώρου θα φιλοξενήσει σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, ανάμεσά τους οι "Τρεις ψηλές γυναίκες" με τη Ρένη Πιττακή, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τη Λουκία Μιχαλοπούλου και τον Αλέξη Φουσέκη, σύγχρονους Έλληνες χορογράφους, όπως τον Αντώνη Φωνιαδάκη και τον Γιάννη Νικολαΐδη, ενώ ένας ηθοποιός του ιταλικού θεάτρου και κινηματογράφου, ο Τόνι Σερβίλο, θα παρουσιάσει μία σκηνική αφήγηση κειμένων του μεγάλου ποιητή της Θείας Κωμωδίας, τις "Φωνές του Δάντη".

Συναυλίες και αφιερώματα 

Ο κύκλος των συναυλιών ανοίγει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, στις 12 Νοεμβρίου με τίτλο "Στον 20ό αιώνα", και συνεχίζεται με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, το οποίο προβάλλει την πλούσια μουσική παράδοση της χώρας μας, με αφιερώματα σε μερικούς από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες που διαμόρφωσαν την πορεία της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής: Βασίλη Τσιτσάνη, Θάνο Μικρούτσικο, Σταύρο Κουγιουμτζή και Μίμη Πλέσσα.

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων συνεργάζεται με μια πλειάδα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να ταξιδέψει το κοινό της στο συναρπαστικό σύμπαν της τζαζ. Ο Δημήτρης Δημόπουλος, συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου στην ευρηματική παράσταση "Stand-up Symphony" (25 - 27/2 & 1/3) ενώ ο Νίκος Ξυδάκης, αφηγείται με το μουσικοποιητικό έργο "Μάρθα: Μια ιστορία από το Μεσολόγγι" την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου.

Οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους η παράδοση επιδρά στη δημιουργία μουσικής ταυτότητας, εμπλουτίζοντάς την έτσι ώστε να ξεπερνά τα σύνορα του τόπου της, είναι στο επίκεντρο του κύκλου συναυλιών με τίτλο "Μουσικές Παραδόσεις".

Εκπαιδευτικά προγράμματα: Βιωματικά εργαστήρια για 65+

Σε συνεργασία με τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων και την Εθνική Λυρική Σκηνή, τα εργαστήρια αυτά προσφέρουν στους συμμετέχοντες μια ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο της όπερας, του μουσικού θεάτρου και του χορού, μέσα από βιωματικές δράσεις. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2024 και θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο του 2025.

Διαβάστε Επίσης

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Στέγη υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα μεγάλο block party

Oι Ladele, Billie Kark, Joker/Two-Face και άλλοι καταλαμβάνουν τους δρόμους γύρω από τη Στέγη για να απελευθερωτικό πάρτι.

12/09/2024

100 Χρόνια Βύρωνας: Ο μεγάλος εορτασμός της επετείου και το μέλλον των ανοιχτών θεάτρων του

Όσα μάθαμε από τη σημερινή συνέντευξη τύπου για τη μεγάλη επετειακή συναυλία, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βύρωνα και η Περιφέρεια Αττικής.

Βίκυ Λέανδρος: Η τελευταία υπόκλιση μιας παγκόσμιας ποπ σταρ

Τραγούδησε σε έξι διαφορετικές γλώσσες, διηγήθηκε απίθανες ιστορίες που έζησε παρέα με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Ντέμη Ρούσσο στο διεθνές μεσουράνημά της, και ξετρέλανε το κατάμεστο Ηρώδειο, το οποίο την αποχαιρέτησε όρθιο, με βροντερό χειροκρότημα.

Ο Ludovico Einaudi έκανε sold out το Ηρώδειο και δεν μας εξέπληξε

Ο Ιταλός συνθέτης και πιανίστας παραμένει ιδιαιτέρως αγαπητός στο ελληνικό κοινό, το οποίο τον περιμένει με ανυπομονησία το Σαββατόβραδο της 14/9.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος τραγουδά για καλό σκοπό

Δύο μεγάλες φιλανθρωπικές συναυλίες στο Ηρώδειο και στο Βεάκειο Θέατρο για την ανακαίνιση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

6 highlights του Plisskën 2024

Το πιο σημαντικό φεστιβαλικό ραντεβού για την εγχώρια εναλλακτική κοινότητα στήνει τέσσερα stages στην Πειραιώς 260, προσκαλώντας περισσότερους από 30 καλλιτέχνες.

Η οπερατική "Κασσάνδρα" έρχεται να διαλύσει τα όρια φύλου και μύθου

Η διεμφυλική σοπράνο Μαρία Καστίγιο ντε Λίμα ερμηνεύει την τραγική ηρωίδα στην νέα συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.