Ο avant-garde σαξοφωνίστας Colin Stetson για πρώτη φορά στην Αθήνα

Ο βιρτουόζος μουσικός μεταμορφώνει το σαξόφωνο σε μια μαγική ορχήστρα για μια βραδιά, στο "Gazarte".

Colin Stetson
   

Ο avant – garde βιρτουόζος του σαξοφώνου για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο "Gazarte – Ground Stage". Μια βραδιά ηχητικής έκρηξης και μουσικής ιδιοφυΐας με μοναδικό όργανο το σαξόφωνο και τις υπερφυσικές δυνατότητες του Κόλιν Στέτσον, σε παραγωγή της Scenius Series, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Περιοδείας του.

Η προσωπική δουλειά του  Στέτσον δημιουργεί ένα μοναδικό ήχο που δεν κατατάσσεται εύκολα σε μόνο ένα είδος. Με στοιχεία από την πειραματική τζαζ μέχρι τη μινιμαλιστική σύνθεση καθώς και με έντονες post - rock επιρροές, ο παγκοσμίου φήμης σαξοφωνίστας και συνθέτης έχει δημιουργήσει το δικό του χαρακτηριστικό ηχόχρωμα, χαράσοντας μια σπουδαία πορεία στον κόσμο της avant - garde μουσικής. Η επαναστατική του προσέγγιση, που περιλαμβάνει διαφορετικά στρώματα ήχων, τα οποία δημιουργεί μέσω της κυκλικής αναπνοής συνδυαστικά με τη χρήση περίπλοκων μικροφωνικών ρυθμίσεων, καταφέρνει να μεταμορφώσει το σαξόφωνο σε μια ολόκληρη ορχήστρα του ενός ατόμου. Οι εμφανίσεις του Stetson χαρακτηρίζονται από έντονη φυσικότητα, καθώς συνδυάζει αβίαστα ρυθμό, μελωδία και αρμονία.

Κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης του καριέρας, ο Κόλιν Στέτσον έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Tom Waits, Arcade Fire, Bon Iver, TV on the Radio, Feist, Laurie Anderson, Lou Reed, Bill Laswell, Evan Parker, The Chemical Brothers, Animal Collective, Hamid Drake, LCD Soundsystem, The National, Angélique Kidjo, Fink και David Gilmour. Είναι επίσης γνωστός για την σύνθεση καθηλωτικά ατμοσφαιρικών soundtrack για ταινίες όπως Hereditary (2018), Texas Chainsaw Massacre (2022), The Menu (2022) και Uzumaki (2023).

Η εμφάνιση του στην Αθήνα θα περιλαμβάνει κομμάτια από το νέο του άλμπουμ, The Love It Took to Leave You, που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο, καθώς και μερικά από τα γνωστότερα έργα του από προηγούμενες κυκλοφορίες, όπως τα διάσημα album series New History Warfare.

Σχετικά με τον Κόλιν Στέτσον:


Γεννημένος στο Ann Arbor του Μίσιγκαν, ο Κόλιν Στέτσον ξεκίνησε να ξεπερνά τα όρια του σαξοφώνου από την εφηβεία του. Απόφοιτος της Σχολής Μουσικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ο Στέτσον έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών και έχει αναπτύξει μια μοναδική σόλο καριέρα. Οι συνθέσεις του, που συχνά περιγράφονται ως "άλλοκοσμες", συνδυάζουν βαθιά συναισθηματική απήχηση με δεξιοτεχνία, γεμίζοντας ολόκληρες αίθουσες συναυλιών με ήχους, χρησιμοποιώντας μόνο το σαξόφωνο και το σώμα του.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα μουσικά ραντεβού που δεν θα χάσουμε αυτή την εβδομάδα

Αυτές είναι οι συναυλίες και τα φεστιβάλ που δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
26/09/2024

Δυο βραδιές για τον τον Django Reinhardt

Το Gypsy Jazz Trio του Κ. Μητρόπουλου έρχεται στο Theatre of the No

Έκτακτο: Η Μαρινέλλα λιποθύμησε στη σκηνή του Ηρωδείου

Η σπουδαία καλλιτέχνιδα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η συναυλία αναβλήθηκε.

Το δώρο που μας έκανε η Rosalía για τα γενέθλιά της

To ποπ φαινόμενο γιορτάζει τα γενέθλια της με το νέο single "Omega" σε συνεργασία με τον ανερχόμενο Ralphie Choo.

Διπλό ραντεβού με τον Saske στον Λυκαβηττό

Την πρώτη μέρα, ο ράπερ θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ ενώ, την επόμενη, θα φιλοξενήσει στο Saskepticism Festival ένα εκρηκτικό rap line-up.

Συναυλίες Candlelight: Μουσικές ιστορίες από Queen, Coldplay και άλλους καλλιτέχνες υπό το φως των κεριών

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα υπερθέαμα που συνδυάζει τις εμβληματικές μελωδίες κορυφαίων καλλιτεχνών με την ατμόσφαιρα των κεριών στο ιστορικό Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Ακούσατε το νέο live E.P. των National;

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας τους στη Ρώμη από τον περασμένο Ιούνιο θα κυκλοφορήσει σε ένα διπλό live album.