"URANUS": Το φθινόπωρο ξεκινά με πάρτι στο Μουσείο Μπενάκη

Το Full Circle επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο διαδραστικό show με καλεσμένο τον Satori.

μουσείο μπενάκη full circle
     

Το τέλος του καλοκαιριού στην Αθήνα αποκτά νέα διάσταση, καθώς οι ζεστές μέρες υποχωρούν και οι νύχτες γεμίζουν ζωή. H ομάδα του Full Circle επιστρέφει στο αίθριο του μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς 138, 2 χρόνια μετά το event με τους Whomadewho (live), παρουσιάζοντας αυτήν τη φορά το Uranus, με special guest τον Satori (live). Το Uranus είναι ένα φρέσκο party concept που δημιουργήθηκε από τον Stefano Skoul. Ως ιδέα, στοχεύει στο να επαναπροσδιορίσει την παρωχημένη και μαζική κουλτούρα της διασκέδασης συνδυάζοντας τους ομορφότερους τρόπους σύγχρονης έκφρασης την μουσική και την τέχνη, φέρνοντας σε επαφή νέους και όχι μόνο δημιουργούς από διαφορετικά υπόβαθρα και είδη, ώστε να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν. 

Στην ελληνική μυθολογία, ο Ουρανός και η Γαία αντιπροσωπεύουν ένα πρωταρχικό ζευγάρι που γέννησε τους Τιτάνες, δημιουργώντας έναν κύκλο ζωής και κοσμικής τάξης. Αυτή η κυκλική σχέση αντικατοπτρίζει την ιδέα του Full Circle, συμβολίζοντας την πληρότητα και τη διαχρονική φύση της ολότητας και της συνέχειας. Ο Ουρανός, ως μυθολογική φιγούρα και ως ουράνιο σώμα, αντιπροσωπεύει τόσο την προέλευση του σύμπαντος όσο και τους συνεχόμενους κύκλους μέσα σε αυτό. 

Μουσείο Μπενάκη full cirlce.

Το concept του project αντλεί έμπνευση από την αναπόφευκτη σύνδεση μεταξύ ζωής και θανάτου, δύο συμπληρωματικών καταστάσεων σε μια αδιάκοπη συνέχεια. To Uranus καλεί το κοινό να εξερευνήσει αυτή τη σύνδεση, με στόχο να τους οδηγήσει σε μια βαθιά συνειδητοποίηση και μια μεταμορφωτική εμπειρία κάθαρσης

Τι να περιμένεις; Σίγουρα την εμφάνιση από τον Satori σε ένα μοναδικό live performance. Μια δίωρη διαφορετική εμπειρία/παρτυ κατά την διάρκεια του Uranus, όπου ο Stefano Skoul θα αλληλεπιδράσει live με τους: Eλεαννα Κωνσταντά (Soprano), Mαρίνα Μουλόπουλος (Vocal Creations), Ιάσων Γιαννάρας(Actor), Στράτος Νταλαμάγκος (Actor), Aλεξανδρος Σταυρόπουλος (dancer/choreographer), Βασίλειος Οικονομίδης (Balafon / Donsò Ngoni), Fausto Sierakowski (Saxophone), Banda tou Vounou (Brassband), Quilombo (afro Brazilian percussion band), Costis (violin), Έφη Τσίμπη (body art). Ενώ μέσα στο χώρο του μουσείου θα υπάρχουν τα installations από τους Archlabyrinth και μια σύμπραξη των: Boem, Αλεξάνδρας Καψή και Akron Aoton. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

System Olympia: Καλτ erotica, γκρούβα και Μεσόγειος από μια Ιταλίδα που πρέπει να ανακαλύψετε

Η DJ έρχεται στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του φετινού Mediterranean Soundwaves και με αφορμή την άφιξή της στην Ελλάδα επιλέξαμε τα κομμάτια που θα σας ζεστάνουν στην ώρα για το set της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
06/09/2024

Το Off the Hook 2024 στρέφει όλα τα φώτα στη hip hop σκηνή

Οι διοργανωτές του μεγάλου hip hop φεστιβάλ, Γιώργος Ραυτόπουλος (Dynasty Group Athens) και Χρήστος Καμπύλης (Lab Art), μιλούν στο "α" για τη διοργάνωση που καταφέρνει να συμπορεύεται όμορφα με τη δυναμική σκηνή που εκπροσωπεί.

"Piaf! the show": Μια συναυλία φόρος τιμής στην Edith Piaf στον Λυκαβηττό

Σε μιά χρονιά που ανήκει δικαιωματικά στο Παρίσι και τη ζωντανή μνήμη της Edith Piaf, η παράσταση "Piaf! The Show" ταξιδεύει ξανά στην Αθήνα.

Τα εξωφρενικά ακριβά εισιτήρια των Oasis και η δυναμική τιμολόγηση

Η προπώληση των εισιτηρίων ακολουθεί τη δυναμική τιμολόγηση, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να ξεφεύγουν σε τιμές, φτάνοντας ακόμη και τα 421 ευρώ για το βασικό tier.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν την έναρξη του Primer Music Festival

Δείτε τις χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα των δύο stages, το "έξυπνο" βραχιόλι ανέπαφης πληρωμής κ.λπ.

Alphaville: Οι synth pop ήρωες των 80s στο "Floyd"

Η θρυλική γερμανική μπάντα έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση.

Επιπλέον ημερομηνίες για τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες των The Last Drive

Το "Gagarin" θα φιλοξενήσει τους The Last Drive για δύο ακόμη εμφανίσεις.